Norra Liden 8

Bilder

  • Såld!
  • Balkong med utsikt över hamninloppet och staden
  • By night..
  • Båtar i ständig rörelse

Norra Liden 8 , Kungshöjd , Göteborg

Välkommen till populära Kungshöjd och denna 3:a om 85 kvadrat med fantastisk utsikt. Lägenheten, som ligger två trappor upp, har en bra planlösning med mycket förvaringsmöjligheter och genomgående Trestavs ekparkett på golvet. Från den rymliga balkongen blickar ni ut över Göteborgs hamninlopp. Välkommen på visning

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 363 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
807
Byggår:
1982
Driftskostnad:
433 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen upp till Norra Liden och till denna luftiga trea med en helt fantastisk utsikt. Detta boende erbjuder bland annat ett kök med rejäl arbetsyta, generöst med garderober och en härlig balkong. Lägenhetens 85 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
När ni kliver in genom dörren möts ni an en välkomnande, möblerbar hall med mycket goda förvaringsmöjligheter i form av garderob samt en stor klädkammare. Det finns även avhängningsmöjligheter och plats för en byrå om ytterligare förvaring önskas. På golvet innanför dörren ligger en snygg, praktisk klinker i grått som sedan övergår i ekparkett. Hallen är rymlig och det är vita väggar.

Vardagsrum
Vardagsrummet har en fantastisk utsikt genom stora fönsterpartiet vilka också ger ett finns ljusinsläpp. Här finns det plats för soffgrupp med tillhörande tv-möbler samt något annat möblemang. Väggarna är vita med en ljus fondvägg. Från vardagsrummet når ni hallen, båda sovrummen samt lägenhetens balkong. Härifrån har ni utsikt över hamnutloppet och Göteborg. I västläge ligger balkongen och här kan ni njuta av kvällssolen samtidigt som ni tittar ut över båtarnas rörelse. Balkongen är rymlig med trägolv och har plats för ca fyra stolar.

Kök
Ett renoverat och rymligt kök med mycket skåp och arbetsytor. Det är vita, högbalanka köksluckor som passar bra med stänkskyddet som är i svart kakel. Köket har plats för matsalsbord för 4-6 personer. Maskinparken består av spis, fläkt, diskmaskin samt halv kyl och frys, alla är enhetligt i rostfritt stål. Precis som i resten av lägenheten ligger här Trestavs ekparkett på golvet. Väggarna går i ljusa toner.

Sovrum 1
Det stora sovrummet har längs ena väggen snygga, inbyggda garderober, övriga väggar är vita. Här finns det plats för dubbelsäng samt avlastningsmöbler om så önskas. Det är ett stort fönster med stenfönsterbräda och väldigt fin utsikt. Skönt med ingen insyn.

Sovrum 2
Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum, tonårsrum, arbetsrum eller vad som önskas. Det finns utrymme för dubbelsäng och det finns en stor garderob med skjutdörrar. Det är även i detta rum utsikt över vattnet och Göteborg genom ett stort fönster. Väggarna är vita.

Badrum
Badrummet är snyggt och praktiskt med stilsäkra materialval. Fötterna hålls varma av golvvärme vilken ligger under de stora, ljusgrå klinkerplattor vilka också fortsätter upp längs den ena väggen. Resterande väggar är av vita, stora kakelplattor. I badrummet finns det ett fönster med råglas som ger ett mycket fint ljus. Även badrummet erbjuder gott om förvaring genom tre rymliga skåp samt en kommod med stora lådor under det runda snygga handfatet. I övrigt är badrummet utrustat med Tvättmaskin, glasduschkabin med takdusch, WC samt handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

4 363 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

1,935%

Andel av årsavgiften

1,935%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2015
Energiklass: -
Energiprestanda: 373 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg inom Vallgraven 64:28

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd.

TV/Internet:
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Det går också att välja till större paket via både ComHem och Telia. Internettjänster via ComHem eller Telia kan köpas till.

Gemensamhetsanläggningar:
I föreningen har medlemmarna tillgång till takterrass och övernattningsrum som kan hyras för övernattning eller fest. Det finns tillgång till rum för hobbyverksamhet. Det finns även cykel- och barnvagnsrum.

Tvättstuga:
I föreningen finns en tvättstuga i samma uppgång belägen på källarplan, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

Parkering:
Boendeparkering tillämpas inom område "C4". I området finns också garagemöjligheter, dessa tillhandahålls ej av föreningen.

Förening

Namn

Brf Branten

Om föreningen

Föreningen består av 58 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Dessa är fördelade på två adresser, Norra liden 6 & 8. Totalytan på dessa byggnader är 4 455 kvadratmeter varav 4 305kvm utgör bostadsrättsyta. Föreningen upplåter även 17 lokaler med hyresrätt (extra förråd och kontor). Lägenheterna är fördelade enligt:

1 rok - 6st
2 rok - 15st
3 rok - 27st
4 rok - 6st

Gemensam tvättstuga i källaren
Cykelförråd i källaren
Två barnvagnsrum på Norra Liden 6 och 8.

Källarförråd samt matkällare tillhör varje lägenhet

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

58

Antal lokaler i föreningen

17

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem och Telia Fiber.

Parkering

Boendeparkering tillämpas inom område "C4". I området finns också garagemöjligheter, dessa tillhandahålls ej av föreningen.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 och som sträcker sig 30 år framåt.

Omfattande renovering på Norra Liden 6 av el-stigare och V/A-stammar i kök och badrum (1990-talet).
Renoverades tvättstugorna i samband med köp av huset (2006).
Renoverades fasad mot gatan Norra Liden och det monterades nya entrédörrar. Under samma år målades entré och hiss på Norra Liden 8 (2008).
Loftgångar lades om och trapphus målades på Norra Liden 8 (2009).
En ny hissbur installerades på Norra Liden 6 (2012).
En OVK utfördes samt kontroller på balkongerna på Norra Liden 6 (2013).
Underhåll på fasaden och balkongerna mot hamnen. Samma år byttes termostater på värmeventiler (2014-2015).
Värmesystemet justerades och balkonger besiktigades 2015).
Väggar och tak målades om i entrén på Norra Liden 8 (2016).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen köpte fastigheten 2005 (äger marken)

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte