Friggagatan 13C

Bilder

  • Såld!

Friggagatan 13C , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Välkommen till denna sekelskiftespärla som är placerad i en av Stampens äldsta fastigheter anno 1905. Spännande vinklar i kombination med generös takhöjd ger bostaden en härlig karaktär. Lägenheten genomgick en totalrenovering 2015 och bjuder på ett fint kök i lantlig stil, ett fräscht badrum med tvättmaskin samt gott om förvaringsmöjligheter. Föreningen har skickat in ansökan om bygglov för balkonger och förhoppningen är att påbörja bygget senast våren 2018. Att lägenheten är belägen i ett gårdshus borgar för en tyst boendemiljö, samtidigt som du kan ta dig in till stadspulsen med en kort promenad. Här bor du nära Centralstationen, serviceutbud och goda kommunikationer från Svingelns hållplats. Varmt välkommen på visning!

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
2
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning
Friggagatan 13C

På en av Stampens populäraste gator, i en av områdets äldsta byggnader, finner du denna vackra tvårummare med spännande vinklar och generös takhöjd. Du når lägenheten via att gå in på innergården för att sedan ta dig två trappor upp. Denna bostad blir man snabbt förälskad i. Allting är fräscht och går i ljus färgskala, det är bara att flytta in! De 64 kvadratmetrarna disponeras enligt nedan.

Hall

Du möts av en rymlig, möblerbar hall. Här finns gott om plats för både ytterkläder och annan förvaring i 4 st garderober. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, behandlade ekgolv och vitmålade väggar.

Kök

Direkt till höger från hallen nås det välplanerade och renoverade köket. Vit köksinredning i lantlig men samtidigt modern stil med vitrinskåp, bänkytor i massiv mahogny, porslinsvask och vitt kakel. Maskinparken består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Vid fönstret finns naturlig plats för matbord, med utsikt mot innergården. Här passar ett runt bord för ca 4 personer helt perfekt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och har spännande vinklar samt en fin välvd vägg. Här finns plats för den stora soffgruppen och en matgrupp om så önskas. Två fönster bidrar med ljus till rummet.

Sovrum

Sovrummet är beläget i rofyllt gårdsläge. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaringsutrymme ges i rymlig skjutdörrsgarderob.

Badrum

Rymligt och stilrent renoverat badrum. Under fötterna ligger grå klinkers och väggarna pryds av stora vita kakelplattor. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel och duschhörna. Badrummet erbjuder extra bekvämligheter såsom takdusch, golvvärme och tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns ej

Avgift

3 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,109%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:35

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

TV-/Internetanslutning
Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Tvättstuga
På gården finns två stycken tvättstugor utrustade med vardera två tvättmaskiner, torktumlare, samt torkrum.

Parkering
För dig som är folkbokförd tillämpas boendeparkering i området, kod "M". För mer information gå in på www.goteborg.se. Dessutom finns flera garage i närområdet.

Övriga gemensamhetsutrymmen
Två innergårdar med grillplats och cykelförråd. Övernattningslägenhet finns.

Förening

Namn

Friggaboden

Om föreningen

BRF Friggaboden bildades 2004 och äger fastigheten Stampen 13:32-35. De fyra fastigheterna är bebyggda 1905-1907 och är bland områdets äldsta. Föreningen består av 78 lägenheter samt 9 lokaler. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda. Föreningen har även två tvättstugor med torkrum, föreningslokal, barvagnsförråd, cykelförråd samt två stycken innergårdar. Föreningen är belägen på adresserna Alströmergatan 3A-3B samt Friggagatan 13-15.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
14 st 1 rum och kök
37 st 2 rum och kök
25 st 3 rum och kök
2 st 5 rum och kök

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

78

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbudet) ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M", läs mer och ansök på www.goteborg.se/boendeparkering.

Renoveringar

Under mitten av 80-talet genomgick fastigheterna en totalrenovering och ombyggnation. Fasad och tak renoverades samt att ett antal lägenheter inreddes på vinden. Stambyte utfördes 1983-1985. 2009 utfördes spolning av stammarna. 2015-2016 gjordes en OVK-besiktning. Senaste året har brandsyn och genomgång av utrymmesvägar utförts samt att hissar har renoverats.

Ekonomi

Föreningen har dolda tillgångar i form av 5 st hyresrätter. De har goda lokalintäkter tack vare de 9 uthyrda lokalerna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
På föreningens fastigheter finns två stycken innergårdar; Friggagården och Alströmergården. På Friggagården finns grillplats, cykelförråd och barnvagnsrum. Från denna gård nås också föreningens två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. På Alströmergården finns grillplats och cykelförråd. Från denna gård nås också föreningens övernattningslägenhet.

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad