Gibraltargatan 18

Bilder

  • Såld!

Gibraltargatan 18 , Johanneberg , Göteborg

Välkommen till denna ljusa och fräscha lägenhet högt upp i huset, helt utan insyn. Populär förening med låga avgifter. Belägen centralt i nedre Johanneberg närhet, till Chalmers och ett stenkast ifrån Avenyns stora utbud av restauranger, butiker och uteliv.

48 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 501 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
16
Byggår:
1935
Driftskostnad:
320 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Nu erbjuds chansen att förvärva en charmig bostad i hjärtat av Nedre Johanneberg. Attraktivt läge med närhet till Götaplatsen, Avenyn, Chalmers och Handelshögskolan.

Generöst ljusflöde och takhöjd vilket ger en känsla av rymd. Välskött förening med engagerad styrelse, samt övernattningslägenhet i föreningen för släkt och vänners besök.

I Nedre Johanneberg bor du centralt, med närhet till Chalmers och bara en kort promenad ifrån Avenyn med dess restaurangutbud. Gibraltargatan 18 ligger nära Johannebergskyrkan och nära en liten park med lekplats. Här bor du i lugna omgivningar med goda kommunikationer. Närhet finns till servicebutik, och på promenadavstånd finns även Willys, Coop och Landala Torg.

Ljus och inbjudande hall med fräscha ytskickt och garderober för kläder, förvaring och avhänging.

Bostadens öppna planlösning ger ett väl tilltaget vardagsrum med sovalkov och gott om utrymme för både soffgrupp och säng. Vita ytskick med en elegant fondvägg. Stora fönster som släpper in mycket ljus.

Snyggt och rymligt kök med god arbetsyta och plats för ett stort matbord.

Fräscht helkaklat badrum i vitt och blått. Utrustat med dusch, wc, handfat, spegel samt vattenburen handdukstork.

En insynsskyddad pärla med attraktivt läge i Nedre Johanneberg, välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

2 501 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)

Driftskostnad

3 850 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 350 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

3,50337%

Andel av årsavgiften

3,50337%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 oktober 2009
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 4:15

Övrigt

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät.
Internet: Föreningen har fiber i huset. Bredband och kabel-TV ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård: Vädringsbalkonger på varje våningsplan. cykelförvaring och återvinningsmöjligheter. Välordnad innergård med knoppande Rododendronbuskar och på våren spirande blomsterlökar. Ta hissen hela vägen ner till källarplan där ni bland annat finner ett övernattningsrum för 150 kr/natt samt WC.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: På våning ett finns en ljus och helkaklad tvättstuga som är utrustad med helt nya maskiner från Podab 2013 samt torktumlare och mangel.

Ett källarförråd tillhör lägenheten om ca 5 kvm.

Förening

Namn

Brf Gibraltargatan 18

Om föreningen

Förening: Brf Gibraltargatan 18. I föreningen finns 21 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Johanneberg 4:15 med adress Gibraltargatan 18. Fastigheten har genomgått en omfattande ombyggnad som färdigställdes under 1995. På fastigheten har uppförts byggnad omfattande 21 bostadsrätter med sammanlagd bostadsarea om 1 411 kvm.

Föreningen ingår tillsammans med grannfastigheten Gibraltargatan 16 i en samfällighet för sophantering.

Underhållsplan framtagen år 2013 innehöll krav på åtgärder utförda under samma år. I ett femårsperspektiv ser ordförande inga kostnadskrävande åtgärder.

Organisationsform

Bostadsrätt

Renoveringar

Utfört underhåll/renoveringar:
2016: Installation av avfuktare i förrådsutrymme efter vattenläcka, tvättstugan har fått trivselregler och en enkel träramp har installerats i entrén.

Ekonomi

Föreningen har en belåningsgrad på 5380 kr/kvm bostadsrättsyta. Avgiften har sänkts med 10% fr.o.m. 1 januari 2017. Avgiften kommer inte att ändras inom det närmsta (2017-09-13).
Föreningen förvaltas av Ale Fastighetsförvaltning AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Pia Strannelind

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Hampus Berglund för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad