Tredje Långgatan 23

Bilder

  • Såld!
  • Dekorationsmålningar, högt till tak, stuckatur, kakelugn och plankgolv. Här finns allt!
  • Matsalen har gott om plats för bord eller säng
  • Vackra spegeldörrar

Tredje Långgatan 23 , Linnéstaden , Göteborg

Magnifik bostad i hjärtat av Linné!
Säljaren har lyckats bevara och ta fram tidstypiska detaljer för när fastigheten uppfördes 1885 vilket gör den både vacker och unik. Lägenhetens tre stora rum är tillsammans 92kvm. Här finner ni allt man kan önska sig! Välkommen på visning.

92 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 275 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1006
Byggår:
1885
Driftskostnad:
283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

92 kvm

Rumsbeskrivning
Tredje Långgatan 23

En unik trea i populära Linné utan insyn, hög takhöjd och vackra stuckaturer. Genomtänkta ytskikt som bevarar charmen från när huset byggdes med plankgolv och fina detaljer på väggarna.

Hall

När ni kliver in genom dubbeldörren på Tredje långgatan 23 möts ni av en rymlig hall med vit träpanel och plankgolv som är målat i ljust grå. Det finns här plats att ställa någon möbel samt en stor hatthylla. På väggen ovanför hathyllan finns en vacker handgjord tapet från "lim och handtryck" och över dörren in till vardagsrummet finns en smakfull dekorationsmålning.

Vardagsrum

När ni fortsätter in i vardagsrummet lyser två stora fönster upp rummets fint bevarade stuckaturer och takrosett som har skrapats ren och blivit iordningställd som originalet. Vardagsrummet är luftigt och det finns ingen insyn från grannar. Väggarna pryds av diskreta, fina dekorationsmålningar som ger liv åt rummet och sätter prägel på lägenheten. Golvet är även här ett ljust grått plankgolv och golvlisterna är höga.

Sovrum/Matsal

Genom vackra dubbeldörrar tar ni er in till matsalen som likaväl kan användas som ett andra sovrum. Här inne finns en vit, vacker kakelugn och på väggarna återkommer dom vackra dekorationsmålningarna som förhöjer rummen. Under fötterna ligger ett plankgolv och i taket finns en väldigt vacker takrosett som även den är skrapad och iordningställd som originalet. Här finns det gott om plats för både garderober och ett stort matsalsbord alternativt dubbelsäng.

Sovrum

Från matsalen når man sovrummet som ligger mot den lugna innergården. Även här inne är de plankgolv och väggarna är vita. Rummet har ett fint ljusinsläpp från två fönster och det finns gott om plats för dubbelsäng, möblering och förvaring.

Kök

Genom sovrummet kommer ni till köket. Köket är charmigt med vit träpanel ovanför denna är det vackra taper från "lim o handtryck" även här ligger det ljusa gråa plankgolvet. Som i resterande rum finns de gamla detaljerna bevarade så som förråd/skafferi och platsbyggd avlastningsbänk. Köksluckorna är vita med bänkskiva i trä och rostfritt stål. Köket är utrustat med spis, fläkt, dubbel diskho samt kylskåp. Det finns plats med köksbord.

Balkong

Från köket når ni lägenhetens härliga balkong. Från balkongen ser man ut över den lummiga innergården med grönska, bänkar och en lekpark. Det finns plats för bord och stolar, perfekt för att avnjuta morgonkaffet eller en sen middag efter jobbet.

Badrum

Badrummet ligger i anknytning till hallen med en vit träpanel och naturfärgade tapeter är på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, handfat och dusch.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

5 275 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnaden är endast en uppskattning för ett hushåll med en person

Andel i föreningen

13,2075%

Andel av årsavgiften

13,2075%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1885

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 september 2010
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Föreningen är medlemmar i Smackens Samfällighetsförening. Fastigheten ingår i Masthugget GA:1
och GA:7 gällande gemensam inomhuskvartersgård och sophantering.

Fastighetsbeteckning

Masthugget 7:12

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Tredje Långgatan 23

Om föreningen

Bredablick Förvaltning i Sverige AB har biträtt styrelsen med föreningens ekonomiska förvaltning enligt
tecknat avtal.

Antal lägenheter

8

TV och Bredband

Kabel tv via Com Hem

Parkering

Adressen tredje långgatan 23 är berättigad till boendeparkering inom område "M"

Renoveringar

Huset anses vara i mycket gott skick och det finns inga större planerade renoveringar.
-Taket har renoverats och bytts ut 2012
-Fasaden har renoverats 2012
-Fönsterna är bytta 2012
-Trapphuset 2014
-Balkonger har blivit uppförda 2012
-Reling 2014
-Renovering avport och gård. Asfalt har tagits bort och gatstensbeläggning har lagts om 2016

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Belåningsgrader är 5 857 kr/ kvm vilket är lägre än genomsnittet för brf i Göteborg.
Årsavgiften för bostäderna är 666 kr/ kvm.
Inga planerade avgiftshöjningar (Kontrollerat 2017-04-19)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte