Övre Djupedalsgatan 11D

Bilder

  • Såld!
  • Här kan man verkligen slappna av
  • Platsbyggd bokhylla ovanför sängen
  • Gott om förvaringsmöjligheter
  • Vackra detaljer i golv och tak
  • Original stuckaturen samt kakelugn

Övre Djupedalsgatan 11D , Linnéstaden , Göteborg

Välplanerad tvåa om 56 kvadratmeter på attraktiv adress. Sekelskiftsdröm med alla rätt, sobert badrum som nyligen renoverats, vackra golv, kakelugn, dubbla balkonger, väldisponerade rum samt förening med god ekonomi är några av de plusen bostadsrätten besitter.

56 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 960 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
29
Byggår:
1906
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning
Övre Djupedalsgatan 11D

Högst upp på denna återvändsgata möts man av ett oerhört lugn, detta trots att allt vad Linné har att erbjuda gömmer sig precis runt hörnet. Rikligt med bra restauranger, mysiga kaféer och självklart grönskan från Kråkängen. En plats där alla har något att njuta av.

Entrén/gård

Genom den nyligen renoverade porten välkomnas du till en trivsam gård med gott om ljusinsläpp från öppningen i väst.

Hall

När man kommit upp på våningsplan två möts man av en vacker dörr. Väl inne i hallen slås man av hur högt det är till tak - tillsammans med de vita väggarna och de vackra vitlaserade plankgolven skapar detta en härlig atmosfär. Det finns gott om plats att hänga av sig ytterkläderna, samt förvaring i form av tre garderober.

Sovrum/balkong

Från hallen tar man första dörren till vänster för att komma till sovrummet. Här finns gott om plats för både den stora sängen, samt den rymliga garderoben - ett perfekt dimensionerat sovrum. På väggen ovanför sängen har man platsbyggt en vacker bokhylla. Balkongen är ca 260x150cm och rymmer enkelt bord och stolar - här är det sol under större delen av dagen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt mycket tack vare sin takhöjd och de stora fönsterpartierna. Gott om plats för såväl soffa som sideboard och fåtölj. Med gott om plats över så har nuvarande ägare valt att ha ett skrivbord också. Kakelugnen går idag inte att använda men flera grannar har återställt sina kakelugnar till fungerande skick.

Badrum

Badrummet är totalrenoverat. På golvet ligger det vacker grå klinker och tack vare den vattenburna golvvärmen blir fötterna aldrig kalla. På väggarna sitter stora vita kakelplattor och i duschhörnan finner man delvis samma grå klinker som på golvet - riktigt sobert. Duschens vackra glasdörrar gör att den känns stor - ett plus är dessutom att man inte har rör som löper längs med väggen. Toaletten är vägghängd vilket ger ett fortsatt genomtänkt intryck. Kommod och handfat tillsammans med spegel går i vackert vitt och svart.

Kök

Köket har mycket goda tillberedningsytor och förvaring som sväljer det mesta. Bänkskivan är i massivt trä och diskhon är i rostfritt stål. Kyl och frys är från Smeg, diskmaskin är från Electrolux, spis samt fläkt från Ikea och vinkyl från Temptech. Vid fönstret sitter fyra personer bekvämt!

Balkong

Den stora balkongen med tidstypiska detaljer har underbart utsikt över vackra parken Kråkängen, hamnen och Linnés takåsar. Eftermiddagssolen på sommarhalvåret bjuder in till oförglömliga kvällar. Det finns gott om plats för bord och stolar och möjligheten att få grilla här är få förunnat, njut!

Parken Kråkängen

Till bostadsrättsföreningen tillhör möbler som står placerade i parken längs med fastigheten. Här springer barn tryggt omkring medans föräldrarna njuter av trevliga grannars sällskap. En unik oas mitt i staden!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 960 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppgifterna är endast uppskattade

Andel i föreningen

2%

Andel av årsavgiften

1,99854%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1906

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 oktober 2008
Energiprestanda: 177 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Olivedal 3:26

Övrigt

Lägenheten har två balkonger.
Boendeparkering "M" i området.
Till lägenheten hör två stycken källarförråd.
Föreningen har två tvättstugor

Förening

Namn

Brf.Kråkängen

Om föreningen

Grundfakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen registrerades 1983-05-25.
Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1985-08-16.
Nuvarande stadgar registrerades 2005-08-10 hos Bolagsverket.
Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Hejderidarens Samfällighetsförening som förvaltar ängen.
Föreningens representant är Erik Söderlund.

-Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2043.
-Större underhåll kommer att ske de närmaste åren. Läs mer i förvaltningsberättelsen.
-Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. För att se avsättningens storlek.
-Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För mer information, se lånenoten.
-Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Teknisk status
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2043.

Antal lägenheter

44

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Internetleverantör Bredbandsbolaget Höghastighet upp till 1 000 Mbit

Parkering

Boendeparkering "M"

Ekonomi

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC Sveriges Bostadsrätts Centrum AB. Föreningens ekonomi är mycket god - lån/m² bostadsrättsyta ligger på 2 275 kr (snittet i Göteborg är ca 6000 kr lån/kvm).

Föreningen har fortsatt med att ha en mix mellan bundna och rörliga lån. På grund av fönsterprojektet tas 2016 ett nytt lån på 1,52 MSEK.

För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2014 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2017.

Inga planerade avgiftshöjningar (2017-04-13).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Teknisk förvaltning sköter Brf Kråkängens styrelse i egen regi

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte