Eklandagatan 56C

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till denna ljusa och luftiga tvåa
  • Rymligt vardagsrum
  • Inbjudande balkong...
  • Här finns plats för flera att njuta av ett soligt söderläge
  • Vem vill inte avnjuta höstens sista soldagar här?

Eklandagatan 56C , Johanneberg , Göteborg

Kvadratsmart funkispärla i populära Johanneberg. Denna luftiga genomgångslägenhet är belägen högst upp i huset med härlig balkong i söderläge. Här bor du i ett lugnt men centralt område med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna samt med närhet till både Sahlgrenska och Chalmers. Välkommen på visning!

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 950 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
112
Byggår:
1938
Driftskostnad:
387 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Högst upp i huset på Eklandagatan 56 i attraktiva stadsdelen Johanneberg finner vi denna kvadratsmarta funkistvåa om 45 kvadratmeter. Lägenheten karaktäriseras av klassiska 30-talsattribut så som stora fönster med fönsternischer i sten, garderobsdörrar i original med tidsenliga handtag i kombination med ljusa väggar och ett modernt badrum.

Hall:
I hallen möts du av ett välkomnande ljus tack vare bostaden genomgående planlösning. Härifrån nås bostadens samtliga rum. Den generösa takhöjden ger en härlig rymd och bjuder in till 45 kvadratmeter som känns betydligt större tack vare funkis-stilens raka och genomtänkta linjer. Häng av dig jackan och stig på - detta är ett hem att förälska sig i!

Vardagsrum:
Ett stort fönsterparti med djupa fönsternischer av sten ramar vackert in vardagsrummet och ger lägenheten ett härligt ljusflöde. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, fåtölj och tv-möbel samt en hörna för skrivbord om så önskas. Väggarna är målade i vitt med en vacker fondtapet i blommigt mönster och golvet pryds av en parkett i ek. Med utgång från vardagsrummet nås en härlig balkong. Söderläget innebär att solen är närvarande näst intill hela dagen och om sommaren blir balkongen den perfekta platsen för mysiga frukostar.

Badrum:
Direkt till höger i hallen ligger badrummet. Helkaklade väggar i vitt och mörka klinkerplattor på golvet. Badrummet är utrustat med handfat som vilar på en kommod i mörk färgton, väggfast spegel, WC, handdukstork och en duschhörna med glasdörrar.

Kök:
Köket är ljust och erbjuder goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor. Det svarta kaklet och den mörka bänkskivan bryter av det ljusa och skapar snygga kontraster. Här finns plats för matbord för 2-4 personer. Maskinparken består av en kombinerad kyl och frys från Siemens, ugn med spishäll samt en ovanhängande fläkt.

Sovrum:
Lägenhetens sovrum är ljust och rofyllt med gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och övrigt möblemang. Väggarna är målade i vitt. Här finns två inbyggda garderober med vackra originaldörrar som erbjuder goda förvaringsmöjligheter med smarta stänger och hyllplan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 950 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 655 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 655 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,84681%

Andel av årsavgiften

0,84681%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 178:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett normalstort vindsförråd.

TV/Bredband
I avgiften ingår digital-TV, ip-telefoni och bredband från ComHem.

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstuga finns i huset (Trapphus A) och den är välutrustad med tvättmaskiner, torktumlare och ett stort torkrum. Medlemmarna i föreningen kan fritt boka tid i vilken som helst av föreningens tre tvättstugor. I föreningen finns även tillgång till samlingslokal och bastu. Samlingslokalen kan bokas för exempelvis övernattning och kalas.

Parkering
I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se. I området finns dessutom flera garage att hyra p-plats i. Fråga mäklaren för mer information.

Förening

Namn

HSB Brf Ottnaren 1938 i Göteborg

Om föreningen

BRF Ottnaren 1938 är en stabil och välskött HSB-förening som tillhör stadsdelen Johanneberg, det är gångavstånd till bland annat Korsvägen, Avenyn och Chalmers. Föreningen har 117 stycken lägenheter och lägenhetsstrukturen ser ut likt nedan:
109 st - 2 rok
8 st - 3 rok

Gemensamhetslokaler:
-Tvättstuga
-Möteslokal med möjlighet att hyra för övernattning
-Bastu

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

TV
ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Bredband
Bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Parkering

Boendeparkering "S" gäller i området.
Styr och ställ finns i direkt närhet till lägenheten.

Renoveringar

Föreningen följer upprättad underhållsplan.
Senaste underhållet i föreningen blev klart under våren 2016 och var ett byte av termostater vilket har medfört lägre värmekostnader.
I övrigt är inget större planerat underhåll utöver underhållsplanen (kontrollerat 2018-05-18)

Ekonomi

Stabil och välskött HSB-förening.
Inga planerade ändringar av avgifterna (kontrollerat 2018-05-18).
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av eventuella höjda tomträttsavgifter.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Föreningen har en informativ websida: www.ottnaren.se

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte