Friggagatan 3A

Bilder

  • Såld!
  • Ljust och vackert kök med utrustning, så som diskmaskin, vilket förenklar vardagen
  • Vad blir det för mat?
  • Ljust och härligt rum
  • Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord

Friggagatan 3A , Stampen / Innerstaden , Göteborg

I populär & stabil HSB-förening ligger denna renoverade och rymliga tvåa med söderbalkong. Härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Nära till kommunikationer ifrån centralstationen och ett stenkast ifrån city med restauranger, butiker och närlivs. Hiss finns.

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 130 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
143
Byggår:
1983
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till en fräsch tvåa i expansiva & härliga Stampen. Lägenheten har en stor, inglasad balkong i söderläge, med möjlighet att öppna upp. Lägenheten är belägen på våning 2, dit ni tar er via hiss. Närhet till city och kommunikationer ifrån centralstationen.

Lägenhetens ca 60 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hallen
En stor och rymlig hall med gott om förvaring i form av garderober och linneskåp samt avhägning innanför ytterdörren. På golvet ligger det ett praktiskt, mörkt klinkergolv, med golvvärme och väggarna går i vitt.

Badrum
Renoverades 2014 och då valde man tidlösa färger så som grått klinker och vitt kakel. Stort badrum med dusch, handfat och kommod, WC och extra förvaring samt en tvättmaskin som är kombinerad torktumlare. I golvet finns det också golvvärme för frusna vinterfötter.

Vardagsrum
Ett stort och ljust rum med gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-bänk. Det finns även plats för ett matbord med gott om plats för det större sällskapet. På golvet ligger en stilren trestavs ekparkett som löper vidare in i köket.

Kök
Ett stort och rymligt kök som passar matentusiasten! Här ryms alla formar och kastruller. Utrustat med flera maskiner för att göra vardagen enklare. En vacker bänkskiva i ek bryter av snyggt mot de vita skåpsluckorna. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl & frys samt en fläkt. Köket är också renoverat 2014.

Sovrum
Ett stort och modernt sovrum med lite hotellkänsla. Praktiskt byggt med en walk in closet bakom skiljeväggen ger utrymme för en stor garderob. Dubbelsängen finner sin naturliga plats mot skiljeväggen. Utgången till lägenhetens balkong är från detta rum.

Balkong
En soldränkt balkong i bästa söderläge men också mot den lugna innergården. Här kan många härliga timmar spenderas i bästa umgänge. Inglasningen gör att ni även kan använda balkongen året runt vilket blir som ett extra rum för lägenheten.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 130 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

0,40452%

Andel av årsavgiften

0,40452%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 mars 2009
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:31

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd, ca 5 kvadratmeter stort.

Uteplats/Balkong
Till lägenheten finns en stor balkong i soligt söderläge in mot gården. Hela balkongen är belagd med trall.
Föreningen har en större innergård med flera uteplatser med konstgräs även mindre lekplats finns.

Tvättstuga
Finns nere i källaren, under uppgång 1A. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Parkering
Föreningen har flera p-platser, läs mer på föreningens hemsida eller under föreningstext. I området tillämpas dessutom boendeparkering, läs mer på www.goteborg.se. Boendekod "M".

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv via ComHem
Internet: Bredband via ComHem

Förening

Namn

HSB Brf Friggagatan I Göteborg

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen äger och förvaltar två bostadshus, Stampen 13:31, båda uppförda 1983. Föreningen upplåter 202 lägenheter med bostadsrätt som utgör en totalyta av 15 535 kvm, 6 affärslokaler och 1 lokal för förskola.

Gemensamma lokaler:
Samlingslokal, motionsrum, bastu och gästlägenhet. Pris: 300 kr per natt (från kl 15 till kl 12 påföljande dag) för medlemmar i Brf Friggagatan.

Parkering:
I garaget under gårdsplanen finns det 101 platser för bilar samt ca: 10 platser för mc och moped. Separat kösystem, se hemsidan. Kostnad för p-plats i garaget är 510 kr utan bur och 560 kr med bur. Adressen Friggagatan 3a är även berättigad till boendeparkering inom område "M".

Utfört underhåll:
En genomgång och upprustning av balkongdörrar påbörjades under 2013 och fortsatte under 2014. Under 2013 genomfördes en brandskyddsinspektion av fastigheten. 2013 blev renoveringen av gården färdig. Under 2015 gjordes en rejäl upprustning av fastighetens gårdsplan och garage. 2015-2016 utfördes renoveringar och ombyggnationer i två av affärslokalerna pga nya hyresgäster och nya avtal. För information om övrigt utför underhåll; se årsredovisningen.

Kommande underhåll:
Fönsterbyten kommer att påbörjas inom ett par år. Tanken är att alla fönster i hela föreningen ska bytas ut. I övrigt är inga större renoveringar planerade.

Ekonomi:
Föreningen har en stabil ekonomi. Under 2015 lades 3 lån om till en fördelaktigare ränta och hyreshöjningar gjordes på 3 av affärslokalerna. Inga avgiftsändringar är planerade i nuläget (kontrollerat 2018-02-01)

Förvaltare:
Ekonomisk förvaltare är HSB.
Tekniskförvaltare är GFS

TV/bredband:
Kabel-tv via ComHem och bredband via ComHem eller Telia

Övrigt:
Byggnaden är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.
För mer info, vänligen besök www.friggagatan.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

202

Antal lokaler i föreningen

7

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningen anses som stabil. Under åren har föreningen byggt upp en god underhållsfond. Detta gjorde att de två stora investeringarna som gjorts de senaste åren nästan helt kunnat finansierats med egna medel. Föreningen har även sålt av två lägenheter (nybyggda), vilket har gett ett ordentligt kapitaltillskott. Tre lån har lagts om till fördelaktigare ränta och hyreshöjningar i tre av affärslokalerna har genomförts. Årsavgiften har höjts en gång på 15 år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo Friggagatan
10 m
Lustgårdens Grönsaksbutik AB
410 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
910 m
Varuhuset Femman
940 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Friggagatan 3B
40 m
Freja Familjeförskolan
220 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
3,3 km
Grundskolor
Brännö skolas fritidshem F-3
220 m
Göteborgs Högre Samskola 7-9
330 m
Gymnasium
Axelsons Gymnastiska Institut
150 m
Göteborgs Högre Samskola 7-9
330 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
1,3 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
1,4 km
Banker
Bättre Bolån (euria Ab)
500 m
Handelsbanken Gårda
730 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
3,3 km
Delsjö Golfklubb
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Adrenalin Fäktning
220 m
STAR -An American Roadtrip
380 m
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
1,1 km
S02
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte