Eklandagatan 35

Bilder

  • Såld!

Eklandagatan 35 , Johanneberg , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade 1,5:a på omtyckt adress. Detta boende erbjuder ett fint kök, klassisk fiskbensparkett, ett separat sovrum och gott om förvaring i två tillhörande förråd. Närhet till stadspuls, gröna parker och Chalmers. Stabil och lågt belånad brf. Möjlighet till snabbt tillträde!

45 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 088 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1934
Driftskostnad:
556 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna bostad, perfekt belägen på omtyckta Eklandagatan i Johanneberg. Ta hissen eller trapporna upp till denna välplanerade 1,5:a. Lägenheten ligger insynsskyddat och ostört med utsikt mot den lummiga baksidan. Fräscht kök med snygg tegelvägg, fint parkettgolv och två rymliga förråd är några av bostadens höjdpunkter, för att inte tala om det optimala läget. Här bor du fem minuters promenad från Korsvägen, där goda förbindelser snabbt tar dig till storstadspulsen. Du har gröna Carlandersparken ett stenkast från bostaden och Avenyn ligger inom nära räckhåll.

Bostadens 45 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall:
Rymlig och välkomnande hall. Här finns gott om plats för avhängning av ytterplagg. Rakt fram i hallen finns en garderob som ger extra utrymme till jackor och skor. Väggarna är vita och på golvet ligger praktisk ljus klinker som löper vidare in i köket.

Kök:
Bostadens kök renoverades 2012/2013 och är utrustat med ugn, gasspis, fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt mikrovågsugn. Köket har försetts med vackra träluckor, varav några vitrinskåp som gör sig utmärkta för de finare glasen. De många skåpen och lådorna ger gott om plats åt många köksattiraljer. Den snygga bänkskivan är specialtillverkad i mörk granit. Utmärkande för detta kök är tegelväggen som på ett snyggt sätt bryter av mot resten av köket. Vid fönstret passar det perfekt med ett mindre matbord. Förutom köksskåp och lådor finns även ett högt sittande inbyggt skåp som ger plats åt städattiraljer eller extra förvaring.

Vardagsrum:
Bostadens vardagsrum är ljust och härligt. Väggarna är vita och på golvet ligger klassisk fiskbensparkett som är tidstypisk för byggåret. Här finns plats för större soffgrupp och TV-möblemang. Rummet ligger insynsskyddat och rofyllt mot husets lummiga baksida.

Sovrum:
För ett år sedan valde man att bygga till en vägg i vardagsrummet för att få ett avskilt sovrum i bostaden. I rummet finns det plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. En dubbelgarderob ger utrymme för gott om kläder. Fiskbensparkett och vitmålade väggar även här.

Badrum:
Bostadens badrum nås direkt till vänster från hallen. Rummet är helkaklat i vitt och grått och är utrustat med WC, handfat, dusch och spegelskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

2 088 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

6 680 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 500 kr
Övrigt: 2 580 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrigtposten är kostnad för gas.

Andel i föreningen

3,78%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 maj 2010
Energiprestanda: 132 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 15:6

Övrigt

Förråd:
Till lägenheten hör två stycken förråd som är ca 6 kvm vardera (säljarens information). Ett är beläget på vinden och ett i källaren.

Tvättstuga:
Tvättstuga finns på bottenplan. Där finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

TV/Internet:
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Övriga TV- och Internettjänster kan köpas till av ComHem.

Parkering:
Det finns två garageplatser i föreningen (separat kö). I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf Sidensvansen 6

Om föreningen

Brf Sidensvansen 6 registrerades samt förvärvade fastigheten Johanneberg 15:6 redan år 1934 då fastigheten också bebyggdes. Föreningen består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 2 garageplatser med hyresrätt.

Lägenhetsfördelning:
1 rok: 4st
2 rok: 5st
3 rok: 9st

Underhåll och renoveringar:
År 1991 utfördes byte av elstammarna.Rörstammarna byttes 1998. Under 2007 och 2008 utfördes renovering av fönster och fasad. Under 2015 har källarfönster och garagedörrar målats samt att ytter- och källardörr har slipats och lackats. Utöver det har ny torktumlare installerats och OVK besiktning genomförts. Under 2015 har också nya stadgar godkänts av föreningen. Kommande underhåll år 2016 innefattar röjning av trädgård, reparation av utomhusbelysning samt målning av tvättstuga och yttervägg mot gatan och trapphus. Därtill ska ny belysning i trappuppgång installeras.

Ekonomi:
Brf Sidensvansen 6 är en stabil och välskött förening med en låg belåningsgrad om 2490 kr/kvm (enligt årsredovisning 2015). Inga avgiftsändringar är planerade i dagsläget (kontrollerat 2016-09-13).

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte