Stampgatan 54B

Bilder

  • Såld!
  • Mysig blakong med grön utsikt...
  • ... och förmiddagssol
  • Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng
  • Ena väggen i sovrummet pryds av garderober

Stampgatan 54B , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Perfekt planerad tvåa med balkong högt upp i huset. Härligt solläge med ingen insyn på balkongen. Superfin förening med låga skulder och avgifter. Garagemöjlighet finns i huset. Välkommen på visning!

59,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 503 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
95
Byggår:
1980
Driftskostnad:
433 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett kvadratsmart boende med låga kostnader. Här bor du högt upp i huset (hiss finns) helt utan insyn. Med en närhet till allt vad staden har att erbjuda.

Hallen är smart planerad för både avhängning men det finns också en hel del förvaring i form av infällda garderober.

Köket nås från hallen. Här finns det gott om plats för den livfulle kocken. Kastruller och kokkärl ryms i skåpen och längre in i köket finner vi en naturlig matplats för fyra, finns möjlighet för fler om så önskas. Köket är vitt med en bänkskiva i trä. Här finns kyl/frys, fläkt, ugn, spis samt diskmaskin.

Vardagsrummet är stort och ljust tack vare de tre fönstren som pryder ena väggen. Nu under sommarmånaderna får man en skön, grön granne i form av vackra träd. Här ryms en större soffgrupp om så önskas med tillhörande möblemang samt extra förvaring.

Sovrummet är smart planerat med en garderobsvägg längs ena sidan. Det ryms en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Från köket når man lägenhetens pärla, balkongen. Här kan man sitta och njuta av förmiddagssolen och titta ut över grönskan. En stor och rymlig balkong.

Badrummet går i ljusa fräscha toner. Idag finns det en toalett, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin och ett badkar med dusch ovan.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

2 503 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en personlig kalkyl för ditt boende.

Andel i föreningen

0,39118%

Andel av årsavgiften

0,39118%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 september 2008
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:29

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd

Tvättstuga finns nere i källaren

Föreningen har ett gym som får användas av medlemmarna

Balkongen vetter ut mot öster

Cykel förvaring finns inne på innergården

Förening

Namn

Hsb Brf Stampgatan i GBG

Om föreningen

Brf Stampgatan äger två flerfamiljshus, 6 och 7 våningar höga, som är byggda 1980 och inrymmer 213 lägenheter. Lägenheternas storlek varierar från två till sex rum. Husen är försedda med fläktventilation som godkändes i senaste OVK. I husen finns fyra tvättstugor med torkrum och mangelrum samt mattvårdsrum.

På gården finns en lekplats och under fastigheten finner vi föreningens garage där 145 parkeringsplatser förvaltas. Den totala lägenhetsytan är 15 744 m2, vilket gör föreningen till en äkta förening.

Föreningen har ett samarbete med Brf Friggagatan, vilket bland annat medför att medlemmar i Brf Stampgatan kan hyra en samlingslokal samt ett övernattningsrum i grannföreningen.

För att skapa en så familjär känsla som möjligt, i föreningen, får nya medlemmar en pärm med all nödvändig information om föreningen vid ett introduktionsmöte med styrelsen. Styrelsens grundinställning är att så långt som möjligt förankra sina beslut hos medlemmarna. Detta bland annat genom ett möte med alla medlemmar varje höst.

Parkering: I föreningen finns 145 p-platser som uthyres (separat kö). En plats kostar 450kr/månad och man bör räkna med ca ett års kö beroende på omsättning (2017-06-02). Ett annat alternativ är boendeparkering i området. Mer om detta finner ni på www.goteborg.se.

Föreningen har en mycket god ekonomi där man gjort stora investeringar de senaste 7 åren samtidigt som man faktiskt kunnat sänka månadsavgifterna. Det finns inga beslut om förändrade avgifter (kontrollerat 2017-06-02). För mer information, se föreningens informativa hemsida http://www.stampgatan.se/

Organisationsform

Bostadsrätt

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Julia Evegård för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte