Vädursgatan 4C

Bilder

  • Såld!

Vädursgatan 4C , Gårda , Göteborg

Nu har du möjligheten att skapa ditt drömboende högst upp i huset med stort ljusinsläpp och ett extra plus är den magiska terrassen/balkongen i söderläge! Belägen i en omtyckt förening med närhet till god kommunikation. Måste ses på visning, hjärtligt välkommen!

87 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 662 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
2007
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

87 kvm

Rumsbeskrivning
Vädursgatan 4C

Välkommen till denna trea om 87 kvm med stor terrass/balkong i söderläge med utsikt över Gothia Towers, Liseberg och Scandinavium! Lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp. Här bor du utan insyn, högst upp i huset och nu har du möjligheten att skapa ditt drömboende! Bostaden är belägen i lugna och härliga Gårda i en mycket stabil och omtyckt förening. I området finner ni nöjen så som Filmstaden Bergakungen, Ullevi, Scandinavium, Liseberg, Universeum och Världskulturmuséet. En kort promenad tar er till Avenyn med sitt stora shopping- och nöjesutbud, promenerar ni åt andra hållet kommer ni istället till Centralstationen som tar er till vänner och bekanta på annan ort. Lägenhetens kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

I hallen finner du naturlig avhängning rakt fram och direkt till vänster har du exemplarisk förvaring i stort förråd/garderob. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en ekparkett som även pryder resterande golv i lägenheten.

Vardagsrum

Från hallen tar du dig vidare till lägenhetens rymliga och ljusa vardagsrum. Allt detta tackvare en öppen yta, stora fönsterpartier och ett högt fritt läge. Här får du plats med den större soffgruppen med tillhörande soffbord och annat möblemang om så önskas. Från vardagsrummet tar du dig ut till bostadens härliga terrass/balkong.

Terrass/Balkong

Bostadens terrass/balkong är i en klass för sig! Högst upp i huset med ett fritt läge i söder och med plats för ett större möblemang. Detta gör denna terrass/balkong magisk och den är en dröm för soldyrkaren! Detta är en given plats med vänner och familj under sommarhalvåret och du har från denna terrass/balkong en utsikt över Gothia Towers, Liseberg och Scandinavium.

Kök

Från vardagsrummet når du bostadens rymliga kök och här finner du god förvaring i många skåp och lådor. Du har bra arbetsytor och alla de tillbehör som kan tänkas för att lyckas med en storslagen måltid. Över arbetsbänken finner du ljust kakel. Köksutrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, spishäll, integrerad ugn, integrerad micro, fläkt och givetvis en diskmaskin som underlättar vardagen. I köket får du plats med ett större matbord för 6 till 8 matglada vänner eller varför inte en romantisk middag för två med upplysta Gothia Towers som extra middagsgäst?

Badrum

Lägenhetens tilltagna badrum är helkaklat i ljusa toner och har en egen tvättavdelning för att underlätta vardagen. Här finner du även WC, handfat med kommod, spegelskåp samt en handdukstork.

Sovrum

Det större sovrummet, som idag används som kontor, har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. I detta sovrum finner du även en walk in closet som bjuder in till riktigt bra fövaring. Du får även plats med extra möblemang i sovrummet om så önskas.

Sovrum

Det andra sovrummet har plats för dubbelsäng men lämpar sig för en enkelsäng med tillhörande sängbord. I detta sovrum finner du även extra förvaring i form av en skjutdörrsgarderob.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

4 662 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Endast en uppskattning

Andel i föreningen

1,05749%

Andel av årsavgiften

1,0575%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2012
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Gårda 20:9

Förening

Namn

Brf Gårda Terrass

Om föreningen

Brf Gårda Terrass äger fastigheten Gårda 20:9 med adress Vädursgatan 2 och 4 som bebyggdes 2007. Föreningen består av 87 bostadsrätter med en sammanlagd area på 8 465 kvm. Bostadshusen ligger med ett bra läge mitt i centrala Gårda med garage i källaren.

Lägenhetsfördelningen ser ut likt följande:
14 stycken - 2 rok
39 stycken - 3 rok
32 stycken - 4 rok
2 stycken - 5 rok

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät och leverantör är Itux Göteborg.
Fiber finns indraget i fastigheten via Itux Göteborg. Möjlighet att välja leverantör själv.

Parkering

Brf Gårda Terrass förfogar över 42 garageplatser för personbil vilka det är separat kö till. Det är maximalt en garageplats per lägenhet om inte annat beslutas av föreningen. Det finns ytterligare 25 parkeringsplatser i garaget som förfogas av Wallenstam via servitut. Dessa har en kortare kötid men en högre avgift per månad. Föreningens parkeringsplatser kostar ca 1100 kr/månad. Föreningen har även 4 MC-platser i garaget som tillämpas på samma vis som parkeringsplatserna. MC-parkeringen kostar ca 300 kr/månad.

Renoveringar

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2047, reviderades hösten 2017. De kommande renoveringar som är planerade under 2018 är målning av trapphus och allmäna utrymmen.
Inga större planerade underhåll i nuläget (2018-03-15).
Gjorda renoveringar:
- 2012 utfördes en energideklaration samt uppförande av en underhållsplan.
- 2013 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll) samt besiktning av fasad.
- 2014 utförde JM vissa åtgärder av fasaden.
- 2017 påbörjades ett arbete med fasaden vilket bekostades av JM (inget som föreningen står för) och färdigställdes i början av 2018.

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltning administrerars av Riksbyggen. Föreningen har en god ekonomi och 2013 sänktes avgiften med 15% på grund av lägre kapitalkostander. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar och troligtvis kommer avgiften inte förändras även nästa år (2018-03-15)

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas via ett boknngssystem som återfinns på föreningens hemsida.

Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

Föreningen har en informativ hemsida:
http://garda-terrass.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-garda-terass

Om området

Gårda

I Gårda bor du i ett lugnt och trivsamt läge med bekvämt gångavstånd till flera av stadens delar. Bara ett stenkast bort över Fattighusån i söder finns Göteborgs berömda evenemangsstråk med Ullevi, Scandinavium, Filmstaden Bergakungen och Svenska Mässan. En solig dag strosar du bort mot city längs Fattighusån till lummiga Trädgårdsföreningen som är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer. Vill du istället shoppa i innerstadens kärna finns Nordstaden, Arkaden, NK och Kompassen. Cyklar eller promenerar du inte så ta spårvagn eller buss från Ullevi södra eller Scandinavium som är de två närmsta hållplatserna från ditt boende.

Stadsdelen Gårda gränsar mot Mölndalsån i väst och Redbergsvägen i norr. Man brukar skilja södra (eller nya) och norra Gårda ifrån varandra. Gränsen mellan den nyare och den äldre delen av Gårda går genom Ullevigatan. Namnet Gårda kommer av hemmanet Stora Gårda på vars mark stadsdelen är byggd. Fabriksgatan går genom den södra delen av Gårda medan Anders Perssonsgatan går genom den norra delen. Fabriksgatan anlades 1891 och namngavs efter de många fabrikerna som låg där förr i tiden.

Idag har många olika företag sina kontor i området. Här finner ni till exempel Gårda Business Center, även kallat Canonhuset, som är den 11:e högsta byggnaden i Göteborg. Här finns också kontorshuset Gröna skrapan, som stod färdigt år 2010. Parkerings- och butikscentret Focus är beläget i Gårdas sydligaste del, "Focus-huset" har stått här sedan 1973.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad