Allmänna Vägen 24A

Bilder

  • Såld!

Allmänna Vägen 24A , Majorna , Göteborg

Magnifik trea i hjärtat av Majorna. Lägenheten har under 2017 totalrenoverats och man har återställt lägenhets forna glans. Högt i tak, plankgolv, lantligt kök samt kakelugnar är några av lägenhetens innehavda attribut. I Brf Kolumbus finns ett gym och en bastu som bara medlemmarna får använda! Sa vi att det var högst upp i huset?

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 370 kr VA och kabel-TV (basutbud), bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
21
Byggår:
1890
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning
Hallen

Den generöst tilltagna hallen är navet i lägenheten, hallen är precis som resten av lägenheten totalrenoverad. Från hallen når man lägenhetens samtliga rum, på golvet ligger det ett sobert klinker med underliggande golvvärme och väggarna är vita.

Kök

Köket renoverades 2012 och går i en äldre vacker stil som gör rummet mycket behagligt. På en av väggarna sitter det pärlspont och som resten av bostaden är väggarna vita. På golvet ligger det vackra plankgolvet. Fullutrustat kök med gott om förvaring och tillberedningsytor. Mellan bänkskivan i kompositsten och de vita överhängda skåpen sitter ett modernt marockanskt kakel. Skafferiet i hörnet är platsbyggt.

Badrum

Badrummet rymmer alla bekvämligheter och givetvis finns det också en mindre tvättmaskin installerad. Svart-vitrutigt golvklinker med underliggande golvvärme. Vitkaklade väggar. Infällda spotlights som är dämpbara .

Sovrum 1

Det stora sovrummet har allt man drömmer om och den gedigna takhöjden är välkomnad. Stora fönsterpartier ut mot lugna Allmänna vägen gör att ljuset fullkomligt flödar in. Gott om plats för en stor säng och de platsbyggda garderober är perfekt placerade. I hörnet är det en vacker kakelugn som för tillfället inte är i bruk. Alla ytskikt är nyligen renoverade. På golvet ligger det ett vackert plankgolv och väggarna är vita.

Sovrum 2

Sovrummet nummer två ligger placerat mot den tysta innergården. Den gedigna takhöjden tillsammans med de totalrenoverade ytskikten och det stora fönsterpartiet gör detta till det perfekta sovrummet. På golvet ligger det vackra plankgolvet och väggarna är ljusa.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger ut mot lugna Allmänna vägen och trädens toppar utanför fönstren ger en rofylld atmosfär. Som i de andra rummen gör även här den gedigna takhöjden sig påmind. Här finns gott om plats för större soffgrupp, skrivbord samt fåtöljer och tv möbel. Precis som i det stora sovrummet finns även här en vacker kaklugn.

Lägenheten

Nuvarande ägare har valt att grundligt renovera hela lägenheten. Man har lagt ner mycket tid på detaljerna vilket verkligen syns. Samtliga golv och ytskikt är gjorda och man har dragit om elen. All renovering är utförd av fackmän och allt material samt vitvaror är av hög kvalitet. Välkommen på visning

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 370 kr VA och kabel-TV (basutbud), bredband

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,594%

Andel av årsavgiften

0,60725%

Reparationsfond

360 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1890

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Fastighetsbeteckning

Majorna 306:16

Övrigt

Till lägenheten hör det ett stort vindsförråd.
Adressen Allmänna vägen 24A är berättigad till boendeparkering inom område "V".

Förening

Namn

BRF Kolumbus

Om föreningen

BRF Kolumbus är en mycket välskött förening med god ekonomi och välunderhållna fastigheter.
Föreningen har flertalet mysiga innergårdar som nyligen rustats upp med hjälp av en arkitektbyrå med lekplatser, sittgrupper och grillplatser.
Kvarteret som är från förra sekelskiftet är kulturminnesmärkt och föreningen är en av Majornas mest attraktiva att bo i.

Gemensamhetslokaler:
-Gym
-Bastu
-Barnvagnsrum
-Cykelrum
-Två gästlägenheter
-Sex välutrustade tvättstugor

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

174

Antal hyresrätter

2

TV och Bredband

TV från ComHem ingår i månadsavgiften.
Bredband från Alltele ingår i månadsavgiften, hastigheten är 100/100 och det går att uppgradera till 1000/1000 mot ett tillägg.

Parkering

Boendeparkering finns i området.

Renoveringar

Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan.
Fastigheten totalrenoverades 1979 - 1982. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
Inga större renoveringar eller underhåll utöver plan.

Ekonomi

Stabil och välskött förening som regelbundet amorterar på sina lån.
Föreningen har goda inkomster från sina två lokaler och föreningen äger även marken vilket gör att den inte påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgälder.
Belåningen per kvadratmeter är låg, 2 262 kronor per kvadratmeter vilket är långt under snittet i Göteborg som ligger på cirka 6 000 kronor per kvadratmeter.
Avgifterna har inte höjts på 17 år och inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2017-08-18).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

444 kr

Övrigt

Föreningen har en egen fastighetsskötare.
Trappstädning sköts av medlemmarna.
Fastigheten har ett bra energivärde.
Föreningen har en informativ websida: www.brfkolumbus.se

Om området

Majorna

Det som en gång var en arbetarstadsdel i stadens västra utkant är idag ett mycket attraktivt läge. I Majorna möter du en levande stadsdel med varm atmosfär och ett rikt kultur- och caféliv.
I det kuperade Majorna vimlar de små butikerna, caféerna och restaurangerna högt och lågt i charmiga gamla kvarter. De många landshövdingehusen i milda pasteller är typiska för området. De kännetecknas framförallt av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. På 1970-talet ville många riva den gamla arbetarstadsdelen Majorna och bygga nytt. Efter stora protester enades man om renovering istället för rivning.
Runt Stigbergstorget finns många av Majornas klassiska pärlor. För musikälskaren finns Bengans, Nordens största skivbutik med livespelningar och populärt caféhäng. Alldeles bredvid hittar du Sjöfartsmuséet med utställningar och aktiviter för hela familjen. Rakt över gatan i sydlig riktning ligger Gathenhielmska kulturreservatet med små trähus med anor ända från 1700-talet. Strax intill hägrar Söderlingska Trädgården som bjuder in till picknick och lek för både vuxna och barn. Här finns också Café Zenit med sin soliga uteservering som sommartid är en magnet för alla fikasugna. Ett skutt västerut tar dig till Musikens hus med kulturscen och café Hängmattan med bar och välbesökt lunchrestaurang.
I sydost gränsar Majorna till Slottsskogen, Göteborgarnas främsta rekreationsområde med vackra park- och skogsområden. Älvinloppet med sina promenadstråk och uteserveringar runt Klippan och konsthallen Röda Sten ligger inte heller långt bort.
I Majorna har du närhet till vårdcentraler, förskolor och mataffärer. Vid Stigbergstorget ligger Lidl och följer du Karl Johansgatan en bit västerut hittar du både ICA Supermarket och Hemköp.
Att ta dig till Göteborgs centrum gör du enkelt med spårvagn 9, 11, 3 och buss 90. Vill du ut till havet hoppar du på 11ans spårvagn i västlig riktning mot Långedrag där det även finns båttrafik vidare ut till öarna.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte