Folkungagatan 11B

Bilder

  • Såld!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Folkungagatan 11B , Stampen / Innerstaden , Göteborg

I ett lugnt och tyst gårdsläge finner du denna välplanerade genomgångstrea i omtyckt förening. Här blandas 30-talscharmen med sin generösa takhöjd och djupa fönsternischer med moderna materialval. Möjlighet att ansöka om bygglov till balkong. Kommande försäljning, kontakta mäklaren för mer information!

62 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 107 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
1,5
Lägenhetsnummer:
24
Byggår:
1932
Driftskostnad:
354 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

I ett mysigt gårdshus byggt 1932 finner du den charmiga och renoverade trea. Lägenheten har genomgående fräscha ytskikt, vita väggar och fina golv. Alla fönster har djupa nischer i marmor och takhöjden är generös. Köket renoverades i februari månad och blev precis klart! Bostadens 62 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall
Ett kliv innanför dörren och man slås direkt av den härliga öppna planlösningen mot det fina köket. Till vänster finns en naturlig plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Kök
Direkt från hallen nås det nyrenoverade köket som är mycket välplanerat. I mitten av rummet finns en naturlig plats för matbord för fyra till sex personer. Köket erbjuder gott om arbetsyta samt generös plats i skåp och luckor. Kakel och luckor går i tidlöst vitt och bänkskivan är mörk. Maskinparken består av Kyl/frys från Samsung, diskmaskin från Bosch, samt ugn, spishäll och fläkt från IKEA.

Badrum
Fräscht och stilrent badrum med mörkgrått klinkergolv. Väggarna är helkaklade i vitt med inslag av mörkgrått. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar. Tvättmaskin från Bosch, handdukstork och spotlights i taket gör badrummet bekvämt och komplett.

Sovrum 1
Det stora sovrummet nås från hallen och vetter mot bakgården vilket borgar för rofyllda nätter. Här inne finns ett inbyggt klädskåp samt en ny skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och inbyggda spotlights. Rummet rymmer plats för dubbelsäng med nattduksbord och någon mer mindre möbel om så önskas.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med vita väggar och parkettgolv. Här gör sig 30-talets charm påmind i form av tidsenliga detaljer såsom djup fönsternisch i marmor, klassiskt originalelement och generös takhöjd. Rummet rymmer gott om plats för soffgrupp, TV-möbel och ytterligare möblemang om man vill.

Sovrum 2
Det lilla sovrummet nås från vardagsrummet. Rummet gör sig perfekt som barnrum eller kontor. Möblera med enkelsäng, klädskåp och skrivbord eller dylikt. Parkettgolv, vita väggar och en fondvägg som bryter av snyggt och passar perfekt för barnrummet. Lugnt läge mot innergården.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1,5 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 107 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 250 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 2 450 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

3,343%

Andel av årsavgiften

3,46514%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1932

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

STAMPEN 9:19

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd som är ca 7 kvm stort. (säljarens information)

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV via ComHem (basutbud) ingår i avgiften och internettjänster kan köpas till via ComHem.

Tvättstuga
Föreningen har en tvättstuga som är belägen i gårdshuset på källarplan. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt torkskåp.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har två gemensamma innergårdar med utemöbler och grillmöjligheter. Cykelförråd finns.

Parkering
Adressen Folkungagatan 11B är berättigad till boendeparkering inom område "M". Tillstånd kan ansökas hos Göteborgs Stad. För mer information, besök www.goteborg.se.

Förening

Namn

Brf Folkungen

Om föreningen

Brf Folkungen, som är en äkta förening, registrerades 2005-09-07 och förvärvade fastigheten Göteborg Stampen 9:19 år 2006. Fastigheten bebyggdes 1932 och består av två flerbostadshus. Värdeåret är 1983. Byggnadernas totalyta är på 1968 kvm varav 1820 kvm utgör lägenhetsyta och 148 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. I lokalerna bedrivs friskvård samt restaurang. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt nedan:

6 st 1 rum och kök
11 st 2 rum och kök
8 st 3 rum och kök
3 st 4 rum och kök

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

28

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Internetleverantör Com Hem.

Parkering

Adressen Folkungagatan 11A är berättigad till boendeparkering inom område "M"

Renoveringar

Utfört underhåll:
1982 utfördes stambyte i samband med att elstigarna byttes.
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2025.
2009 utfördes underhåll av fasad, fönster, balkonger samt yttertak.
2010 utfördes bland annat filmning av stammar.
Under 2015 och 2016 utfördes bland annat byte av entréport, ny belysning i trapphus samt omfogning av fasad. Vissa av medlemmarna har också byggt nya balkonger med stöd i det bygglov som godkändes under senare delen av 2015. Se årsredovisningen för mer information.

Planerat underhåll:
Planerat underhåll rör bland annat ventilations-kontroll i enstaka rum, spolning/rensning av köksavloppsrör samt renovering av putsskador i källare. Målning av fönster planeras till 2020. Förening planerar att se över huvudstammar framöver, förebyggande arbete kommer troligtvis att påbörjas under 2018. Detta är inget som kommer att påverka avgifterna (kontrollerat 2018-03-07).

Ekonomi

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.
Föreningens belåning uppgår till 7726kr /kvm och årsavgiften är 614kr/ kvm.
Föreningen har en stabil ekonomi. Under 2015 bands två av föreningens lån om och man fick förmånligare räntesatser. Inga ändringar av årsavgifterna är planerade i dagsläget (kontrollerat 2018-03-07).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensamhetsanläggningar
Gemensam innergård mellan gatuhus och gårdshus. Gemensam bakgård och cykelrum.
Fastighetsskötsel sköts av Amhult.

Köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig.

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte