Stampgatan 54D

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen
  • Hall med extra förvaring
  • Luftigt vardagsrum
  • Rikligt med förvaring även här
  • Öppet mot matplatsen

Stampgatan 54D , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Välkommen till denna renoverade trea med mycket låg månadsavgift. I denna omtyckta HSB-förening finner du ett trivsamt boende på våning 3 (hiss finns) med både balkong och rikligt med förvaring. Läget i härliga Stampen bjuder på både butiker, restauranger och goda kommunikationer till stadens alla hörn. Hjärtligt välkommen på visning.

81,7 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 145 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,7 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1980

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,7 kvm

Rumsbeskrivning

Dessa dryga 82kvm på tredje våningen (hiss finns) är renoverade och lägenheten håller idag en hög standard. Det finns rikligt med förvaring i flertalet garderober. Man har lagt in parkettgolv och ytskikten går i sobra ljusa färger.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

3 145 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,49206%

Andel av årsavgiften

0,49206%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1980

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 september 2008
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:29

Övrigt

Balkong i sydostläge. Till lägenheten hör ett förråd. Föreningen har också tillgång till en övernattningslägenhet som kan hyras.

Förening

Namn

Hsb Brf Stampgatan i GBG

Om föreningen

Brf Stampgatan äger två flerfamiljshus, 6 och 7 våningar höga, som är byggda 1980 och inrymmer 213 lägenheter. Lägenheternas storlek varierar från två till sex rum. Husen är försedda med fläktventilation som godkändes i senaste OVK. I husen finns fyra tvättstugor med torkrum och mangelrum samt mattvårdsrum.

På gården finns en lekplats och under fastigheten finner vi föreningens garage där 145 parkeringsplatser förvaltas. Den totala lägenhetsytan är 15 744 m2, vilket gör föreningen till en äkta förening.

Föreningen har ett samarbete med Brf Friggagatan, vilket bland annat medför att medlemmar i Brf Stampgatan kan hyra en samlingslokal samt ett övernattningsrum i grannföreningen.

För att skapa en så familjär känsla som möjligt, i föreningen, får nya medlemmar en pärm med all nödvändig information om föreningen vid ett introduktionsmöte med styrelsen. Styrelsens grundinställning är att så långt som möjligt förankra sina beslut hos medlemmarna. Detta bland annat genom ett möte med alla medlemmar varje höst.

Parkering: I föreningen finns 145 p-platser som uthyres (separat kö). En plats kostar 450kr/månad och man bör räkna med ca ett års kö beroende på omsättning (2017-06-02). Ett annat alternativ är boendeparkering i området. Mer om detta finner ni på www.goteborg.se.

Föreningen har en mycket god ekonomi där man gjort stora investeringar de senaste 7 åren samtidigt som man faktiskt kunnat sänka månadsavgifterna. Det finns inga beslut om förändrade avgifter (kontrollerat 2017-06-02). För mer information, se föreningens informativa hemsida http://www.stampgatan.se/

Organisationsform

Bostadsrätt

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte