Wadmansgatan 14A

Bilder

  • Såld!
  • Ljust, härligt vardagsrum med fönster och balkong ut mot Wadmansgatan
  • Stor hall med skjutdörrsgarderober
  • Sänkt tak med integrerade spotlights
  • Fönsterbänkar i svart granit

Wadmansgatan 14A , Lorensberg , Göteborg

Välkommen till denna ljusa och stilfulla trea intill stadens kulturella centrum. Högt upp i huset på en mycket lugn adress bor du ostört samtidigt som ni har stadens utbud på promenadavstånd. En fin förening med låga avgifter. Välkommen till att bo i ett av Lorensbergs sköna stadskvarter!

100 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 876 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
100 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
6
Byggår:
1913
Driftskostnad:
399 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

100 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ljusa och stilfulla trea intill stadens kulturella centrum. Högt upp i huset på en mycket lugn adress bor du ostört samtidigt som ni har stadens utbud på promenadavstånd. En fin förening med låga avgifter. Innertaket är sänkt till 2,9 i hela lägenheten för integrerade spotlights och en bekvämare ljudnivå. Allt är en vacker mix av 1910-talets arkitektur och ideal parat med modern komfort och inredning.

Väl inne i denna fantastiska lägenhet nås vi av hallen. Här finns det gott om utrymme för förvaring i form av skjutdörrsgarderober. Hallen är även utrustad med en gästtoalett som är inredd i tapet från Ralph Lauren och designat porslin. Väggarna går i vitt och på golvet ligger det en mellanmörkt betsat ekgolv som mynnar ut i hela lägenheten.

Rakt fram från hallen når vi vardagsrummet. Ett stort rum med plats för hela familjen, två höga fönsterpartier som vetter ut mot Wadmansgatan var av det ena är dubbeldörrarna ut till balkongen. Balkongen ligger mot väster vilket innebär härlig kvällssol. Här bjuds vyer åt grannhusen, Berzeliigatan och Engelbrektsgatan samt vidare över Heden. Ena väggen är en fondvägg i vackert skiffermönster som är belyst av några av spottarna i taket. De andra väggarna går i klassiskt vitt. På golvet ligger det en vacker fiskbensparkett som är betsad i samma mellanmörka färg som de andra golven. Innertaket är ljudisolerat för en skön och privat känsla.

Det stora sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och nås genom vackra pardörrar. I rummet ryms en stor säng med tillhörande möblemang samt en mindre arbetshörna. Det finns gott om förvaring i de fem olika skjutdörrsgarderoberna. Vacker Ralph Lauren tapet pryder väggarna och på golvet ligger det ett brädgolv, även detta betsat i samma toner. De djupa fönsternischerna är av svart granit. Stilrena elementskydd pryder elementen. Detta rum kan även användas som matsal. Till lägenheten medföljer de elektroniska persienner som finns installerade och tas ned med ett enkelt knapptryck.

Ett välplanerat badrum med trevliga former och toner. Rektangulärt kakel i vitt och ljusgråa golvklinker. Glasad duschhörna, tvättpelare, handfat i kommod, toalett och spotlights. Badrummet ligger passande nog bredvid det stora sovrummet.

Mot innergården och pigentrén finner vi det varma, härliga köket. Skåpinredningen kommer från Marbodal och går i vita toner, arbetsbänken bryter av och är av ek. Ovanför den siter det dekorativ mosaik. Köket är väl utrustat med hel kyl och frys med ismaskin, diskmaskin, fläkt och gasspis från italienska Smeg som har två ugnar vilket lämpar sig väl inför söndagsmiddagen. Öppningen till köket har ett tidstypiskt överljus och strax utanför i hallen hittar vi ett integrerat vinskåp för den passionerade vinsamlaren.

Det andra sovrummet intill den lugna innergården och rymmer en dubbelsäng om så önskas. Idag är det möblerat som ett gästrum med en arbetshörna. Även detta rum pryds av vackra tapeter från Ralph Lauren, djupa fönsternischer med bräde av granit.

I hallen finner vi mycket förvaring, skjutdörrsgarderober för både avhängning samt städskåp. Ett integrerat vinskåp och det ryms även ett vitrinskåp om så önskas.

En mycket trevlig lägenhet för en eller flera personer som vill bo i ett av Lorensbergs sköna stadskvarter.
Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

2 876 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 792 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 1 592 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,57%

Andel av årsavgiften

5,57%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1913

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 september 2016
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Heden 26:13

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör ett vindsförråd, ca 6 kvm.

TV/Internet:
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Det går också att välja till större paket via både ComHem.
Internetleverantör i fastigheten är ComHem.

Gemensamhetsutrymmen:
Cykelparkering på innergården.

Tvättstuga:
I föreningen finns en tvättstuga som är belägen på gårdsplan, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Parkering:
Boendeparkering tillämpas inom område "M4". Fast parkering finns i området, se www.q-park.se för mer information.

Förening

Namn

BRF Ametisten nr 13

Om föreningen

BRF Ametisten nr 13 äger fastigheten Heden 26:13 i Göteborg, som bebyggdes år 1913 och har renoverats löpande. Föreningen bildades 1923, den nuvarande ekonomiska planen registrerades 1991 och de nuvarande stadgarna registrerades 2005. Totalytan för fastigheten är 1 418 kvm varav 1 292 kvm utgör bostadsrättsyta. Föreningen har 15 lägenheter varav alla upplåts med bostadsrätt.

Lägenhetsfördelning:
- 5 st 2 rum och kök
- 3 st 3 rum och kök
- 2 st 4 rum och kök
- 3 st 5 rum och kök
- 2 st >5 rum och kök

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Ametistens första samfällighetsförening till en andel av 17%. Samfälligheten förvaltar avfallshantering och skötsel av gården.

- Årsavgift/kvm 479kr (snittet ligger på 600kr)
- Lån/kvm 4089kr (snittet ligger på 6 000 - 7 000kr)

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

15

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Internetleverantör i fastigheten är ComHem.

Parkering

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M4". Info på www.goteborg.se/boendeparkering

Renoveringar

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig tom 2025. Den innefattar bland annat en grundförstärkning, takomläggning och fasadrenovering.

Kontroll av grunden och kvalitet av pålar 2015
Relining gasledninagr 2008
Relining avlopp ut mot Wadmansgatan 2005
Byte av balkonger mot gatan 2001
Yttertak 2000
Renovering/uppgradering tvättstuga 1994
Rörstambyte 1993

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med låga lån och låga avgifter. Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget (2017-02-23).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja, föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte