Folkungagatan 13A

Bilder

  • Såld!
  • Bostaden erbjuder ett helt ljuvligt kök...
  • ...med härlig stor balkong mot gården...
  • ...i bästa sydvästläge
  • Ett riktigt drömkök med plats för gästerna

Folkungagatan 13A , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Underbar genomgångstvåa med två balkonger, varav den ena i soligt sydvästläge, ett stort nyrenoverat kök och vackra detaljer från 30-talet. Här bor du i en välskött förening med låg månadsavgift och med närhet till evenemangsstråket, Avenyn och Centralstationen. Bra kommunikationer och serviceutbud ett stenkast från bostaden. Varmt välkommen på visning!

71 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 830 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
71 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
4
Byggår:
1934
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

71 kvm

Rumsbeskrivning

Ta trappor eller hiss upp till denna underbara tåvrummare som fullkomligt omfamnar dig med härliga attribut så som hög takhöjd, fin originalparkett, ett rymligt nyrenoverat kök och i övrigt rymliga ytor. Tack vare genomgångsläget flödar ljuset fritt i lägenheten. De generösa 71 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Hall:
Välkommen in till denna fantastiska tvåa. Häng av dig jacka och skor till höger och kliv vidare in på charmig originalparkett som löper vidare in till nästa hall och övergår till fiskbensparkett.

Kök:
Bostadens hjärta! Här får du ett rejält Kvik-kök som renoverades smakfullt och noggrant under slutet av 2016. Den rostfria maskinparken från Elektrolux består av integrerarad kyl och frys i fullhöjd, ugn och mikrovågsugn i ergonomisk arbetshöjd, induktionshäll och fläkt samt integrerad diskmaskin. Köket går i stilrena färger med vitmålade väggar, vita luckor och mörk bänkskiva. Arbetsytor finns det minst sagt gott om och likaså plats för alla köksattiraljer. Ett större matbord för 6-8 personer får plats. Härifrån nås den större av de två balkongerna som finns i bostaden.

Balkong 1:
Härlig balkong i magnifikt sydvästläge med sol hela eftermiddagen och fram in på kvällen. Ytan är ca 7 kvm stor vilket gör att minst 4 personer kan sitta här och avnjuta en fika i solen. Lugnt och behagligt läge mot gården.

Inre hall:
En extra hall som utgör yta för exempelvis en skrivborshörna. Fiskbensparkett och vita väggar. En hel vägg med skjutdörrsgarderober som sväljer mycket kläder.

Vardagsrum:
Rymligt och luftigt vardagsrum. Vita väggar och klassisk fiskbensparkett på golvet. 30-talets charm gör sig påmind i form av generös takhöjd, originalelement och djupa fönsternischer. Rummet är lättmöblerat och rymmer större soffgrupp och TV-möbel. Härifrån nås bostadens andra balkong, belägen i österläge mot Folkungagatan. Avnjut frukosten här eller använd balkongen som biljett till sommarens konserter på Ullevi.

Sovrum:
Ett underbart sovrum målat i en harmonisk och trendig blå ton. Ljusgrå ekparkett bryter av snyggt mot väggen. Här finns gott om plats för den stora dubbelsängen med tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter finns i rymlig garderob. Det tysta läget mot gården borgar för rofyllda nätter.

Badrum:
Praktiskt helkaklat badrum i blå och vita toner. Badrummet är utrustat med dush, wc, handfat, spegelskåp med spotlights och tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

2 830 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Baserat på säljarens uppgifter

Andel i föreningen

3,88806%

Andel av årsavgiften

3,88806%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juni 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas m isolerruta

Fastighetsbeteckning

Stampen 9:20

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd, beläget i trappuppgång 13B, gårdshuset. (Säljarens information)

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV via ComHem (basutbud) ingår i avgiften och internettjänster kan köpas till via ComHem (hastighet upp till 500/50)

Tvättstuga
Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren, trappuppgång 13B, gårdshuset, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt ett mangelrum som framöver ska göras om till torkrum.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har två gemensamma gårdar, den ena utrustad med grillplats och utemöbler. Cykelförråd finns.

Parkering
Adressen Folkungagatan 13 är berättigad till boendeparkering inom område "M". Tillstånd kan ansökas hos Göteborgs Stad. För mer information, besök www.goteborg.se.

Förening

Namn

BRF Folkungagatan 13

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen förvärvade fastigheten Stampen 9:20 år 2004 och upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokaler med hyresrätt. Byggnaderna är uppförda 1934 och består av 2 flerbostadshus. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
- 1 st 1 rum & kök
- 16 st 2 rum & kök
- 8 st 3 rum & kök

Genomfört underhåll:
-2015- Ett större renoveringsarbete genomfördes i båda husen. Trappuppgångarna upprustades med ny färg, ny eldragning samt ny belysning med automatisk påslagning. Ny ytterdörr med ny porttelefon installerades.
-2013- Relining av stammar
-2011- Byggnation av balkonger, nya balkonger mot innergården
-2009-2010- Renovering av mindre balkonger mot Folkungagatan
-1980- fastigheten totalrenoverades 1980. Ex. EL, rörstambyte, tak, omputsning av fasad, nyinstallation av hiss.

Kommande renoveringar:
Just nu håller föreningen på att renovera tak och fönster på båda husen. Arbetet förväntas vara klart före sommaren 2017. Inga andra större renoveringar på gång närmsta tiden.

Ekonomi:
Under 2015 såldes två st hyresrätter. Dessa försäljningar gav föreningen ett bra tillskott som man utnyttjade för att lösa ut de rörliga lån föreningen hade. Tack vare detta kunde styrelsen sänka avgiften för 2016 med 15%. En del inkomster har också sparats för takrenoveringen som just nu äger rum. Inga avgiftsförändringar är beslutade om i dagsläget (kontrollerat 2017-03-16). Styrelsen tog under 2015 fram en ny underhållsplan med Bredablick.

Förvaltning:
Bredablick Förvaltning i Sverige AB har biträtt styrelsen med föreningens ekonomiska förvaltning enligt tecknat avtal.

Gemensamhetsanläggningar:
Cykelrum finns på gården. Fräsch tvättstuga finns i trappuppgång 13B.

Parkering:
Adressen Folkungagatan 13 är berättigad till boendeparkering inom område "M". Läs mer på www.goteborg.se

Antal lägenheter

25

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

1

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte