Nordostpassagen 22

Bilder

  • Såld!

Nordostpassagen 22 , Linnéstaden , Göteborg

Taklägenhet med vidsträckt utsikt över Linnéstaden, hamninloppet och vår stads vackra takåsar! Detta läge på våning 6/6 ger en otrolig frihetskänsla. Lägg därtill att detta boende har en dryga 30 kvm stor terrass med sol från morgon till kväll, vackra materialval samt möjlighet till en egen garageplats, som du når från hissen. Nu är Linnéstadens kanske bästa tvåa till försäljning.

59 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 219 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
301
Byggår:
1967
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I hallen ligger det ett ljust klinkergolv som vackert övergår till lägenhetens annars sammanhängande ekparkett. Förvaring finns i form av kläd avhängning i direkt anslutning till ytterdörr samt mycket välplanerad förvaring till vänster, vackra elfa dörrar avskärmar denna förvaring.

Vardagsrum

Det första man tänker på är det otroliga ljusinsläppet som erbjuds, fönster i tre väderstreck. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita. Gott om plats för matbord samt fåtölj och soffa. Utgång till den unika terrassen sker via dörr i glas.

Takterass

Högst upp i hörnet av fastigheten finner ni denna väl tilltagna terrass om ca 30 kvm. En otrolig utsikt från hela terrassen, slottsskogen, hamninloppet, vackra Nordhemsskolan samt Oscar Fredriks kyrka är bara några av de sevärdheter som går att avnjuta. På takterrassen golv finns tjugo stycken dimbara spotlights. Här kan man njuta av solen hela dagen.

Kök

Ekparkett. Köksinredningen är från gedigna Vedum och går i en högblank vit kulör. På väggen mellan överskåp och arbetsbänk sitter det vitt kakel. Arbetsbänken går i svart. Spishäll, inbyggd varmluftsugn, kyl och frys från Electrolux, köksfläkt från Franke samt diskmaskin från Gram som sig bör i ett vackert kök är samtliga vitvaror i rostfritt utförande.

Sovrum

Gott om plats för en större dubbelsäng samt sängbord. Förvaring finns i form av tre garderober.

Badrum

Golvet i badrummet är beklätt med ljust klinker och utrustat med golvvärme. Här återfinns även kommod, spegelskåp med belysning och handdukstork. Tvättmaskinen är en praktisk kombimaskin.

Förråd

Källarförråd

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

4 219 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnaderna är uppskattade till ett ungefärligt värde gement för lägenhetens yta och personer i hushåll.

Andel i föreningen

0,44%

Andel av årsavgiften

0,56%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967 Nybyggnation utfört 2010

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 maj 2010
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Olivedal 5:24

Förening

Namn

Brf Nordosten

Om föreningen

BRF Nordosten bildades 2004 och äger fastigheten Olivedal 5:24 sedan slutet på 2006. De tre hus som föreningen omfattar uppfördes 1967 och består av 218 lägenheter samt 6 lokaler. Av 218 lägenheter är 186 upplåtna med bostadsrätt och 32 lägenheter med hyresrätt. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda vid föreningens årsredovisning 2013. Föreningen är belägen på Nordostpassagen 10-14, 20-22, 33-37 samt Vegagatan 9-15, Linnestaden i Göteborg.

Ekonomi
Ingen avgiftsförändring kommer att ske den närmsta tiden då föreningen har ett 30 tal hyresrätter att sälja. Detta gör att avgiften håller sig stabil. (2018-09-26)

För mer information, se föreningens hemsida
www.brfnordosten.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via OwnIT och Internet via OwnIT och ComHem.

Parkering

Föreningen har 150 garageplatser belägna i källaren. Plats kan hyras till en kostnad om ca 740 kr/månad.

Renoveringar

Renoveringar:
2019: Pågående arbete med relining av V/A-stammar i kök och badrum. Arbetet har slutförts i hus K (Nordostpassagen 8 - 14 och Vegagatan 9 &13)
2019: Trapphus kommer att målas om
2017: Balkongerna renoverade
2016: Renovering påbörjas av terrasser ut mot Vegagatan
2015: Nya porttelefoner och låssystem
2013: Samtliga 9 hissar har bytts ut
2009-2011: Renovering och påbyggnad av balkongplattor samt byte av fronter. Fasadöversyn
2009-2012: Översyn av tvättstugor
2008: Rörstamspolning

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Övrigt
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.
I föreningen finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.
Både teknisk- och ekonomiskförvaltnings sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB

Viktiga dokument

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte