Eklandagatan 33

Bilder

  • Såld!

Eklandagatan 33 , Johanneberg , Göteborg

Välkommen till denna mysiga tvåa bara någon minuts gångväg från Korsvägen. Med låg månadsavgift, härliga Carlandersparken utanför dörren samt en mycket omtyckt förening är detta ett boende att trivas i. Med denna adress leder en kort promenad till både restauranger i Lorensberg eller shopping på Avenyn.

59,4 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 607 kr inkl värme, bredband, VA, kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59,4 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1935

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59,4 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade tvåa någon minuts gångväg från Korsvägen. Nuvarande ägare föll för lägenheten både på grund av planlösningen med det härliga vardagsrummet i mitten och plats för arbetshörna i sovrummet, men också på grund av det centrala läget med några minuters gångväg in till Avenyns restauranger och kommunikationerna från Korsvägen. Att det inte är något bostadshus på andra sidan gatan gör att man slipper och ha en granne mitt över att vinka till. I lägenheten finns förvaring både i en walk-in-closet i anslutning till hallen men också i form av garderober utanför badrummet.

Hallen är tapetserad och angränsar till en stor walk-in-closet med gott om plats för förvaring. Det vackra stavparkettgolvet sträcker sig från hallen ut i vardagsrummet och är slipat samt mattlackat.

Vardagsrummet är hjärtat i lägenheten och härifrån nås resterande rum. Väggen mot gatan pryds av två stora fönster som ger ordentligt med ljusinsläpp. Det vackra golvet påminner om fastighetens byggår 1935.

I sovrummet ligger ett högblankt vitmålat golv. Även här finner ni ett stort fönster som lyser upp rummet med ett naturligt ljus. Både i vardagsrum och sovrum sitter 3-glasfönster.

I köket finns förhållandevis mycket arbetsyta. Luckor och lådor går i högblankt vitt upptill och matt svart nertill. Med vitt kakel och rostfria detaljer får köket en modern känsla. Golvet som är av klinkers går i en grå ton.

Utanför badrummet finns två rymliga garderober för klädförvaring. Badrummet har fått sig ett lyft med vita väggar och svart klinkers. Badrummet ger en stilren känsla.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

2 607 kr inkl värme, bredband, VA, kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

4,75%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 5

Övrigt

Bredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften. Förutom förråd så finns även tvättstuga och torkrum i fastigheten samt cykelförråd.

Förening

Namn

Brf Sidensvansen 5

Om föreningen

Brf Sidensvansen 5 köpte fastigheten Johanneberg 5 redan år 1934 men fastigheten bebyggdes år 1935. Föreningen består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Lägenheterna är disponerade enligt följande:
2 rok: 9st
3 rok: 9st

Renoveringar:
Rörstambyte gjordes 2001, säkerhetsdörrar installerades 1998, fasaden och balkongerna renoverades 2009 och år 2011 byttes porttelefonerna samt taket lades om. 2015 gjordes den gemensamma uteplatsen iordning samt smidesräcken målades. 2016 Målades trapphuset samt tvättstuga, man bytte då även torktumlaren. Man planerar för en hissrenovering samt en renovering av elstammar de närmsta åren.

Föreningens ekonomi är mycket god med en totalbelåning på endast ca 3,6mkr vid föregående bokslut (ca 2880kr/kvm).

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte