Eklandagatan 23B

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till denna charmiga trettiotalstvåa
  • Balkong från vardagsrummet
  • Utsikt från balkongen
  • Natrulig matsalsdel i vardagsrummet

Eklandagatan 23B , Johanneberg , Göteborg

Välkommen till dennna välplanerade trettiotalstvåa med genomgångsläge och balkong ut mot Eklandagatan. Charmen från byggåret återspeglas i generös takhöjd, parkettgolv och fönsternischer i sten. Här bor du med några få minuters promenad från Korsvägen och Avenyn samt med goda kommunikationer strax utanför porten. Stabil och trevlig brf med mycket god ekonomi! Välkommen på visning!

58 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 444 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
17
Byggår:
1934
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning
Eklandagatan 23B

Välkommen till Eklandagatan 23 och detta charmiga 30-talshus. Föreningen, som varit med sedan huset byggdes, är mycket stabil och har en fantastisk uteplats på baksidan av fastigheten. Ta trapporna upp till våning ett och denna mysiga genomgångstvåa. Lägenheten är i något äldre skick och en del ytskikt bör göras i ordning. De viktiga grundattributen finns där såsom en takhöjd om närmare 2,7 meter, parkettgolv samt charmiga 30-talsdetaljer såsom gamla dörrar, gjutjärnsradiatorer och fina fönsternischer i sten. Bostaden bjuder också på gott om förvaringsmöjligheter i sovrum samt i två tillhörande förråd. De ca 58 kvadratmetrarna disponeras enligt nedan.

Hall

Hall med parkettgolv och ljus tapet samt en häftig vit trävägg som bryter av mot övriga väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterplaggen.

Vardagsrum

Lägenhetens absoluta höjdpunkt! Först kommer du in i det som känns som en naturlig matsalsdel för att sedan kliva vidare in i den del som passar utmärkt för den stora soffgruppen samt TV-möblemang. Ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet och härifrån nås den rymliga balkongen som har en utsikt mot Eklandagatan och gröna Carlanderska parken. På balkongen tar man gärna en lång frukost i morgon/förmiddags-solen.

Sovrum

Mysigt sovrum beläget med bakgård och grönska. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i i flertalet garderober. Dubbelsäng med tillhörande sängbord får plats.

Kök

Kök i vit färgskala utrustat med varmluftsugn, gasspis, fläkt, kyl och frys i halvhöjd. I köket finns natrulig plats för matbord för 4 personer och man har en utsikt mot den mysiga gården.

Badrum

Badrummet är helkaklat och renoverades av föreningen vid stambytet år 2000. Mörk klinkers på govlet och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av wc, handfat, badrumsskåp, dusch med glasdörrar och handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 444 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,8555%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1934

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 december 2008
Energiprestanda: 227 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 15:18

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd samt ett mindre vindsförråd.

Tvättstuga:
Tvättstuga finns i källaren och nås intill A-uppgången. Utrustad med två tvättmaskiner, en centrifug, en torktumlare och ett torkrum.

TV/Internet:
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Övriga TV- och Internettjänster kan köpas till av ComHem.

Parkering:
Adressen Eklandagatan 23B är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer och ansök på www.goteborg.se.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har en mycket trevlig och rymlig altan som nås via en trappa på bakgården. Den är utrustad med grill samt bord och stolar för ca 12 personer. Bokningskalender finns i tvättstugan. Föreningen har även en mindre altan med grillplats som nås direkt på baksidan.

I uppgång A finns ett gästrum att hyra, utrustat med bäddsoffa och toalett. Bokningskalender finns i tvättstugan.

Förening

Namn

Brf Eklandagatan 23-25

Om föreningen

Föreningen bildades 1935 och har 40 lägenheter med en sammanlagd yta om 1976 kvm samt 5 lokaler om 190 kvm. Fastigheten uppfördes 1934 och är bedömd att vara riksintresse som exempel på tidig funktionalism.

Organisationsform

Bostadsrätt

Renoveringar

År 2000 byttes stammarna och därav renoverades alla badrum i föreningen. Efter det följde en omfattade renovering av byggnaden; tak och fasad renoverades. Runt 2010 byttes alla fönster ut till 4-glasfönster. Efter detta renoverades balkongerna i föreningen.

Inga större kommande renoveringar är planerade i nuläget (kontrollerat med föreningen 2017-05-17).

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med en låg belåningsgrad om 3512 kr/kvm. Föreningen får goda intäkter från de uthyrda lokalerna. Avgifterna har inte höjts på över 4 år och i dagsläget finns inga planer på avgiftsändringar (kontrollerat 2015-05-17).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte