Mölndalsvägen 33

Bilder

  • Såld!

Mölndalsvägen 33 , Almedal/Johanneberg , Göteborg

Ljus och välplanerad trea med stor balkong i sydvästläge. Lägenheten har gott om ljusinsläpp och totalrenoverades 2014 med sobra materialval. Perfekt lägenhet för paret eller den lilla familjen. Stabil och välskött förening. Välkommen på visning!

81,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
99
Byggår:
1985
Driftskostnad:
616 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fantastiska och stilrent renoverade trea i härliga Almedal. Lägenheten är välplanerad och har stora fönsterpartier som ger gott om ljussläpp utöver den genomgående mörka ekparketten. Dessutom erbjuds en stor balkong i sydvästläge mot innergården. Lägenheten totalrenoverades 2014 med sobra materialval och erbjuder alla moderna bekvämligheter ni kan önska. Här bor ni i en stabil och välskött förening. Lugnt men citynära läge och med spårvagnshållplatsen Almedal runt hörnet. Vagnen eller bussen tar dig till knytpunkten Korsvägen som kopplar dig till resten av Göteborg.

Lägenhetens 81,5 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en stor och rymlig hall med plats för klädavhängning. Här är väggarna ljusa och nymålades 2016, på golvet ligger ett praktiskt klinker innanför dörren och sedan en mörk ekparkett som återkommer i samtliga rum vilket ger en enhetlig känsla i lägenheten. Från hallen nås samtliga rum i lägenheten samt den stora klädkammaren som rymmer både ytterkläder och fritidsattiraljer. I samband med renoveringen installerades ny elcentral med automat-och jordfelsbrytare.

Kök
Köket är inbjudande, och vid fönstret finns en stor, ljus och trevlig matplats. Köket från Ballingslöv installerades 2014 och erbjuder bra med förvaring och bänkyta. Bänkskivorna är av kompositsten och partiet ovanför är klätt med ljus natursten. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin, fläkt och inbyggd micro och ugn från Siemens. Något som sätter guldkant på detta kök är det inbyggda ljudsystemet från Harman Kardon. På golvet ligger samma mörka ekparkett som ni möttes av i hallen och väggarna nymålades 2016 i en ljus ton.

Vardagsrum
Här i vardagsrummet känns det stort och luftigt. Det finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Det stora fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus vilket ytterligare förhöjer känslan av rymd.

Sovrum 1
Lägenhetens största sovrum rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet ligger med ett lugnt läge mot innergården. Det är från detta rum som den stora balkongen i sydvästläge nås som erbjuder sol från lunch till kväll. Härifrån blickar man ut över den lugna och grönskande innergården.

Sovrum 2
Lägenhetens mindre sovrum är ett perfekt gästrum alternativt barnrum som det används till idag. Även detta rum är beläget lugnt mot innergården.

Badrum
Stort och ljust helkaklat badrum som liksom resten av lägenheten totalrenoverades 2014. Tack vare det stora värdringsfönstret fylls badrummet med naturligt ljus. Badrummet är utrustat med WC, duschväggar, stort handfat med kommod, tvättmaskin från 2014, handdukstork och golvvärme. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är belagt med grått klinker.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 8, hiss finns

Avgift

4 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

7 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 500 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,4914%

Andel av årsavgiften

0,49143%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2008
Energiprestanda: 92 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 1:12

Övrigt

TV/Bredband
Grundutbud för kabel-TV från ComHem ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas av Bredbandsbolaget eller ComHem.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Gemensamhetsanläggningar
I föreningen finns tillgång till gemensam uteplats på gården. Medlemmarna i föreningen har även tillgång till bastu, gym, kvarterslokal, hobbyrum, tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum.

Parkering
Föreningen förvaltar ett antal garageplatser i STS parkeringsgarage på Framnäsgatan 13 där det i dagsläget finns lediga platser, kostnad för dessa är 400 kr/mån. Det finns även tillgång till betal- och gratisparkeringar i området.

Förening

Namn

Riksbyggen BRF Göteborgshus 48

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborgshus 48 äger fastigheten Krokslätt 1:12 på vilken tre byggnader är uppförda. Husen uppfördes 1983-1985 och har adresserna Mölndalsvägen 27-43. Totalt består föreningen av 211 lägenheter med en total bostadsyta om 16 286 kvm samt fyra lokaler med en total lokalyta om 822 kvm.

Gemensamhetsanläggningar:
- Bastu
- Gym
- Kvarterslokal
- Tvättstuga
- Cykelrum
- Barnvagnsrum

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

211

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

TV
Grundutbudet för Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften.
Bredband
Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget tecknas separat av medlemmarna.

Parkering

Föreningen förvaltar ett antal garageplatser i STS parkeringsgarage på Framnäsgatan 13, kostnad för dessa är 400 kr/mån och det är separat kö.
Det finns även tillgång till betal- och gratisparkeringar i området.

Renoveringar

Under 2013/2014 genomfördes den största renoveringen i husets 30-åriga historia. Renoveringen innefattade bland annat följande:
- Målning, byte av akustikplattor
- Utbyte av samtliga armaturer till LED-lampor med sensorstyrning
- Installation av fastighetsnät (LAN) från Bredbandsbolaget
Under 2014/2015 renoverades hissarna.
Under 2015/2016 genomfördes underhåll som bland annat:
- Ny belysning i gymmet
- Uppfräschning av växtligheten på gården
- Utbyte av de flesta av föreningens tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp
- Säkerhetsåtgärder för fönster och dörrar på markplan (gemensamma utrymmen)
- Upprustning av föreningslokalen
- OVK-besiktning
I början av 2017 utfördes spolning av avloppsstammar, denna ska slutföras inom närmsta tiden. Staketet mot gångvägen (mot studentbostäderna) ska upprustas.
Föreningen följer en underhållsplan, för mer information; se senaste årsredovisningen.

Ekonomi

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 2018-07-22).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Föreningen har en informativ hemsida med nyheter och annan nödvändig information, www.gbghus48.se.

Om området

Almedal/Johanneberg

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad