Örnehufvudsgatan 17

Bilder

  • Såld!
  • Stort vardagsrum med gott om plats för matbord
  • Vacker fiskbensparkett i vardagsrummet
  • Luftigt och med plats för många
  • En av Johannebergs bästa utsikter!

Örnehufvudsgatan 17 , Johanneberg , Göteborg

Superhärlig funkistrea med visst renoveringsbehov belägen högt upp i huset. Här bor du med fantastisk utsikt och från balkongen ser du hela vägen till Älvsborgsbron. Bevarad fiskbensparkett i vardagsrummet. Välkommen på visning!

70 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 843 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
22
Byggår:
1936
Driftskostnad:
433 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Högt upp (Hiss finns) i ett av funkishusen längst in på Örnehufvudsgatan finns nu en välplanerad trea nu till salu. I denna lägenhet finns visst renoveringsbehov, men med vacker fiskbensparkett i vardagsrum och en hänförande utsikt mot Älvsborgsbron i soligt västerläge finns det fantastiska grundförutsättningar för att skapa ert nästa drömboende. Att lägenheten också bjuder på funkischarm i form av generös takhöjd om ca 2,7 m ger extra guldkant. Belägen i ett barnvänligt område med mycket grönområden utanför porten. Samtidigt på ett bekvämt promenadavstånd till Kungsportsavenyn och dess storstadspuls. En lägenhet som måste upplevas på visning, välkommen på visning av ditt framtida Johannebergs-boende!

Lägenhetens välplanerade ca 70 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en trevlig hall med orignialparkett på golvet. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av avhängning av ytterkläder och dessutom två inbyggda garderober. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Kök
Kök i äldre standard med mycket goda förvaringsmöjligheter i de många och höga skåpen. Här finns plats för ett matbord av mindre modell som passar perfekt för tidiga frukostar. Köket är utrustat med kyl/frys och spis med ugn, fläkt.

Vardagsrum
Längst in i lägenheten ligger vardagsrummet som är ett mycket ljust och härligt rum tack vare stora fönsterpartier med fri utsikt. Rummet kan möbleras med ett större matsalsbord, med plats för sex-åtta gäster utan problem, och en större soffgrupp. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett vackert parkettgolv i fiskbensmönster. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen i västerläge med sol större delen av dagen. Här spenderar man gärna sina eftermiddagar och kvällar och vilar ögonen på en av Johannebergs bästa utsikter!

Sovrum
Huvudsovrummet är stort och kan möbleras med en större dubbelsäng och sängbord. Det finns god förvaring bakom två stycken större garderober. Väggarna är målad tapet i sobert grått.

Sovrum
Det andra sovrummet är av bra storlek som sovrum, barnrum eller kontor om så önskas. Här finns också en inbyggd garderob som rymmer mycket. Även här är väggarna målade i trendigt grått.

Badrum
Kaklat badrum som är utrustat med badkar, WC, tvättställ och vägghängd torkställning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

3 843 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 300 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

4,299%

Andel av årsavgiften

4,13693%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 november 2008
Energiprestanda: 147 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 47:9

Övrigt

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Cykelrum. Som medlem kan man även nyttja föreningens grillplats som finns bakom huset.

Parkering
Föreningen förvaltar även åtta st parkeringsplatser och ett garage, till dessa är det separat kö. I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se. I området finns dessutom flera garage att hyra p-plats i. Fråga mäklaren för mer information.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV/Internet
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Internettjänster via ComHem kan köpas till.

Förening

Namn

Brf Örnehufvudsgatan 17

Om föreningen

Brf Örnehufvudsgatan förvärvade fastigheten Johanneberg 47:9 år 2015, samma år som föreningen bildades. Fastigheten bebyggdes år 1936 med ett flerbostadshus bestående av 28 lägenheter med en total lägenhetsyta om 1 541 kvm.

Lägenhetsfördelning
1 st 1 rum och kök
20 st 2 rum och kök
6 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök

Gemensamhetsutrymmen
Medlemmarna har gemensan tillgång till en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. I föreningen finns även tillgång till ett cykelrum. Som medlem kan man även nyttja föreningens grillplats som finns bakom huset. Föreningen planerar att iordningställa ett barnvagnsrum i källaren.

Genomfört underhåll
Under 2015 har endast löpande underhåll genomförts.

Planerat underhåll
Under 2016 planeras reparation av fasaden som skadades i samband med en storm, detta arbete är nu avslutat (kontrollerat 2016-08-02). Styrelsen håller på att arbeta fram en underhållsplan för fastigheten.

Ekonomi
Årsavgifterna kommer höjas med 2 % från och med 2017-01-01 (kontrollerat 2016-08-02).

Antal lägenheter

28

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte