Gibraltargatan 38

Bilder

  • Såld!
  • Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönster
  • Stort fönsterparti ut mot balkongen
  • Trevlig balkong med utsikt mot Chalmers
  • Nyrenoverat badrum från 2016

Gibraltargatan 38 , Johanneberg , Göteborg

Inflyttningsredo och välplanerad etta med nyrenoverat badrum. Här bor du på krypavstånd från Chalmers och en kort promenad tar dig in till Göteborgs rika nöjes- och restaurangutbud i city. Härlig balkong med utsikt över Chalmers. Välkommen på visning!

38 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 539 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1939
Driftskostnad:
566 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning

Här i natursköna Johanneberg bor ni lugnt och avskilt med direkt närhet till det mesta som kan önskas och bekväma promenadavstånd till citypulsen med shopping och uteliv. Granne med Chalmers och inte långt ifrån Göteborgs Universitet. Lägenhetens 38 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en trevlig hall med gott om plats för avhängning direkt innanför säkerhetsdörren. I hallen finns tre platsbyggda garderober som rymmer både ytterkläder och annat som vill städas undan. Ljusstrålar från köksfönstret rakt genom hallen gör tillsammans med de infällda spotlightsen i taket att hallen blir ljus och trevlig. På golvet ligger nyslipad parkett och väggarna är målade vita.

Kök
Lägenhetens kök nås från hallen och känns hemtrevligt och inbjudande. Det finns gott om förvaring bakom de vita skåpluckorna och det finns även ett städskåp som rymmer alla dina städattiraljer. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt och kyl/frys. Väggarna är målade vita och på golvet ligger en matta i grå ton.

Vardagsrum
Vardagsrummet är välplanerat med en sovalkov där man smidigt kan gömma undan sängen. Här finns gott om plats för både soffa och stuidehörna - perfekt för studenten! Det är även från detta rum som du når lägenhetens trevliga balkong med utsikt mot Chalmers. På golvet ligger samma nyslipade parkett som i hallen och väggarna är målade vita.

Badrum
Lägenhetens pärla är utan tvekan det nyrenoverade badrummet från 2016! Färgskalan går i grått och vitt och utrustningen består av golvvärme, duschvägg, handfat med kommod och WC. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

2 539 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

6 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,933%

Andel av årsavgiften

3,14954%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 november 2008
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 28:9

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm (säljarens information).

TV/Internet
Grundutbud för kabel-TV via ComHem ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till av ComHem.

Parkering
I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se.

Gemensamhetsanläggningar
I föreningen finns tillgång till två gemensamma cykelförråd samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och en mangel.

Förening

Namn

Brf Gibraltargatan 38

Om föreningen

Brf Gibraltargatan 38 grundades 2015 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 28:9 som bebyggdes 1939 med ett flerbostadshus. Byggnadens totalyta är 1426 kvm vilket till sin helthet utgörs av lägenhetsyta fördelade över 23 stycken lägenheter. 21 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC.

Lägenhetsfördelning:
- 7 st 1 rum och kök
- 6 st 2 rum och kök
- 9 st 3 rum och kök
- 1 st 5 rum och kök

Genomfört underhåll:
2016 - rensning och spolning av avlopp
2016 - rensning ventilationskanaler

Planerat underhåll:
2017 - målning av takplåtar
2017 - se över fönsterkarmar och balkongdörrar mot Gibraltargatan
2018 - se över fasad mot Gibraltargatan

Framöver kommer även en av föreningens hyresrätter renoveras.

Ekonomi:
Föreningens avgifter kommer höjas med 2 % (kontrollerat 2017-02-23). I föreningen finns två stycken hyresrätter vilka utgör en ekonomisk tillgång för föreningen.

Gemensamhetsanläggningar:
I föreningen finns tillgång till två gemensamma cykelförråd samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och en mangel.

Antal lägenheter

23

Antal hyresrätter

2

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften. Internettjänster via ComHem kan köpas separat.

Parkering

I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte