Molinsgatan 11

Bilder

  • Såld!
  • Utsikt från sov-/vardagsrum
  • Välkommen in
  • Vi kliver in i vardagsrummet

Molinsgatan 11 , Vasastaden , Göteborg

Högt upp i huset (hiss finns) på omtyckta Molinsgatan finner du denna kort sagt otroliga tvåa på 62kvm. Den fria utsikten, den härligt soliga balkongen, den generösa takhöjden, de vackra detaljerna från 1911, den goda föreningen, härliga fönsterpartier, det vackra huset, golven... Ja anledningarna är många till att detta boende står ut. Vågar jag påstå att denna tvåa har allt? Med adress Molinsgatan 11 bor du dessutom på lugn gata men har bara en kort promenad till stadens myller. Hjärtligt välkommen på visning!

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 529 kr inkl bredband (!), värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
12
Byggår:
1911

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna rymliga tvåa på Molinsgatan 11. Detta boende ligger på femte våningen (hiss finns) vilket ger en härlig utsikt och soldränkt balkong. Det höga läget och den fria utsikten från vardagsrum/sovrum ger ett naturligt insynsskydd. Dryga 62kvm disponeras enligt följande:

Från hallen nås lägenhetens samtliga rum. Detta rum blir en naturlig avdelare mellan vardagsrum/sovrum som ligger i fil samt entrén och köket. Spotlights i taket, vackra dörrar samt generös takhöjd om ca 3,1meter ger en modern känsla samtidigt som detaljerna påminner om husets byggår 1911. På väggarna sitter en tapet i svartvita ränder som smakfullt bryter av det vita i resten av lägenheten. I hallen finns gott om plats för avhängning i de två garderoberna samt en hallmöbel.

Vardagsrum och sovrum ligger i fil och bjuder på en otrolig utsikt ner över Vasakyrkan och Hvitfeldtskas vackra byggnader. Dessa luftiga rum med högt i tak har många vackra detaljer såsom pardörrarna, klassiska plankgolv, stora djupa fönsterpartier och tidstypiska radiatorer som ytterligare understryker husets historia. Även takhöjden i dessa rum är cirka 3,1meter.

Badrummet renoverades för några år sedan och håller en hög standard. Färgvalen i vitt och svart ger ett modernt intryck och här finns en kommod vänster för extra förvaring. Självklart finns här också golvvärme för kalla vinterfötter.

Även köket bjuder på den generösa takhöjden. Smakfullt renoverat kök med gasspis för dig som älskar matlagning. Här finns gott om både arbetsyta och förvaring. En gammal entrédörr gömmer förvaring som lämpar sig perfekt för städartiklar och dammsugare.

Tag ett steg ut på balkongen och möts av eftermiddags-/kvällssolen. Med blå himmel ovanför är detta en balkong som verkligen blir pricken över i:et på detta boende.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

3 529 kr inkl bredband (!), värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

6,43%

Andel av årsavgiften

6,56593%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1911

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 april 2009
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd på gården. I föreningen finns också cykelförråd samt tvättstuga.

Förening

Namn

Brf Rönnen 11

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Rönnen 11 äger sedan 2003 fastigheten "Vasastaden 27:5". Då föreningen äger sin mark har man ingen tomträttskostnad. Föreningen består av 11 lägenheter samt 1 lokal med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1126kvm varav 1010 kvm är lägenhetsyta samt 116 är lokalyta. Föreningens ekonomi är stark med endast ca 6,3mkr i långfristiga skulder. Huset är dessutom i mycket gott skick. Fiberbredband dras inom kort in och föreningen har beslutat att tills vidare stå för månadskostnaden. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och fastighetsskötseln utförs av Primär fastighetsförvaltning.

Antal lägenheter

11

Antal lokaler i föreningen

3

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte