Gibraltargatan 104

Bilder

  • Såld!
  • Balkong i söderläge
  • Snyggt Vedum-kök
  • Smakfullt renoverat 2016
  • Gott om arbetsyta i köket

Gibraltargatan 104 , Johanneberg , Göteborg

På populära Gibraltargatan finner du denna genomgångstrea med härlig söderbalkong. Bostaden bjuder bland annat på ett toppklassigt kök (totalrenoverat 2016), fina ekparkettgolv och goda förvaringsmöjligheter. Här bor du en trappa upp, väl insynsskyddad med utsikt över ett grönskande villaområde och samtidigt med en kort promenad från city. Stabil förening med goda parkeringsmöjligheter. Varmt välkommen på visning!

72 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 080 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
511
Byggår:
1964
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

72 kvm

Rumsbeskrivning
Gibraltargatan 104

Välkommen upp till våning 1 och denna härliga trea. Man får direkt känslan av att man är högre upp i huset då huset ligger på en höjd. Lägenheten är mycket välrenoverad med ett kök som gjordes 2016, badrum från 2010 samt ytskikt som fräschats upp kontinuerligt mellan 2010 - 2017. Nytt elskåp installerades 2010. Gott om förvaring erbjuds i bostaden samt i källarförråd. De 72 kvadratmetrarna disponeras enligt nedan.

Hall

Du kliver in på mörkgrå klinker som både är praktisk och snyggt pryder ytan strax innanför dörren. Golvet övergår sedan till parkett. Här finns plats för avhängning av ytterplagg direkt när du kommer in. För ytterligare förvaring av jackor, skor och dylikt finns också en dubbelgarderob i hallen. Väggarna pryds av en vit tapet med mönster i grönt samt en grön fondvägg. Från hallen nås samtliga av bostadens rum.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med generöst fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. Insynen är knapp då huset är belägen på en höjd och med utsikt över ett grönskande villaområde. Möblera med den stora soffgruppen samt TV-möblemang, bokhylla eller någon annan större möbel. Parkettgolv och vita väggar.

Kök

Mycket smakfullt renoverat kök (2016) från Vedum. Här finns alla funktionaliteter och bekvämligheter som behövs för att längta till dagens matlagning. De vita luckorna bryts snyggt av mot den svarta bänkskivan i granit. Gott om förvaringsutrymme i praktiska låtor som man drar ut. Maskinparken består av kyl och frys i halvhöjd, induktionshäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. En fin vitlaserad ekparkett pryder golvet. Här finns gott om plats för ett matbord för ca 4 personer. Från köket nås balkongen.

Balkong

Ljuvlig söderbalkong nås från köket. Här visar sig solen från ca kl 9-16 om dagarna. Mysig utsikt över lummighet och grönska. Möblera med utesoffa eller ett par fåtöljer och litet bord.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob som sväljer mycket kläder placerad. Parkettgolv och ljus tapet samt en fondtapet med dekorativt mönster i grått och svart.

Sovrum 2

Även detta rum är rymlig och lämnar gott om plats åt exempelvis enkelsäng och skrivbord. Rummet passar perfekt som gästrum/kontor eller barnrum. Gott om förvaringsmöjligheter i flertalet inbyggda garderober. En behaglig ljus tapet pryder väggarna.

Badrum

Mycket fräscht och välrenoverat badrum (2010) utrustat med alla tänkbara bekvämligheter. Här finns dusch med glasdörrar, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, golvvärme och tvättmaskin. Tidlösa färger i grått och vitt och spotlights i taket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 080 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 300 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,06157%

Andel av årsavgiften

1,06157%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1964

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2009
Energiprestanda: 150 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 115:23

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 9 kvm samt en mindre "matkällare".

Tvättstuga:
Tvättstuga finns i källaren, samma trappuppgång som bostaden. Utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum samt ett mangelrum.

TV/Internet:
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Övriga TV- och Internettjänster kan köpas till av ComHem (100 mbit).

Parkering:
Föreningen har ca 80 p-platser och just nu finns det lediga platser. Besöksparkering är lätt att få bredvid husen.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har ett hobbyrum samt två områden med utemöbler/grillplats på gården.

Förening

Namn

Brf Gibraltar 96-110

Om föreningen

Föreningen består av två stycken flerbostadshus varav ett med åtta våningar och ett med fyra våningar. Byggåret är 1964. Totalt finns det 98 stycken bostadslägenheter och fyra lokaler. Byggnadens total yta är 7523 kvm varav 7356 kvm utgör lägenhetsyta och 167 kvm utgör lokalyta.

Kvadratmeterytan är fördelad på 93 bostadsrätter, 5 hyresrätter och fyra lokaler med hyresrätt.
Lägenhetsfördelningen ser ut på följande vis:

1 rok - 9st
2 rok - 23st
3 rok - 50st
4 rok - 0st
5 rok - 16st

Bredband - Via ComHem till självkostnadspris
Kabeltv - Basutbud från ComHem ingår i avgiften
Parkering - Föreningen har ca 80 p-platser varav ca 30 st på däck och ca 50 st i garage. För närvarande finns fåtalet platser lediga (kontrollerat 2018-05-02)
Gemensamhetslokaler - Soprum, tvättstuga (2 st maskiner, torktumlare, 2 st torkrum samt mangelrum), cykelrum och parkeringsdäck.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och som sträcker sig till 2026.

Tidigare renoveringar:
1990 - Byte fönsterpartier
2000 - Låghusen fick ny takbeläggning
2000 - Balkongrenovering
2002 - Garage och gårdsrenovering, trapphusrenovering
2003 - Balkongrenovering låghusdelen, nya porttelefoner, renovering tvättstugor med bl.a. nya maskiner.
2004 - Ny gårdsbelysning, renovering av personhissar i höghusen
2007 - Stamrenovering "relining" av avloppsstammar har genomförts
2008 - Renovering av tvättstuga
2012-13 - Genomgång av ventilationen
2015 - Renovering av elstammar
2016 - Utbyte av hissar och nya pumpar samt reglercentral för värme/ventilation
2017 - Byte av entrédörrar i det högre huset i föreningen

Kommande renoveringar:
Nytt passersystem, entrédörrar samt källardörrar. Nytt tätskikt till garage. Eventuellt ny ventilation.

Föreningens ekonomi:
Föreningen har en stabil och välskött ekonomi. Ingen avgiftsändring är planerad i dagsläget (kontrollerat 2018-05-02)

Organisationsform

Bostadsrätt

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte