Plantagegatan 3B

Bilder

  • Såld!
  • Härligt vardagsrum med utgång till balkong
  • Ljust sovrum med stor walk-in-closet
  • Stilrent högkvlitativt kök från Ballingslöv och vacker fondtapet signerad Josef Frank

Plantagegatan 3B , Linnéstaden , Göteborg

I vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus, generösa utbud av restauranger och närhet till natursköna Slottsskogen finns nu möjligheten att förvärva ert nya drömboende!
Denna takvåning med 3 rok, låg avgift i stabil förening och magisk balkong med kvällssol är detta en lägenhet som måste ses!
Välkomna att boka in er på visning!

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 751 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1985
Driftskostnad:
583 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in till denna takvåning i hjärtat av Linné. Högst upp i huset, på sjätte våningen kliver man in i en öppen hall som utgör en central mittpunkt till samtliga rum i lägenheten. På golvet ligger snygg och praktisk klinker av större mått i mörkgrå ton. Väggar och tak är vitmålade, vilket utgör en neutral och stilsäker bas som enhetligt följs upp i de resterande rummen i lägenheten. Här finns gott om yta och möjligheter till avhängning och övrig hallmöblering. I taket är infällda spotlights installerade med dimfunktion för reglerbart ljusläge.

Kök

Köket är ljust och trivsamt med fint ljusinsläpp från de härliga fönster som vätter ut mot den lugna innergården. Köksinredningen är välplanerad och fint anpassad till ytorna med vita stilrena luckor och skåp från Ballingslöv. Ovanför arbetsytan är väggarna beklädda med snygga kakelplattor av glas som ger ett rent och fräscht intryck och som på ett harmoniskt sätt även fångas upp i den vackra fondtapeten signerat Josef Frank. Köket totalrenoverades för sex år sedan och då även kvalitéutrustningen som kyl/frys från Electrolux, fläkt, ugn med induktionshäll samt diskmaskin från Bosch installerades. På golvet ligger här fin ek-parkett som ger en varm känsla mot de vita detaljerna.

Badrum

Badrummet är snyggt och fräscht med vita helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Här är diverse moderna faciliteter installerade såsom toalett, tvättmaskin och torktumlare från 2015, dusch med vikbara glasväggar och vackert handfat med fint inbyggt underskåp samt överskåp med spegel. Badrummet renoverades i samband med de övriga rummen i lägenheten för 6 år sedan.

Vardagsrum

Detta vardagsrum är onekligen ett rum att trivas och umgås i. Även här är väggar och tak nymålade i enhetligt vitt och på golvet följer liknande ek-parkett som från de andra rummen vilket är en snygg enhetlig detalj. Från detta rum kan du även öppna upp till lägenhetens underbara balkong vars glasdörr dessutom ger generöst med ljusinsläpp.

Balkong

På denna balkong blir man bortskämd av unik utsikt över kvarterets vackra takåsar samt båtarnas trafik vid stadens hamninlopp. Då balkongen ligger i perfekt västerläge kan man då tillfällen ges avnjuta långa mysiga kvällar med kvällssol.

Sovrum

I anslutning till vardagsrummet finner vi det ett utav lägenhetens ljussköna och rofyllda sovrum. Här inne möts man av stor dubbelsäng med vacker sänghimmel, vitmålade väggar och tak samt ingång till den generösa klädgarderoben.

Sovrum 2

Detta rum kan nyttjas både som gästrum,barnrum eller varför inte som arbetsrum? Här är väggarna beklädda med en vackert diskret beige och vitrandig tapet och vitt tak. Fönstret ligger mot husets innergård i insyndskyddat läge. Längs ena väggen står tre höga garderober varav ett idag utgör som städskåp.

I hjärtat av Linné, med stort utbud av restauranger och granne till Hagabion och saluhallen ligger denna trivsamma och fina taklägenhet.
Här bor du i en stabil och mycket välskött förening i en utav stadens mysigaste områden, med såväl city och slottsskogen inom nära räckhåll.
Denna 3a på 76kvm är enhetligt och stilfullt renoverad med ljusa ytskikt och klassiska och tidlösa materialval.
Ta chansen att förvärva denna skatt, boka in er på visning redan idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

3 751 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

7 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnaderna är utifrån säljarnas information.

Andel i föreningen

2,57%

Andel av årsavgiften

2,78704%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2008

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Masthugget 2:5

Övrigt

Gruppavtal Comhem
Styrelsen har tecknat gruppavtal med comhem för medlemmarna. Det gäller bredband 100/10, TV bas 18 kanaler, telefoni samt comhems säkerhetspaket för säker surf.

Underbar balkong i perfekt västerläge med kvällssol.

Gemensam uteplats på innergården.

Stort förråd om ca 8kvm på källarplan.

Boendeparkering finns att ansöka om för gatorna i området via Göteborg Stad.

Tvättstuga med 2st torkrum finns på markplan.

föreningens hemsida:
https://www.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/P/Plantagegatan-3

Förening

Namn

Brf Plantagegatan 3

Om föreningen

Välkommen till bostadsrättsföreningen Plantagegatan 3 i Linnéstaden i Göteborg!
Föreningen består av ett flerbostadshus som återuppbyggdes år 1985. Fastigheten ligger centralt belägen mitt i Linné vars fastighet är granne med Hagabion och saluhallen Briggen.
Föreningen bildades år 2002 och året efter köpte föreningen fastigheten Masthugget 2:5 av Wallenstam.
Fastigheten upplåter 36 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt.
De kommersiella hyresgästerna är restaurangen Vin o pasta, frisörsalongen Klipp Till Frisören och butiken The English Shop.

"SBC Godkänd"
Bostadsrättsföreningen har nyligen fått äran att bli tilldelade "SBC Godkänd", vilket är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett ökat värde på föreningens fastighet samt en mer effektiv förvaltning och en ökad boendenytta. Kortfattat är detta en bedömning utifrån tre huvudsakliga parametrar på fastighet, förvaltning och boendemiljö.
Kortfattat är detta en boendeindikator som ger såväl styrelse som andra intressegrupper en indikation på just hur välskött en förening är.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2031 och för närvarande är föreningens lån amorteringsfria.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via If.

Antal lägenheter

36

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Gruppavtal Comhem

Styrelsen har tecknat gruppavtal med comhem för medlemmarna. Det gäller bredband 100/10, TV bas 18 kanaler, telefoni samt comhems säkerhetspaket för säker surf.

Parkering

Boendeparkering för gatorna utanför och i hela Linneområdet är berättigat med boendeparkring via Göteborgstad.
Det finns även parkeringshus i närheten där man kan ansöka om parkeringsplatser.

Renoveringar

-se i årsredovisningen.

Förnärvarande planeras inga större underhåll inom de närmsta åren.
Trapphuset kommer rustas upp och målas om inom det närmsta.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Godkänd Boendeinikator 2016

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till eller Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte