Eklandagatan 56A

Bilder

  • Såld!
  • Ljust och luftigt vardagsrum med funkischarm
  • Vackra detaljer och djupa fönsternischer
  • Stort sovrum med två inbyggda klädkammare

Eklandagatan 56A , Johanneberg , Göteborg

Kvadratsmart funkistvåa i Johanneberg med balkong i soligt söderläge. Här bor du i ett lugnt men centralt område med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna samt inom cykel- eller gångavstånd till både Sahlgrenska och Chalmers. Välkommen på visning!

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 950 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
99
Byggår:
1938
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

På Eklandagatan 56A i populära stadsdelen Johanneberg finner vi denna kvadratsmarta och vackra funkislägenhet om 45 kvm. Lägenheten karaktäriseras av klassiska funkisattribut som stora fönster med fönsterbänkar i sten, dörrar i original med tidsenliga handtag i kombination med ljusa väggar och ett modernt badrum.

Hall:
I hallen möts du av ett välkomnande ljus och avhängningsmöjligheter rakt framför nosen. Den generösa takhöjden ger en härlig rymd och bjuder in till 45 kvm som känns betydligt större tack vare funkis-stilens raka och genomtänkta linjer. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en trestavsparkett i ek. Häng av dig jackan och stig på - detta är ett hem att förälska sig i!

Badrum:
Direkt till vänster i hallen ligger badrummet. Helkaklade väggar i svart och vita klinkerplattor på golvet. Badrummet är utrustat med handfat som vilar på en kommod i vitt, väggfast spegel, wc-stol, handdukstork och en duschhörna med glasdörrar.

Vardagsrum:
Ett stort fönsterparti med djupa fönsternischer av sten och originalvred ramar vackert in vardagsrummet och ger lägenheten ett härligt ljusflöde. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, fåtölj och tv-möbel samt en hörna för skrivbord. Väggarna är målade i vitt och även här pryds golvet av en trestavsparkett i ek. Med utgång från vardagsrummet nås en härlig balkong. Söderläget innebär att solen är närvarande näst intill hela dagen och om sommaren blir balkongen den perfekta platsen för mysiga söndagsfrukostar.

Sovrum:
Lägenhetens sovrum är ljust och ombonat med gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och en byrå om så önskas. Väggarna är nymålade i en ljus, grå nyans som ger en rofylld känsla. Två inbyggda garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter med smarta stänger och hyllplan. Golvet pryds av samma ljusa ekparkett i trestav som i resten utav lägenheten.

Kök:
Köket är ljust och erbjuder goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor. Ovanför arbetsytan sitter ett vitt kakel. På golvet ligger en linoleummatta som målats i en matt grå nyans. Här finns plats för matbord för fyra gäster. Maskinparken består av en kombinerad kyl och frys från LG och ugn/spis från Electrolux med ovanhängande fläkt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 950 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,84681%

Andel av årsavgiften

0,84681%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 mars 2010
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 178:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

TV/Bredband
I avgiften ingår digital-TV, ip-telefoni och bredband (100/10 Mbit) från ComHem.

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstuga finns i samma trappuppgång och den är välutrustad med tvättmaskiner, torktumlare och ett stort torkrum. Medlemmarna i föreningen kan fritt boka tid i vilken som helst av föreningens tre tvättstugor. I föreningen finns även tillgång till samlingslokal och bastu. Samlingslokalen kan bokas för exempelvis övernattning och kalas.

Parkering
I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se. I området finns dessutom flera garage att hyra p-plats i. Fråga mäklaren för mer information.

Förening

Namn

HSB Brf Ottnaren 1938 i Göteborg

Om föreningen

BRF Ottnaren 1938 är en stabil och välskött HSB-förening som tillhör stadsdelen Johanneberg, det är gångavstånd till bland annat Korsvägen, Avenyn och Chalmers. Föreningen har 117 stycken lägenheter och lägenhetsstrukturen ser ut likt nedan:
109 st - 2 rok
8 st - 3 rok

Gemensamhetslokaler:
-Tvättstuga
-Möteslokal med möjlighet att hyra för övernattning
-Bastu

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

TV
ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Bredband
Bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Parkering

Boendeparkering "S" gäller i området.
Styr och ställ finns i direkt närhet till lägenheten.

Renoveringar

Föreningen följer upprättad underhållsplan.
Senaste underhållet i föreningen blev klart under våren 2016 och var ett byte av termostater vilket har medfört lägre värmekostnader.
I övrigt är inget större planerat underhåll utöver underhållsplanen (kontrollerat 2018-05-18)

Ekonomi

Stabil och välskött HSB-förening.
Inga planerade ändringar av avgifterna (kontrollerat 2018-05-18).
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av eventuella höjda tomträttsavgifter.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Föreningen har en informativ websida: www.ottnaren.se

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte