Norra Liden 6

Bilder

  • Såld!

Norra Liden 6 , Kungshöjd , Göteborg

Ovanligt härlig trea i Kungshöjd. Med kanske Göteborgs bästa utsikt, väl tilltagen balkong med eftermiddags-/kvällssol och ett läge på våning fem (stor hiss) är detta ett boende som är sällsynt bra. Här trivs du på dryga 90kvm, med fungerande öppen spis och en hänförande utsikt från sovrum, kök, vardagsrum och balkong. Utsikten måste upplevas på plats! Ät middag på den rejäla balkongen och njut av kvällssolen innan du går in och tänder en brasa i den öppna spisen. På Norra Liden 6 bor du dessutom i en välskött förening med bara några minuters promenad ner till Göteborgs restaurang- och shoppingstråk. Hjärtligt välkommen på visning.

90 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 582 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
90 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
619
Byggår:
1947

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

90 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

4 582 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

2,032%

Andel av årsavgiften

2,032%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1947

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2015
Energiprestanda: 373 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 64:28

Förening

Namn

Brf Branten

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Branten
Brf Branten registrerades år 2005 och samma år förvärvade de fastigheten Inom Vallgraven 64:28. Fastigheten bebyggdes 1947 och 1982 och adresserna är Norra Liden 6 och 8. Byggnadens totalyta är 4455 kvm, varav 4305 kvm utgör bostadsrättsyta. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt och 17 lokaler med hyresrätt (förråd och kontor).

Lägenhetsfördelning:
10 st 1 rum och kök
15 st 2 rum och kök
27 st 3 rum och kök
6 st 4 rum och kök

Gemensamhetsanläggningar:
I föreningen har medlemmarna tillgång till terrass och övernattningsrum som kan hyras för övernattning eller fest. Det finns tillgång till rum för hobbyverksamhet. Det finns även cykel- och barnvagnsrum.

Underhåll och renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 som löper 30 år framåt i tiden. Genomfört underhåll de senaste åren är bland annat besiktning av balkonger, byte av termostater i värmeelement, målning av balkonger och asfaltering utanför soprumsdörr. Se årsredovisning för mer information.

Ekonomi:
Brf Branten är en stabil och välskött förening.

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte