Doktor Forselius Gata 8

Bilder

  • Såld!
  • Nyrenoverat kök med snygga materialval
  • Rikt ljusinsläpp och öppna ytor!
  • Öppen och social planlösning blir lägenhetens hjärta
  • Totalrenoverat badrum med naturligt ljusinsläpp
  • Inglasad balkong med nylagd trall

Doktor Forselius Gata 8 , Södra Guldheden , Göteborg

Här i Södra Guldheden finner ni denna totalrenoverade fyra i toppklass med ljust gavelläge och öppen planlösning. Detta är ett modernt boende med snygga materialval och lägenheten är helt inflyttningsredo. Goda kommunikationer inom promenadavstånd. Stabil och välskött förening. Välkommen på visning!

81,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 018 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
65
Byggår:
1960
Driftskostnad:
441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

81,5 kvm

Rumsbeskrivning

På fjärde våningen med ljust gavelläge finner du denna totalrenoverade fyra. Med sin öppna planlösning och snygga materialval i alla rum är detta en lägenhet redo att flytta in i, ni behöver inte lyfta ett finger. Till och från Södra Guldheden är det goda förbindelser med både buss och spårvagn. Lägenhetens 81,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en rymlig och öppen hall med goda förvaringsmöjligheter i den stora garderoben. På golvet ligger en ljus parkett som går fint ihop med de vita väggarna, och dessa materialval följer dig vidare genom hela lägenheten. Från hallen når du lägenhetens mindre sovrum samt kök och vardagsrum.

Sovrum 1
Rakt genom hallen nås detta mindre sovrum som fungerar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. I detta rum finns en spricka fönsterrutan och fönsterbyte planeras i föreningen, se senaste årsredovisningen för mer information.

Kök
När man kliver in i hallen så dras blicken direkt till det snygga och inbjudande köket. Kök och vardagsrum delar yta i en social och öppen planlösning och skapar ett rum man gärna vill umgås i. Den matlagningsintresserade som helst spenderar tid i köket kan förvara sina köksattiraljer i de många skåpen och arbeta på den väl tilltagna bänkytan. Färgskalan i köket går i modernt vitt och grått. Eftersom köket är helt nyrenoverat blir ni som köpare de första att använda vitvarorna. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd micro, kyl/frys, diskmaskin och tvättmaskin. Från köket finns lägenhetens ena utgång till den inglasade balkongen med nylagt trallgolv.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum tack vare sitt rika ljusinsläpp från två håll. Här finns gott om plats för soffgrupp eller liknande möblemang. Något som sätter guldkant på detta redan härliga rum är den underbara utsikten som möter er utanför fönstret Här står man gärna och tittar ut följer fotbollsmatcherna på Mossens IP.

Klädkammare
I lägenheten finns en stor klädkammare med plats för mycket! I detta rum finns även ett fönster vilket gör att det går att använda rummet som kontor om det behövs mer än förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2
Detta sovrum är väl tilltaget i yta och är idag möblerat med en dubbelsäng. Om behovet finns ryms även en garderobslösning av större modell. Även i detta rum är utsikten slående utanför fönstret.

Sovrum 3
Även detta sovrum är av större modell och rymmer en dubbelsäng om det passar behovet bättre. Idag är det dock möblerat med en enkelsäng och skrivbord och passar perfekt för ett barn eller tonåring. Från detta rum nås lägenhetens andra utgång till den inglasade balkongen.

Badrum
Nyrenoverat badrum med naturligt ljusinsläpp. Badrummets färgskala går i grått och vitt och badrumsinredningen består av WC, tvättställ med kommod, duschväggar, förvaringsskåp och handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 8, hiss finns

Avgift

4 018 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,275%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2008
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Guldheden 65:8-14

Övrigt

Parkering
Föreningen hyr ut parkeringsplatser för 250 kr/månad, till dessa är det separat kö. Under kötiden kan medlemmar i föreningen köpa parkeringstillstånd som gäller på gästparkeringarna i området. Garageplatser förvaltas av en separat garageförening och kan köpas eller hyras av medlemmarna.

TV/Internet
Grundutbud för TV via Comhem ingår i avgiften. Övriga TV- och Internettjänster kan köpas till av Comhem.

Förråd
Till lägenheten hör ett normalstort vindsförråd samt ett litet källarförråd.

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkrum i huset. Det finns även tillgång till en så kallad "akut-tvättstuga" som är bokningsbar dygnet runt. I föreningen finns tillgång till hobbyrum, bastu och samlingslokal.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 23

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 23 registrerades 1956 och föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Guldheden65:8-14 med adresserna Doktor Forselius Gata 2-36. På Fastigheterna står sex stycken byggnader som innehåller totalt 378 lägenheter med en total lägenhetsyta om 29 909 kvm. Tomträttsavtalet löper ut 2018. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Lägenhetsfördelning:
- 49 st 1 rum och kök
- 7 st 3 rum och kök
- 285 st 4 rum och kök
- 37 st 5-6 rum och kök

Genomförda renoveringar och underhåll:
- Stambyte år 2002-2003, samtliga badrum totalrenoverades
- Automatsäkringar installerades i samtliga lägenheter
- OVK
- Radonmätning utan anmärkning
- Översyn och tätning av tak år 2011-2012
- Uppfräschning av tvättstugor

Framtida underhåll:
Föreningen följer uppsatt underhållsplan. Framöver planeras för att fönster, tak, fasad, dränering (efter behov) samt balkonger åtgärdas. Se årsredovisningen för närmare information angående renoveringar och underhåll. Renoveringarna har påbörjats på A-huset (Doktor Forselius Gata 2-6). Årsavgifterna höjdes med 3 % from 1/7 2016 och troligtvis kommer samma höjning göras även i juli 2017, detta är dock inte bestämt ännu (kontrollerat 2017-01-05)

Gemensamhetsanläggningar:
- Barnvagnsrum
- Hobbyrum (uppgång 10)
- Bastu (uppgång 20)
- Samlingslokal med plats för 120 gäster (uppgång 14).
- Lekplatser

Övrigt
Föreningen har en mycket informativ websida; www.gbghus23.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

378

TV och Bredband

ComHem basutbud för kabel-TV ingår i avgiften, bredband via fiber erbjuds från Bredbandsbolaget.

Parkering

Det finns 166 p-platser i föreningen, dessa kostar 250 kr/månad.
För närvarande är det kö till p-platserna, ca 10 personer i kö (kontrollerat 2017-01-05).
Det finns även 71 garageplatser vilka kan köpas eller hyras av medlemmarna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Södra Guldheden

Södra Guldheden har ett lugnt och trivsamt läge med promenadavstånd till centrum. 50-talshusen i den kuperade terrängen är mjukt inbäddade i grönska och med en direkt närhet till Sahlgrenska Sjukhuset är gatorna namngivna efter doktorer och sjuksköterskor.
Här syns blomstrande gårdar, parkytor och gemensamma uteplatser med lek- och grillplats. Bebyggelsen med punkt- och låghus kom till på 1950-talet. Tankarna bakom planeringen av bostadsområdet byggde på grannskapskänsla och närhet. Det är heller aldrig långt till närservice och rekreation i Södra Guldheden.
Centralt i området ligger Dr Fries torg med den mesta service man kan behöva i vardagen. Hemköp, bankomat, bibliotek, vårdcentral, apotek, gym, pizzeria, fiskbil... Som rest ur berget tronar Guldhedens majestätiska vattentorn ett stenkast västerut. Tar du hissen längst upp hittar du Guldhedstornets Café där du 130 meter över havet har en makalös utsikt, här ser du ända bort till Vinga och Marstrands fästning. Här fikas det och spelas spel alla veckans dagar. Vattentornet och serveringen invigdes 1953 och ritades av arkitekt Nils Einar Eriksson som också ritade Göteborgs konserthus.
I väster gränsar Södra Guldheden till naturreservatet Änggårdsbergen som erbjuder en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i. Från de högsta höjderna som är täckta med ljunghedar har du en fantastisk utsikt över Göteborgs västra delar och havet. Intill ligger Göteborgs Botaniska Trädgård som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat köttätande växter och Sveriges största samling av tropiska orkidéer.
Kommunikationerna från området är goda. Till och från Södra Guldheden tar du dig med spårvagn 10 och buss 52 som går med täta turer. Hållplatser finns vid Dr Fries torg, Doktor Sydows gata, Doktor Forselius gata, Doktor Weltzins gata, Doktor Westrings gata och Syster Estrids gata.

Karta

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte