Kabelgatan 20

Bilder

  • Såld!
  • Stor och ljus hall
  • Garderoben i anslutning till hall
  • Josef Franks vackra tapet

Kabelgatan 20 , Majorna , Göteborg

Insynsskyddad, utsikt, solheladagenbalkong och en extra sovalkov/kontorshörna. Välkommen till detta mysiga boende näst högst upp i huset (hiss finns) i omtyckt HSB-förening (en av Sveriges största). Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en stor sällskapsyta när vännerna kommer på besök. Med denna lugna adress har du dessutom gångavstånd ner till Majornas mysiga restauranger, flertalet buss/spårvagnslinjer samt härliga promenadstråk. Eller vad sägs om att ta en cykeltur till Slottsskogen? Hjärtligt välkommen på visning.

54,5 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 383 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
188
Byggår:
1952
Driftskostnad:
491 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

54,5 kvm

Rumsbeskrivning

Dessa välplanerade kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Stor inbjudande hall som öppnar upp mot vardagsrum och kök. Man märker redan i entrén att detta är en ljus lägenhet. Hallen är möblerbar och här finns gott om förvaring i garderober både till vänster och höger när man kliver in i lägenheten. På golvet ligger en klassisk ekparkett och de nyligen vitmålade väggarna bryts snyggt av mot Josef Franks fondtapet.

Det sociala köket integreras med vardagsrum för att ge stora sällskapsytor. Köket renoverades för några år sedan och håller hög standard med vit skåpsinredning, bänkskiva i vit laminat samt kyl/frys i vitt. Bakom en praktisk glasskiva sitter samma tapet som mötte oss i hallen. Den långa bänkskivan och de många förvaringsmöjligheterna hade till och med satt ett leende Per Morbergs läppar. I köket finns också en glaskeramikhäll med fläkt samt diskmaskin, såklart. Väggarna i detta rum är nyligen vitmålade och på golvet ligger parkett.

Sovrummet har ett vackert fiskbensgolv och bjuder på den härliga balkongen. Det nymålade sovrummet ger gott om plats för en dubbelsäng samt extra förvaring. Balkongen ligger i sydvästläge och bjuder på sol från morgon till kväll. Det fria läget bjuder både på utsikt och insynsskydd.

Sovalkoven kan med fördel också göras om till en arbetshörna. Sängen som står här idag är en 140-säng.

Badrummet renoverades av föreningen vid stambytet. Här finns en toppmatad tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 383 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Försäkring: 1 700 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,1728%

Andel av årsavgiften

0,1728%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1952

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 december 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Lägenheten har en härlig balkong i sydvästläge med sol nästan hela dagen och en hejdundrandes utsikt. Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

HSB BRF Gråberget

Om föreningen

HSB BRF Gråberget är en av Sveriges största föreningar och är beläget längst upp på Gråberget som tillhör stadsdelen Majorna. Det tar ungefär 10 minuter till centrala Göteborg med såväl bil som buss.

Närbelägna torg är Mariaplan i söder och Chapmans Torg i norr med en rad affärer som skoaffär, konditori, fotoaffär, apotek, bank och mataffärer. I området finns det också dagis, pizzeria och ålderdomshem.

Det tar bara några minuter att ta sig till promenadområdet Slottsskogen och härliga promenadvägar runt Röda sten och Nya Varvet.

Bostadshusen byggdes på 50-talet och består av tre olika hustyper, punkthus med sex och sju våningar, punkthus med tre våningar samt flerbostadslängor på tre våningar.

1952 stod de första fastigheterna klara för inflyttning. Under mitten av 1980-talet renoverades samtliga fastigheter. Föreningen har också byggt fyra lägenheter i markplan av två lokaler, samt två vindslägenheter som stod klara under försommaren 2008. 2012 färdigställdes ytterligare en lägenhet i markplan.

Föreningen har en separat grupp som planerar utemiljön och en summa avsätts varje år i budgeten för att upprätthålla planteringar och grönytor,
Man kan även adoptera en rabatt eller disponera en odlingslott via föreningen.

Grillplatser och lekplats finns i området.

Gemensamhetslokaler:
-Gästlägenheter att hyra för 250 kr/dygn.
-Bastu som är fri att nyttja (renoverades under 2015).
-Samlingslokal för ca 50 personer går att hyra för 200 kr/dag (renoverades under 2015)
-Boulebana
-Grillplats
-Odlingslotter
-Sittgrupper
-Cykelförråd i samtliga hus
-Snickeri och måleriverkstad
-Tvättstuga i samtliga hus
-Lekplats

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

569

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Förberett för bredband via Bredbandsbolaget eller Comhem.
Bredbandsbolaget erbjuder ett subventionerat avtal för medlemmarna, 100/100mbit för 250kr/mån.

Parkering

På Gråberget finns både boendeparkering och betalparkering.
Föreningen har 201 P-platser (med uttag för motorvärmare) samt 37 garage varav 10 är varmgarage.
P-plats kostar 230 kr/månad, varmgarage 490 kr/månad och kallgarage 360 kr/månad.
Det finns även MC-platser för 115 kr/månad.
Till P-platser och garage är det separat kö.

Renoveringar

Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan.
Inga större renoveringar eller underhåll utöver plan (kontrollerat 2018-11-22).

Ekonomi

Stabil och välskött HSB-förening som regelbundet amorterar på sina lån.
Belåningen per kvadratmeter är på ca 3 800 kronor vilket är under snittet i Göteborg som ligger på cirka 6 000 kronor per kvadratmeter.
Avgifterna kommer att höjas med 3 % från och med 1 januari 2019 (kontrollerat 2018-11-22).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Föreningen utför en besiktning av lägenheten vid överlåtelse.
Föreningen har en mycket informativ websida: www.hsbgraberget.se

Om området

Majorna

Det som en gång var en arbetarstadsdel i stadens västra utkant är idag ett mycket attraktivt läge. I Majorna möter du en levande stadsdel med varm atmosfär och ett rikt kultur- och caféliv.
I det kuperade Majorna vimlar de små butikerna, caféerna och restaurangerna högt och lågt i charmiga gamla kvarter. De många landshövdingehusen i milda pasteller är typiska för området. De kännetecknas framförallt av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. På 1970-talet ville många riva den gamla arbetarstadsdelen Majorna och bygga nytt. Efter stora protester enades man om renovering istället för rivning.
Runt Stigbergstorget finns många av Majornas klassiska pärlor. För musikälskaren finns Bengans, Nordens största skivbutik med livespelningar och populärt caféhäng. Alldeles bredvid hittar du Sjöfartsmuséet med utställningar och aktiviter för hela familjen. Rakt över gatan i sydlig riktning ligger Gathenhielmska kulturreservatet med små trähus med anor ända från 1700-talet. Strax intill hägrar Söderlingska Trädgården som bjuder in till picknick och lek för både vuxna och barn. Här finns också Café Zenit med sin soliga uteservering som sommartid är en magnet för alla fikasugna. Ett skutt västerut tar dig till Musikens hus med kulturscen och café Hängmattan med bar och välbesökt lunchrestaurang.
I sydost gränsar Majorna till Slottsskogen, Göteborgarnas främsta rekreationsområde med vackra park- och skogsområden. Älvinloppet med sina promenadstråk och uteserveringar runt Klippan och konsthallen Röda Sten ligger inte heller långt bort.
I Majorna har du närhet till vårdcentraler, förskolor och mataffärer. Vid Stigbergstorget ligger Lidl och följer du Karl Johansgatan en bit västerut hittar du både ICA Supermarket och Hemköp.
Att ta dig till Göteborgs centrum gör du enkelt med spårvagn 9, 11, 3 och buss 90. Vill du ut till havet hoppar du på 11ans spårvagn i västlig riktning mot Långedrag där det även finns båttrafik vidare ut till öarna.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte