Norra Liden 9

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till en av de bästa lägenheterna uppe på Otterhällan!
  • Härlig öppen planlösning med en naturlig bardel som delar av kök och matsal
  • Kök i världsklass! Här sitter det ett kök från tyska, välrenommerade Bulthaup
  • Nästan att man vill diska för hand med denna utsikten?
  • Ångugn och varmluftsugn från Gaggenau, likt resterande maskinpark

Norra Liden 9 , Kungshöjd , Göteborg

En komplett fyra med blädande utsikt och helt utan insyn! Letar du efter en stor lägenhet, bra planlösning och moderniteter som hiss och garageplats? Då kan du sluta leta nu. Välkomna till denna charmiga och totalt, luxuöst renoverade fyra. Fiskbensparkett i större delen av lägenheten. Ett kök från tyska världsklassleverantören Bulthaup och vitvaror från välrenommerade märket Gaggenau.

Detta är verkligen en lägenhet att trivas i! Måste upplevas, ses vi på visningen?

108 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 192 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
108 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3118
Byggår:
1963
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

108 kvm

Rumsbeskrivning

Uppe på Otterhällan bor ni lugnt och tryggt med innerstadens puls nedanför backen. Här finns det rum för livet. Bekvämligheter för att förenkla vardagen med bland annat garage- eller parkeringsplats med hiss rätt upp till lägenheten. En mycket välplanerad fyra om 108 kvm med tre bra sovrum, gästtoalett och en öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Välkomna in i lägenheten. Det första som slår er är den vackra fiskbensparkett som pryder golvet och löper vidare ut i lägenheten. Här finns det plats att hänga av ytterkläder och skor. Hallen är även lägenhetens nav och här ifrån nås de flesta rum.

Vardagsrum
Stort och luftigt rum med gott om plats för sällskapsytor. Med utsikt över både älven, stenpiren och staden är detta en riktigt mäktig vy! Idag är rummet möblerat med en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en läshörna. Det finns även plats med ett stort matbord för det riktigt stora sällskapet om så önskas! Precis som man vill, når ni lägenhetens balkong från vardagsrummet. Även detta rum pryds av den mörka, vackra, fiskbensparketten. En av väggarna är av rå betong och skänker en rustik känsla. Resterande väggar är vitmålade. I taket finns vi spotlights som är inmonterade i större delen av lägenheten.

Kök
Ett kök i världsklass! Här garanterar jag att även den mest ambitiösa resturangkrögaren kommer att trivas! Köket är från tyska Bulthaup och är en av världens mest uppskattade köksleverantörer. Här är allt igenomtänkt från minsta detalj! Med ett sådant kök installerat vill man även fullfölja detta med vitvaror i världsklass. Detta har man gjort. Gaggenau står för finesserna i köket. Hela maskinparken kommer från detta välrenommerade varumärke. Som pricken över I:et är det en gasspis installerad. Hantverkarna har även löst en läcker dragning där gasen nås från balkongen i en liten behållare. Två stora kylar, två frysar, varumluftsugn, ångugn, diskmaskin samt mycket förvaring i form av skåp, skafferier och skrymslen gör detta till en fulländad dröm för oss matälskare!

Badrummet
Stort badrum med gott om plats för förvaring och artiklar. Även detta rum är nyrenoverat och går i toner av sandsten. Badrummet är utrustat med dusch med klara glasväggar, vägghängd toalett, tvättpelare och en stor badrumskommod, handfat och en spegel. Badrummet har även golvvärme samt infällda spotlights. Ägaren har dessutom renoverat denna lägenhetens del av avloppsstammarna och gjort en del av väggen avtagbar för att kunna komma åt dessa om så skulle behövas.

Master bedroom
Ett stort sovrum med plats för precis det du behöver. En stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gott om förvaring i infällda garderober. Väggen framför är även förstärkt och installerad med el samt ethernet uttag för att kunna ha en tv framför sängen. På golvet ligger det polerad flytbetong vilket ger en riktigt fräck känsla! Mycket skönt att slippa insynen, även i dessa rum.

Sovrum 2
Ett perfekt tonårsrum, gästrum, hemmakontor eller gästrum. Ja ni kan inreda det precis som ni önskar. Detta rum ligger mitt i lägenheten och angränsar till gästtoaletten. Här ryms en stor säng, byrå och ett skrivbord. Även detta rum har samma härliga betonggolv och väggarna är vitmålade.

Sovrum 3
Ett något större rum där det finns inbyggda garderober längs ena väggen. Här får man också plats med en större säng och skrivbord. Utanför detta rum finns en klädkammare/förvaringsyta med infällda garderober längs väggarna. Idag är det linnegarderober samt städskåp.

Gästtoalett
Gästtoaletten är utrustad med en WC samt handfat. Stilrent inredd i ljusa enkla färger.

Varmt välkomna till en lägenhet ni snabbt kommer att älska!
Välkommen att trivas!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

5 192 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,74939%

Andel av årsavgiften

0,72476%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 juni 2009
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 62:13

Övrigt

Parkering
Brf Norra Liden 5-23 har totalt 150 parkeringsplatser varav 100 stycken finns i föreningens garage samt 50 stycken utomhus.
I dagsläget är det kö till både p-platser och garageplatser.
Det finns 4 gästparkeringar.

Förråd
Ett källarförråd tillhör lägenheten.

TV
Ett grundutbud från ComHem med 16 kanaler ingår i avgiften.

Bredband
Bredband tecknas separat av medlemmarna.

Innergård
Gården har sittgrupper, lekplats och grillområde.

Tillträde
Snabbt tillträde är möjligt

Förening

Namn

Brf Norra Liden 5-23

Om föreningen

Föreningen Brf Norraliden 5-23 äger fastigheten "Inom Vallgraven 62:13" sedan 1985. Föreningen har god ekonomi och låg belåning. Fastigheten bebyggdes 1963 och består av 140 lägenheter samt 11 lokaler.
Lägenhetsfördelning: 1or 3st, 2or 30st, 3or 14st, 4or 64st, 5or 29st.
Faciliteter:
-Gemensamhetslokal
-Övernattningslägenhet
-Tvättstuga
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

140

Antal lokaler i föreningen

11

TV och Bredband

TV
Ett grundutbud från ComHem med 16 kanaler ingår i avgiften.
Bredband
Bredband tecknas separat av medlemmarna.

Parkering

Brf Norra Liden 5-23 har totalt 150 parkeringsplatser varav 100 stycken finns i föreningens garage samt 50 stycken utomhus.
I dagsläget är det kö till både p-platser och garageplatser.
Det finns 4 gästparkeringar.

Renoveringar

BRF har en underhållsplan som sträcker sig 30 år framåt i tiden.
Ur val av gjorda renoveringar:
1992-Renovering av balkonger
1994- Ombyggnad tvättstuga
1997-Hissrenovering
2003-2004-Fönster- och fasadrenovering
2008-Nytt låssystem
2009-Sopsuganläggning
2011-Ventilation samt oljning av fönster

Under år 2018 kommer avloppsstammarna att relinas (kontrollerat 2018-01-22).

Ekonomi

Föreningen har låg belåning per kvadratmeter, 3 891 kronor vilket är under snittet i Göteborg som ligger på cirka 6 000 kronor per kvadratmeter.
Avgiften höjdes 4,5% för år 2018.
Flera höjningar är aktuella då föreningen planerar stora investeringar framöver.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen har ett kollektivt elavtal och fakturerar lägenheterna individuellt.
Föreningens webbsida: http://norraliden.se

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte