Fredriksdalsgatan 6C

Bilder

  • Såld!
  • Härlig balkong mot föreningens lummiga innergård, söderläge
  • Stort vardagsrum utan insyn
  • Fiskbensparkett i vardagsrummet
  • Balkongen skyddas av en vacker rhododendron

Fredriksdalsgatan 6C , Fredriksdal/Johanneberg , Göteborg

Trevlig och smakfullt renoverad tvåa i Fredriksdal med snyggt kök och helkaklat badrum. Söderbalkong med lugnt parkläge. Endast några minuters promenad till Ica Maxi och förbindelser som snabbt tar dig in till centrum. Stabil och välskött förening. Välkommen på visning!

55,2 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 948 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55,2 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
85
Byggår:
1950
Driftskostnad:
341 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55,2 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna supertrevliga tvåa med renoverat kök och helkaklat badrum i grönskande Fredriksdal! Här bor du med närhet till staden och med naturen runt hörnet. Renoverade ytskikt i samtliga rum och balkong mot föreningens ljuvliga park är några attribut som beskriver denna lägenhet. I närområdet, med mindre än 5 minuters gångavstånd, finns matbutiker, restaurang och bageri. Med endast 250 meters gångavstånd till spårvagnshållplatsen tar 4- eller 2:an dig smidigt in till centrum från hållplatsen Elisedal. Lägenhetens 55,2 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en trevlig hall med avhängning för ytterkläder direkt innanför dörren. Utöver detta finns även en garderob och en stor klädkammare som rymmer både jackor, kläder och fritidsattiraljer. På golvet ligger en genomgående parkett som mynnar ut i lägenheten och väggarna är målade ljusa. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Kök
Tar man vänster i hallen möts man av ett renoverat kök med snygga, ljusa luckor som går i vitt. Ekbänkskivan bryter snyggt mot skåpen och erbjuder goda arbetsytor för den matlagningsintresserade. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Framför fönstret finns plats för matbord med fyra sittande. Här ligger det ett brädgolv i ljusare toner och väggarna är målade ljust.

Vardagsrum
Väljer man istället höger i hallen så kommer man in i vardagsrummet. Här landar fötterna mot en fin fiskbensparkett och väggarna är ljusmålade. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande TV-möblemang där man gärna spenderar kvällar med vänner och familj. Det är från detta rum som lägenhetens rymliga balkong nås. Med sitt söderläge mot föreningens lummiga park blir detta lägenhetens egen oas.

Sovrum
Trevligt sovrum med plats för både dubbelsäng och tillhörande säng bord. Här finns även plats för garderober om så önskas. På golvet ligger en annan snygg ekparkett och väggarna är målade i en ljus ton.

Badrum
Helkaklat badrum som renoverats av föreningen. På golvet ligger klinker som går i en blå ton och på väggarna sitter vitt kakel. I badrummet finns WC, tvättställ, duschkabin, handdukstork och färdigdraget för en tvättmaskin om så önskas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 948 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 300 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en personlig kalkyl för ditt boende.

Andel i föreningen

0,49261%

Andel av årsavgiften

0,49272%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1950

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 januari 2009
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 39:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett rymligt förråd som finns en trappa ned i källaren.

Parkering
Föreningen har 21 st garageplatser och 31 st parkeringsplatser.
Till garaget och p-platserna är det separat kö. Finns gott om avgiftsfria parkeringar på gatorna i området.

Internet-/TV-anslutning
TV: Ansluten till kabelnätet. Leverantör: ComHem.
Internet: Bredband, fiber. Leverantör: Telia

Tvättstuga
Det finns 4 tvättstugor i området de renoverades 2005 då stammarna byttes. De är belägna på Falkenbergsgatan 13C, Fredriksdalsgatan 8A, Brynolfsgatan 1D samt Falkenbergsgatan 9C med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Grovtvättmaskin finns på Falkenbergsgatan 11B.

Övriga gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam relaxavdelning med bastu och biljardrum på Fredriksdalsgatan 8A, gästlägenhet på Fredriksdalsgatan 12C. Utöver det finns det tillgång till cykelförråd, festlokal på Fredriksdalsgatan 6B, solarium på Brynolfsgatan, matt-tvättstuga, träslöjd och samlingslokal. Källsortering på framsidan av fastigheten.

På sommaren spenderar föreningens medlemmar gärna sin tid i den lummiga parken som ligger precis utanför huset. Det är en mycket barnvänlig miljö med stora grönytor och lekplatser. Tillgång till grillplatser finns.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 13

Om föreningen

Föreningen Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 13 har tomträtt till fastigheten Krokslätt 39:1 och år 1950 bebyggdes fastigheten med flerbostadshus på adresserna Falkenbergsgatan 9-13, Fredrikdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3.

Lägenhetsfördelning:
- 12 st 1:or
- 123 st 2:or
- 48 st 3:or
- 9 st 4:or

Totalt finns 192 lägenheter i föreningen där den totala bostadsarean är 11 151 kvm. Utöver det finns 5 lokaler där den totala lokalarean är 727 kvm. Lokalerna innefattar bland annat festlokal, övernattningslägenhet, syrum/vävrum, snickeri, bastu och biljardrum.

Exempel på åtgärder som utförts:
- Stambyte 2004/2005
- Målningsarbete av portar, källarfönster och trappräcken 2013
- Byte av ventilställdon 2013
- Upprustning av grillplats
- Målning av trapphus 2015

Planerade åtgärder under 2018-2020:
- Målning/utvändigt
- Entré/sten/betong trappor
- Tvätt/torkutrustning
- El, exteriör/interiör belysning
- Kabel tv-nät
- Värmesystem, cirkulationspump
- Övrigt

Ekonomi:
Tomtgäldsavgiften höjdes 2018-12-07 från 734 452 kr/år till 1 363 176kr/år och den avgiften gäller i 10 år framöver. Föreningen har inte höjt årsavgiften sedan år 2010 och man inte tagit något beslut om eventuella höjningar än. Beslut kommer tas under våren. (kontrollerat 2019-02-06)
Tillgången på likvida medel är fortsatt god och täcker de planerade underhållsplanen.
Lån kr/kvm ligger lågt på ca 3 500kr, snittet i Göteborg ligger mellan ca 6000-7000 kr/kvm. Föreningens förvaltare är Riksbyggen.
Så ekonomin är väldigt god.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://goteborgshus13.se för mer information.

Kontaktperson

Johan Ohlsson

Telefon

073-031 14 63

Om området

Fredriksdal/Johanneberg

Fredriksdal är en trevlig stadsdel som har mycket att erbjuda. Här finns variation av restauranger, naturområden och livsmedelsbutiker. Bland annat har du både Willys och Ica-Maxi inom promenadavstånd.
Fredriksdal är ett spännande och expansivt område där det händer mycket. I Fredriksdal är det i dagsläget mest bebyggt med flerfamiljshus från 50-talet samt även villor i området som gränsar till Krokslätt och Johanneberg. Men på senare tid har det även planerats för nyproduktionsprojekt allt eftersom Göteborg och efterfrågan på bostäder växer.
Inte långt från Fredriksdal finner du Krokslätt och Salfjällets naturreservat. Här kan du promenera på någon av de många stigarna eller motionera i el-elljusspåret som nås direkt från Krokslätts idrottsplats.
Tack vare närheten till Johanneberg och Chalmers är även Fredriksdal ett utmärk bostadsområde för studenten.
Från Fredriksdal tar du dig snabbt in till centrum med både spårvagn 2 och 4 från hållplats Elisedal. Även bussarna 19/761/771 går förbi närliggande hållplatser som Lana och Sörgårdsskolan. Dessutom har Göteborgs stad byggt ut sina gång- och cykel som tar dig smidigt både in till centrum och Mölndal.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte