Eklandagatan 29B

Bilder

  • Såld!
  • Fönster längs hela väggen i denna toppfräscha lägenhet
  • Ett kök att vara stolt över
  • Badrummet lämnar inget åt slumpen
  • Snygga materialval
  • En inbjudande hall

Eklandagatan 29B , Johanneberg , Göteborg

Totalt insynsskyddad med en hel vägg av fönster mot Carlandersparken. Välkommen till denna totalrenoverade, optimalt planerade 1,5a i mycket trivsam förening. Med läget på Eklandagatan går du sommartid ut och har picknick i parken, tar dig ner till Korsvägen på 4 minuter eller går hem från krogbesöket på Avenyn på 10 min. Den smakfulla renoveringen med lyxiga materialval ger ett boende att vara stolt över. Balkongerna kommer snart renoveras eller göras större. Välkommen på visning!

48 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
3 264 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2926
Byggår:
1935
Driftskostnad:
373 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten har av tidigare ägare genomgått en omfattande totalrenovering och håller idag en hög standard. De stora fönsterytorna och den öppna planlösningen ger dessutom lägenheten en luftig och öppen känsla. Utsikten och balkongen mot Carlanderska parken ger ett totalt skydd mot insyn. Dryga 48 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall: Rymlig hall med gott om plats för avhängning samt hallmöbel. Mörkt klinkersgolv som bryts av mot en snygg stenvägg.

Kök: En kökshalvö ger perfekt sittplats för gästerna när du lagar mat. I köket finns både inbyggd micro och ugn. Här finns också kyl och frys i rostfritt med ismaskin för drinkarna. Köket går i högblankt vitt med ett vackert mosaikkakel tillsammans med en stor glasbänkskiva som fick lyftas in i lägenheten med lyftkran. Här finns självklart också diskmaskin. Ett perfekt kök för den bekväma kocken.

Vardagsrum: Ett härligt stort och öppet vardagsrum är lägenhetens mitt. Väggen mot Eklandagatan är täckt av fönster vilket ger ett härligt ljus. På grund av husets läge mittemot Carlanderska parken finns här ingen möjlighet till insyn. Balkongen med dubbla balkongdörrar används flitigt på sommaren. Det klassiska golvet är vackert restaurerat.

Sovrum/alkov: Ett mysigt krypin med skjutdörr. I nuläget är rummet möblerat med dubbelsäng. Här finns förvaring i stora garderober med skjutdörrar.

Badrum: Badrummet är smakfullt renoverat med svart och vitt kakel. Här finns vägghängd wc, karaktäristiskt handfat, takdusch med infällbara glasdörrar samt handdukstork. Frostade fönster mot vardagsrummet ger naturligt ljusinsläpp. Här finns också golvvärme för kalla vinterfötter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 264 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)

Driftskostnad

4 480 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 980 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,081%

Andel av årsavgiften

3,18%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 oktober 2010
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Johanneberg 15:25

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd.

TV/Internet:
Ansluten till kabelnät. Grundutbudet för TV ingår i månadsavgiften. Leverantör är ComHem. Bredband finns att tillgå via ComHem.

Gemensamhetsanläggningar:
Föreningens medlemmar har tillgång till 2 st tvättstugor med torkrum, soprum, cykelförråd, uteplats med grill och flera gemensamma balkonger i västerläge.

Parkering:
Adressen Eklandagatan 29 A och B är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer och ansök på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf Carlanderska parken

Om föreningen

Brf Carlanderska parken

Föreningen bildades 2009 och äger fastigheten Johanneberg 15:25. Fastigheten bebyggdes 1935 med ett flerbostadshus och har adresserna Eklandagatan 29A och 29B. Föreningen upplåter 36 st lägenheter, varav 35 st upplåts med bostadsrätt & 1 st upplåts med hyresrätt. Dessutom upplåter föreningen 2 st lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 1659 kvm, varav 1512 kvm utgör lägenhetsyta och 147 kvm utgör lokalyta.

Lägenhetsfördelning

10 st 1 rum och kokvrå
16 st 1 rum och kök
5 st 2 rum och kokvrå
5 st 2 rum och kök

Ekonomi
Då föreningen äger sin egen mark påverkas de inte av någon förhöjd tomträttsavgäld. Hyreslägenheten föreningen upplåter innebär en dold tillgång som kan kapitaliseras då hyresgästen väljer att flytta från föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköter Husjuristerna. Föreningen har en indexjustering av avgifterna på 1,5% per år, inga andra avgiftsförändringar är beslutade om. (kontrollerat 2016-11-24).

Utförda renoveringar
En större genomgående renovering av byggnaden skedde 1992, b la så skedde ett stambyte, takrenovering, fönsterbyte samt omdragning av elledningar. Under 2013 så har stammarna spolats, träd fällts på tomten och en ventilationskontroll utförts. Stammarna tvättades igen i december 2015 och håller nu mycket gott skick. Under 2015 gjordes också ett mindre markarbete samt lagningar av fasaden. Under 2016 har tvättstugan i 29A fräschats upp. Balkongerna ska renoveras, man har därför också diskuterat att eventuellt göra dem större, men än så länge finns inget beslutat om detta. Se årsredovisning för mer information.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till 2 st tvättstugor med torkrum, soprum, cykelförråd, uteplats med grill och flera gemensamma balkonger i västerläge.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
300 m
Netto
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
770 m
Affärshuset Avenyn
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Johannebergsskolan
270 m
Förskolan Rudedammsgatan 6 B
350 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,4 km
Grundskolor
Johannebergsskolan
270 m
Fenestra Centrum 6-9
320 m
Gymnasium
Hermods Gymnasium
490 m
IT-Gymnasiet Göteborg
780 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
530 m
Chalmers Careers Service
540 m
Banker
Svensk Hypotekspension AB
600 m
Amfa Bank AB
600 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,5 km
Innesvingen
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lisebergshallen
590 m
Fysiken Klätterlabbet
660 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
920 m
Aqua Wellness Sverige AB
920 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till eller Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte