Södra vägen 41

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till en oas av 20-talscharm
  • Pardörrar skiljer vardagsrum och matsal åt
  • In mot matsalen

Södra vägen 41 , Lorensberg , Göteborg

Här kommer chansen att skapa ett riktigt drömboende på attraktiv adress i en helt skuldfri förening! Sätt din egen prägel på dessa 100 luftiga kvadratmetrar. Den viktiga grunden finns redan där i form av generös takhöjd om ca 2,9 meter, vackra pardörrar och ljuvliga takrosetter.

Den välskötta fastigheten anno 1923 välkomnar dig med vacker port och pampigt trapphus där hiss finns. Utanför bjuder Södra vägen på flertalet trevliga restauranger och med 2 minuters promenad åt ena eller andra hållet nås Korsvägen respektive Götaplatsen. Här bor du således mitt i stadens hjärta och har dessutom en exceptionellt låg avgift tack vare föreningens goda ekonomi. Varmt välkommen på visning!

100 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
1 667 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
100 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
9
Byggår:
1923
Driftskostnad:
366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

100 kvm

Rumsbeskrivning
Södra vägen 41

Hörnhuset, som ligger i linje med Stadsteatern, utgör en del av denna ståtliga byggnad som uppfördes 1923. Husets utsida ser tilltalande ut med spröjsade fönster och gulddekor under takfoten. Den sagolika porten vid Södra vägen 41 välkomnar dig in i ett majestätiskt trapphus med pampiga valv och målningar. Ta hiss eller trappor upp till våning 2 och bakom dörren väntar en oslipad diamant. En vacker lägenhet med ca 2,9 i takhöjd, två stora rum i fil mot Södra vägen, genomgående stavparkett och takrosetter. Kök och badrum är mestadels i äldre skick (dock är tvätt- och diskmaskin nya sedan 2016) så här finns potentialen att skapa en riktig drömlägenhet.

Hall

Hallen är mycket stor och kan utnyttjas som allt från bibliotek till arbetsrum. Här finns plats för stora förvaringsmöbler om så önskas.

Vardagsrum

Vardagsrummet går i fil med matsalsrummet, båda rum med utsikt mot Södra vägen. Här fnns gott om plats för den stora soffgruppen. Vackra pardörrar öppnar upp mot matsalen.

Matsalsrum/sovrum

Detta rum passar på ett naturligt sätt bra som matsal men skulle med fördel kunna utnyttjas som ett sovrum. Idag är det möblerat med ett stort matsalsbord. Här får många kära gäster plats att sitta.

Hall/serveringsgång

Från matsalen samt från den första hallen nås denna extra hall, eller serveringsgång som den användes som förr, då det låg en pigkammare i anslutning. Från serveringsgången nås badrum, klädkammare och sovrum.

Badrum

Badrummet är utrustat med handfat, wc, badrumsskåp, duschkabin och en tvättmaskin.

Sovrum

Sovrummet är rymligt och ger plats åt stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. De spröjsade fönstren bjuder på utsikt mot innergården.

Kök

Det rymliga köket nås från hallen. Luckor, kakel och klinkers går i vit färgskala. Utrustningen består av ugn, spis, fläkt, kyl/frys i halvhöjd och diskmaskin. Här ges också rum åt ett matbord för fyra personer. Från köket nås balkongen som delas med två grannar. Balkongen är belägen i sydost.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

1 667 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,76%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1923

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 september 2010
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 25:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 1,5 kvm (säljarens information).

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem.

Parkering
Adressen Södra Vägen 41 är berättigad till boendeparkering inom omr��de "M" . Läs mer och ansök på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf Berzelius

Om föreningen

Från byggåret 1923 fram till 2004 drevs Brf Berzelius som ett bostadsaktiebolag, där lägenhetsinnehavarna ägde samtliga aktier i bolaget. År 2004 ombildades aktiebolaget till bostadsrättsförening. Föreningens senaste stadgar registrerades 2016-06-20 och dess nuvarande ekonomiska plan registrerades 2009-05-07. Fastigheten Lorensberg 25:1 och Lorensberg 25:2 Göteborg med adress Södra vägen 41-43 förvärvades 2005. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4036 kvm varav 3621 kvm utgör bostadsyta och 415 kvm lokalyta.

Föreningen upplåter 35 st lägenheter med bostadsrätt och 6 lokaler med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
1 st 1 rum och kök
5 st 2 rum och kök
2 st 2,5 rum och kök
16 st 3 rum och kök
3 st 3,5 rum och kök
5 st 3 rum och kök med loft
3 st 4 rum och kök

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Ekonomisk förvaltning sköts hos Fastighetspartner. RB Fastighetsservice tar hand om fastighetsskötseln.

Underhåll/renoveringar:
I samband med att bostadsrättföreningen bildades (2004/2005) utfördes relining på fastigheten. Under 2009 byggdes vindslägenheter. Under 2014 utfördes målning och förbättringsarbeten på soprum och gårdsfasad. Under 2016 genomfördes åtgärder för att uppfylla lagkrav från OVK. Samma år åtgärdades dräneringen på gården. Entrédörrar och portar har renoverats och hissar har fräschats upp, också under 2016.

Föreningen planerar att måla gårdsfasaden på nytt under 2019. Inga andra större underhåll eller renoveringar är planerade i nuläget (kontrollerat med föreningen 2017-08-08)

Föreningens ekonomi:
Föreningen har en mycket god ekonomi och är sedan 2016 helt skuldfri. Inga avgiftsändringar är planerade i dagsläget (kontrollerat med föreningen 2017-08-08).

Tv/bredband mm:
Fastigheten är ansluten till ComHem för bredband och tv. Hiss och porttelefon finns i huset.

Antal lägenheter

35

Antal lokaler i föreningen

6

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Hampus Berglund för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte