Linnégatan 33

Bilder

  • Svårslagen entré!
  • Hissen är ett konstverk i sig

Utgångspris

10 000 000 kr

Bevaka slutpriset

Linnégatan 33 , Linnéstaden , Göteborg

Dryga 201kvm högt upp i stolt sekelskiftesfastighet. Då denna gavelsexa dessutom har ståtliga rum i fil mot Linnégatan, två balkonger samt en anmärkningsvärt låg månadsavgift inser man att detta tillfälle är ovanligt i vår lilla stad. Detta är sannerligen en av Göteborgs vackraste fastigheter. Redan i trapphuset känner man av hur fokuserad föreningen är på att värna om detta hus. Hissen, som är ett konstverk i sig, tar dig upp till vån 5 där denna pampiga lägenhet bjuder på fungerande eldstad, sekelskiftesdetaljer i mångfald och stora härliga fönsterpartier. Nämnde jag de otroliga takdekorationerna? Hjärtligt välkommen till en av Göteborgs vackraste lägenheter.

201 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
5 131 kr inkl värme, VA och fiberbredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
201 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1900
Utgångspris:
10 000 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

201 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna stolta gavelsexa belägen högt upp i huset. Dryga 201kvm är disponerade enligt följande:

Två sällskapsrum i fil:
Till vänster efter entrén ligger två vackra rum i fil. Generös takhöjd och hänförande takdekorationer påminner om att huset byggdes redan år 1900. Eldstaden är fungerande och kan bjuda på härlig värme och atmosfär under det mörka halvåret. Från det första av dessa rum nås en av lägenhetens balkonger. Utsikten härifrån måste upplevas på plats. Härifrån har man en svårslagen vy både ner mot Järntorget, upp mot Linnéplatsen och rakt upp mot Skansen Kronan. Det höga läget skyddar både från insyn och ger generöst med sol. Det andra av dessa rum har ett burspråk där man även får dessa vyer från insidan av lägenheten. Från detta rum finns också en gammal igensatt öppning (se planritning 2D) till hörnsovrummet. I dessa rum ligger vackra parkettgolv.

Matsal:
Den representativa matsalen ligger mitt i lägenheten och lämpar sig utmärkt för stora sällskap. Även detta rum har en igensatt gammal öppning som har lett till hallen. Utöver denna öppning når man två av sovrummen, sällskapsrum samt serveringsgång från detta rum. Stora, djupa fönsterpartier släpper in rikligt med ljus och de utmärkande takdekorationerna är otroligt vackra att se på. I detta rum ligger stavparkett i fiskbensmönster.

Hörnsovrum:
Detta sovrum är störst och tävlar med de andra rummen i grenen vackrast tak. Även detta rum är ljust och rymligt tack vare stora fönsterpartier och den generösa takhöjden. Härlig utsikt i två väderstreck.

Två rum mot baksida:
Dessa rum har sänkta tak vilket jag tror många köpare kommer vilja öppna upp. Ska bli spännande att se vilka takdekorationer som gömmer sig däruppe. I ett av rummen finns lägenhetens andra eldstad. Idag är denna dock ej fungerande. Även dessa rum har flera detaljer som vittnar om husets byggår.

Kök:
Rymligt kök med gott om plats för den matintresserade. Från köket nås också det gamla pigtrapphuset samt lägenhetens andra balkong. Denna balkong ligger högt upp över mark och bjuder på många timmars eftermiddagssol på sommarhalvåret.

Badrum och gäst-WC:
I lägenheten finns både badrum samt gäst-WC. Dessa rum ligger vägg i vägg.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Pris

10 000 000 kr Utgångspris

Avgift

5 131 kr inkl värme, VA och fiberbredband

Kommentar

Då detta är ett dödsbo har inte relevanta siffror gått att ta fram. Prata med mäklaren för mer information.

Andel i föreningen

8,76%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1900

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 augusti 2009
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Olivedal 15:8

Övrigt

Denna lägenhet har två balkonger, en mot Linnégatan med förmiddagssol och en mot husets baksida med eftermiddagssol. Till lägenheten hör ett förråd i markplan på uppskattningsvis 15kvm med högt i tak. Det finns idag (2016-11-21) en ledig p-plats i föreningen. Den kostar 400kr/mån men lämpar sig bäst för en mindre bil. Boende på adressen är även berättigade till boendeparkering (635kr, område "M". Det finns också flertalet garage i området bl.a. snett över gatan, separat kö. Dessa förvaltas av www.tidx.se, kostar 1285/månad och "omsätts ganska mycket men är för närvarande fullbokade" (2016-12-05). I föreningen finns också en stor, modern tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Förening

Namn

Brf Linnéa

Om föreningen

Brf Linnéa består av tretton lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två hyreslokaler. Föreningen äger fastigheten som bebyggdes år 1900. Huset anses av många som ett av Linnés vackraste. Föreningen är väldigt mån om att ta hand om sitt hus och bevara de tidstypiska detaljerna. Hissen är en av Göteborgs äldsta hissar (den har självklart renoverats och håller modern standard) och är bara en av detaljerna som vittnar om vilket arbete som lagts ner på detta hus. Föreningens ekonomi är mycket stark och man har stort fokus på att fortsatt driva denna förening på ett ansvarsfullt sätt och behålla den låga avgiften. Avgiften faktureras som kvartalsavgift men det går bra att dela upp betalningen per månad. Det finns inga beslut om förändrade avgifter.

Föreningen har utfört flera stora renoveringar med stor noggrannhet. 2004/2005 byggde man vindslägenheterna, man renoverade samtidigt hissen.

Under "dokument och länkar" i webbannonsen finns ett dokument med mer fakta och historia om fastigheten.

Fiberbredband är indraget i huset och ingår i avgiften.

Även kabelTV är indraget och cirka 15 kanaler som baspaket finns, detta från CanalDigital.

Det finns totalt 7 p-platser i föreningen och vid kontakt med styrelse 2016-11-21 finns en p-plats ledig för 400kr/mån. Denna passar sig dock bäst för en mindre bil.

Vid inträde i föreningen tas en depositionsavgift ut om 10 000kr. Tanken är att man tillsammans värnar om hiss och trapphus vid in och avflytt så inget skadas. Depositionen återbetalas (om inga skador uppkommit) vid utträde ur föreningen. Föreningen vill att medlemmarna också är permanentbosatta i sina lägenheter.

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte