Fredriksdalsgatan 10B

Bilder

  • Såld!

Fredriksdalsgatan 10B , Fredriksdal/Johanneberg , Göteborg

Äntligen en trea till salu i trevliga Fredriksdal! Med bevarat originalkök, fiskbensparkett och vackra pardörrar osar denna lägenhet av 50-talscharm. Uppfräschade ytskikt och stamrenoverat badrum, det är bara att flytta in. Stabil och välskött förening. Välkommen på visning!

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 606 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
55
Byggår:
1950
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trevliga trea med uppfräschade ytskikt. Det bevarade originalköket och vackra pardörrar in till vardagsrummet påminner om 50-talets charm. I närområdet, med mindre än 5 minuters gångavstånd, finns matbutik, restaurang och bageri. Med endast 250 meters gångavstånd till spårvagnshållplatsen tar 4- eller 2:an dig smidigt in till centrum från hållplatsen Elisedal. Lägenhetens 68 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en rymlig hall med vita väggar och trestavsparkett. Här finns generöst med förvaringsmöjligheter i form av två garderober samt en klädkammare. Hallen ger plats för avhängning och en bänk eller annat möblemang. Härifrån nås lägenhetens samtliga rum.

Kök
Till vänster från hallen nås lägenhetens kök. Detta kök är trivsamt med vita originalluckor, generöst med skåp och plats för minst fyra personer att sitta. Kökets utrusning består av ugn och spis samt kyl och frys. Bra skåp för dina städattiraljer finns också här.

Sovrum 1
Första sovrummet nås direkt till höger från hallen och ligger rofyllt mot innergården. Här finns gott om plats för säng, skrivbord och ytterligare möbel om så önskas. Rummet passar även bra som kontor eller hobbyrum.

Sovrum 2
Lägenhetens andra sovrum är stort och har helt nymålade väggar i en sober, grå ton. Här får dubbelsängen plats utan problem. Tre stycken inbyggda garderober med överskåp ger plats åt både kläder och förvaring.

Vardagsrum
Klassiska pardörrar välkomnar dig in från hallen till vardagsrummet. Fiskbensparketten leder dig fram till den franska balkongen, som ligger med utsikt mot innergården. Rummet ger plats åt större soffgrupp, TV-möbel och varför inte ett mindre matsalsbord. Detta är ett rum där gästerna trivs!

Badrum
Badrummet är helkaklat och går i vita och blå toner. Här finns WC, handfat, spegelskåp, dusch med skjutdörrar och en toppmatad tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 606 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 500 kr

Andel i föreningen

0,5826%

Andel av årsavgiften

0,58268%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1950

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 januari 2009
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 39:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör två rymliga förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Parkering
Föreningen har 21 st garageplatser och 31 st parkeringsplatser.
Till garaget och p-platserna är det separat kö. Finns gott om avgiftsfria parkeringar på gatorna i området.

Internet-/TV-anslutning
TV: Ansluten till kabelnätet. Leverantör: ComHem.
Internet: Bredband, fiber. Leverantör: Telia

Tvättstuga
Det finns 4 tvättstugor i området de renoverades 2005 då stammarna byttes. De är belägna på Falkenbergsgatan 13C, Fredriksdalsgatan 8A, Brynolfsgatan 1D samt Falkenbergsgatan 9C med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Grovtvättmaskin finns på Falkenbergsgatan 11B.

Övriga gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam relaxavdelning med bastu och biljardrum på Fredriksdalsgatan 8A, gästlägenhet på Fredriksdalsgatan 12C. Utöver det finns det tillgång till cykelförråd, festlokal på Fredriksdalsgatan 6B, solarium på Brynolfsgatan, matt-tvättstuga, träslöjd och samlingslokal. Källsortering på framsidan av fastigheten.

På sommaren spenderar föreningens medlemmar gärna sin tid i den lummiga parken som ligger precis utanför huset. Det är en mycket barnvänlig miljö med stora grönytor och lekplatser. Tillgång till grillplatser finns.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 13

Om föreningen

Föreningen Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 13 har tomträtt till fastigheten Krokslätt 39:1 och år 1950 bebyggdes fastigheten med flerbostadshus på adresserna Falkenbergsgatan 9-13, Fredrikdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3.

Lägenhetsfördelning:
- 12 st 1:or
- 123 st 2:or
- 48 st 3:or
- 9 st 4:or

Totalt finns 192 lägenheter i föreningen där den totala bostadsarean är 11 151 kvm. Utöver det finns 5 lokaler där den totala lokalarean är 727 kvm. Lokalerna innefattar bland annat festlokal, övernattningslägenhet, syrum/vävrum, snickeri, bastu och biljardrum.

Exempel på åtgärder som utförts:
- Stambyte 2004/2005
- Målningsarbete av portar, källarfönster och trappräcken 2013
- Byte av ventilställdon 2013
- Upprustning av grillplats
- Målning av trapphus 2015

Planerade åtgärder under 2018-2020:
- Målning/utvändigt
- Entré/sten/betong trappor
- Tvätt/torkutrustning
- El, exteriör/interiör belysning
- Kabel tv-nät
- Värmesystem, cirkulationspump
- Övrigt

Ekonomi:
Tomtgäldsavgiften höjdes 2018-12-07 från 734 452 kr/år till 1 363 176kr/år och den avgiften gäller i 10 år framöver. Föreningen har inte höjt årsavgiften sedan år 2010 och man inte tagit något beslut om eventuella höjningar än. Beslut kommer tas under våren. (kontrollerat 2019-02-06)
Tillgången på likvida medel är fortsatt god och täcker de planerade underhållsplanen.
Lån kr/kvm ligger lågt på ca 3 500kr, snittet i Göteborg ligger mellan ca 6000-7000 kr/kvm. Föreningens förvaltare är Riksbyggen.
Så ekonomin är väldigt god.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://goteborgshus13.se för mer information.

Kontaktperson

Johan Ohlsson

Telefon

073-031 14 63

Om området

Fredriksdal/Johanneberg

Fredriksdal är en trevlig stadsdel som har mycket att erbjuda. Här finns variation av restauranger, naturområden och livsmedelsbutiker. Bland annat har du både Willys och Ica-Maxi inom promenadavstånd.
Fredriksdal är ett spännande och expansivt område där det händer mycket. I Fredriksdal är det i dagsläget mest bebyggt med flerfamiljshus från 50-talet samt även villor i området som gränsar till Krokslätt och Johanneberg. Men på senare tid har det även planerats för nyproduktionsprojekt allt eftersom Göteborg och efterfrågan på bostäder växer.
Inte långt från Fredriksdal finner du Krokslätt och Salfjällets naturreservat. Här kan du promenera på någon av de många stigarna eller motionera i el-elljusspåret som nås direkt från Krokslätts idrottsplats.
Tack vare närheten till Johanneberg och Chalmers är även Fredriksdal ett utmärk bostadsområde för studenten.
Från Fredriksdal tar du dig snabbt in till centrum med både spårvagn 2 och 4 från hållplats Elisedal. Även bussarna 19/761/771 går förbi närliggande hållplatser som Lana och Sörgårdsskolan. Dessutom har Göteborgs stad byggt ut sina gång- och cykel som tar dig smidigt både in till centrum och Mölndal.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte