Seminariegatan 18

Bilder

  • Såld!

Seminariegatan 18 , Linnéstaden / Annedal , Göteborg

Välkommen till denna ljusa och renoverade genomgångsfemma lugnt placerad på Seminariegatan. Ett barnvänligt boende perfekt för familjen som vill ha nära till både skola/dagis, matbutiker i Linné och ett grönskande Slottsskogen. Att lägenheten är totalrenoverad, har en balkong i sydvästläge som formligen badar i sol samt ligger i en välskött HSB-förening är anledningar till att nuvarande ägare har trivts otroligt bra. Föreningen har garageplatser med kort kö. Hjärtligt välkommen på visning!

122 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
7 083 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
122 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1834
Byggår:
1975
Driftskostnad:
502 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

122 kvm

Rumsbeskrivning

I ett lugnt barnvänligt läge finner ni denna välplanerade 5:a om 122 kvm med balkong. Här har du närhet till pulsen i Linnéstaden och grönskande Slottsskogen. Ett vardagsrum i generös storlek med gott om plats för socialt umgänge. Lägenheten präglas av ljusa väggar och många fönster i två väderstreck. Detta ger lägenheten en ljus och luftig känsla. Då föreningen gjorde stambyte 2010/2011 renoverades också badrummen i samtliga lägenheter med hög standard. 2012 renoverades även köket (fackman anlitades) tillsammans med ytskikt. Man la samtidigt in ett nytt Alloc-golv. Lägenheten håller idag genomgående mycket hög standard.

Lägenhetens dryga 122 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Stor hall med gott om förvaringsutrymme och plats för hallmöbel. Vita väggar gör detta till ett ljust och välkomnande rum. I anslutning till hallen finns det mindre av lägenhetens två badrum.

Badrum 1
Fräscht och stilrent badrum som renoverades 2010 av föreningen. Ett vitt rektangulärt kakel pryder väggarna och på golvet ligger klinker i gråton. I badrummet finns också duschplats med en vikbar glasvägg och självklart golvvärme.

Vardagsrum/Matsal
Mitt i lägenheten ligger det rymliga vardagsrummet, ett underbart rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel och matsalsmöbel för den som önskar. Vardagsrummet är luftigt och ljust tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck. Väggarna är målade i en vit nyans.
Vardagsrummet kan med fördel förändras efter tycke och smak. Väggen mot sovrummet kan tas ner för att få ett vardagsrum i vinkel. Vardagsrummet kan också delas av för att få till ett extra sovrum.

Kök
Köket totalrenoverades 2012, är stort och ger ett fräscht intryck med vita luckor. Maskinparken består av glasspishäll, spisfläkt i rostfritt, disk- och tvättmaskin, inbyggd micro/ugn kombination, vanlig ugn samt kyl och frys. Här finns även plats för ett mindre matbord. Rummet är beläget mot den lugna innergården vilket ger rummet en rofylld känsla och en härlig grön utsikt.

Sovrummen
Rummen är i varierande storlekar och lägenhetens lugna läge borgar för fridfulla nätter.

Badrum
Även detta badrum renoverades 2010 av föreningen. Samma vita rektangulära kakel pryder väggarna och på golvet ligger klinker i gråton. Spegel och kommod ger gott om plats för förvaring. En handdukstork håller handduken varm. I badrummet finns också duschplats med en vikbar glasvägg. Golvvärme för kalla vinterfötter.

Balkong
Härliga balkongen ligger i skyddat sydvästläge. Utgång från vardagsrum. Balkongen formligen badar i sol större delen av dagen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

7 083 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)

Driftskostnad

6 024 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 500 kr
Försäkring: 1 524 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

1,74685%

Andel av årsavgiften

1,68898%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Annedal 13:18

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
I föreningen finns en renoverad övernattningslägenhet med eget kök och badrum med dusch. Denna går att hyra av föreningen för en billig peng.

Förening

Namn

Brf Mandeln 2

Om föreningen

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Mandeln 2 (organisationsnummer 769613-6733) förvärvade den 4 december 2006 fastigheten på Seminariegatan 14-20.

Fastighetens areal 3499.5 kvm
Bostadsarea 6893 kvm
Lokal/förrådsarea 498 kvm
Total area 7391 kvm

Utformning Flerbostadshus m 6 våningar, källare samt vind. (ej källare på Seminariegatan 16)

Byggnadsår 1975

Tomt/Gårdsplan Friköpt tomt
Innergård med gräsyta samt asfalterade ytor.

Föreningen omfattar 100 lägenheter varav 92st är upplåtna med bostadsrätt och 8st med hyresrätt. Föreningen förfogar även över 4 lokaler.

Föreningen är delägare i tre samfällighetsföreningar (garage, sopsug och park) tillsammans med flera andra fastighetsägare i Annedal.

Energideklaration
Fastigheten energideklarerades under 2008.

Kabel-TV/Bredband
Brf Mandeln 2 har Com Hem som leverantör av kabel-TV. I månadsavgiften ingår ComHems basutbud. Bostadsrättsinnehavarna tecknar själva abonnemang hos valfri bredbandsleverantör.

Övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett vinds- alternativt källarförråd. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd tillgängligt i trapphuset. Två gemensamma tvättstugor belägna på undre entréplanet finns i uppgång 16 och 20. Nyrenoverad övernattningslägenhet.

Parkering
Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage i Södra Annedalsgaragens samfällighet på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem och sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. En garageplats kan inte överlåtas till den nye ägaren i samband med försäljning av lägenhet.

Boende på Seminariegatan 14-20 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser samt Anndalsgaragens samfällighet, alternativt löses biljett direkt i biljettautomat på gatan.

Organisationsform

Andelsrätt

Renoveringar

Kommande renoveringar:
Under år 2018 kommer hissarna samt tvättstugorna renoveras.
Större utförda renoveringar:
2009 Fönsterbyte
2010 Stambyte och badrumsrenovering
2012 Renovering av entréer
2014 Trapphusrenovering
2015 Övernattningslägenhet och upprustning av utemiljön

Ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

För ytterligare information se föreningens hemsida:
https://www.mandeln2.se/

Om området

Linnéstaden / Annedal

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Kommunikation

Flertalet spårvagnar och bussar går längs Linnégatan. Ett stenkast bort ligger Järntorget som är en knytpunkt för många reslinjer och härifrån når du många av stadens delar.

Närservice

I Linnéstaden finns ett stort utbud av restauranger, krogar och butiker. I närheten ligger också Slottsskogen, perfekt för picknick eller långpromenader i det gröna.

Parkering

Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage i Södra Annedalsgaragens samfällighet på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem och sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. Idag (20106-05-13) är det en kort kö till garageplatserna som kostar 975kr/mån. Man borde kunna få en plats inom några månader. För gäster finns p-platser precis utanför huset.

Karta

Hör av dig till eller Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte