Doktor Forselius Gata 10

Bilder

  • Såld!

Doktor Forselius Gata 10 , Södra Guldheden , Göteborg

Nyrenoverad trea som går att göra om till fyra! Med nytt kök och renoverade ytskikt i hela lägenheten är detta ett boende klart att flytta in i. Goda kommunikationer med buss och spårvagn inom promenadavstånd. Stabil och välskött förening. Välkommen på visning!

81,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 925 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
78
Byggår:
1960
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,5 kvm

Rumsbeskrivning

En trappa upp på Doktor Forselius Gata 10 finner ni denna trea med social planlösning nyrenoverat kök. Nu när våren närmar sig med stormsteg kommer du kunna njuta av en grönskande utsikt över Johanneberg och Mossens IP från vardagsrummet och det ena sovrummet. Om behovet finns går det att återställa ett mindre sovrum för att skapa en fyra rok. Lägenhetens 81,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en ljus och trevlig hall där det finns gott om plats att placera en garderob eller annan förvaringslösning. På golvet ligger nylagd parkett som följer dig genom hela lägenheten.

Kök
Totalrenoverat kök med snygga och moderna materialval. Köket har aldrig använts så du som köpare blir den första att inviga det. Färgskalan går i vitt och det finns gott om förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och inbyggd micro. På golvet ligger samma fina parkett som i hallen och väggarna är målade vita. I kökets är det möblerat med ett stort bord med plats för många. Här finns det möjlighet att återställa två väggar och på så sätt skapa ett tredje sovrum. Från köket leder en dörr ut till den inglasade balkongen.

Vardagsrum
I öppen planlösning mellan kök och hall finner ni lägenhetens hemtrevliga vardagsrum. Här finns gott om plats att möblera med en större soffgrupp med tillhörande TV-möblemang. Det stora fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus och här står man gärna och tittar ut på den gröna utsikten. Fötterna vilar på parkett och väggarna är målade vita.

Badrum
Stamrenoverat, helkaklat och välplanerat badrum med tvättmaskin. Utöver tvättmaskinen har badrummet även, tvättställ med kommod, duschkabin, WC, handdukstork och ett badrumsskåp.

Klädkammare
I den inre hallen, mellan de två sovrummen, finner du en stor klädkammare med plats för mycket. Här kan allt från otympliga kläder till fritidsattiraljer förvaras.

Sovrum
Båda sovrummen är stora och rymmer enkelt en dubbelsäng och förvaringslösning. Båda rummen är ljusa tack vare det rika ljusinsläppet som faller vackert på de nymålade, vita väggarna. Från det ena sovrummet når ni lägenhetens andra utgång till den inglasade balkongen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

3 925 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,267%

Andel av årsavgiften

0,267%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2008
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Guldheden 65:8-14

Övrigt

Parkering
Föreningen hyr ut parkeringsplatser för 200 kr/månad, till dessa är det separat kö. Under kötiden kan medlemmar i föreningen köpa parkeringstillstånd för 200 kr/mån som gäller på gästparkeringarna i området. Garageplatserna förvaltas av en separat garageförening och garagen kan köpas av medlemmarna.

TV/Internet
Grundutbud för TV via Comhem ingår i avgiften. Övriga TV- och Internettjänster kan köpas till av Comhem.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och en matkällare.

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkrum i huset. Det finns även tillgång till en så kallad "akut-tvättstuga" som är bokningsbar dygnet runt. I föreningen finns tillgång till hobbyrum, bastu och samlingslokal.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 23

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 23 registrerades 1956 och föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Guldheden65:8-14 med adresserna Doktor Forselius Gata 2-36. På Fastigheterna står sex stycken byggnader som innehåller totalt 378 lägenheter med en total lägenhetsyta om 29 909 kvm. Tomträttsavtalet löper ut 2018. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Lägenhetsfördelning:
- 49 st 1 rum och kök
- 7 st 3 rum och kök
- 285 st 4 rum och kök
- 37 st 5-6 rum och kök

Genomförda renoveringar och underhåll:
- Stambyte år 2002-2003, samtliga badrum totalrenoverades
- Automatsäkringar installerades i samtliga lägenheter
- OVK
- Radonmätning utan anmärkning
- Översyn och tätning av tak år 2011-2012
- Uppfräschning av tvättstugor

Framtida underhåll:
Föreningen följer uppsatt underhållsplan. Framöver planeras för att fönster, tak, fasad, dränering (efter behov) samt balkonger åtgärdas. Se årsredovisningen för närmare information angående renoveringar och underhåll. Renoveringarna har påbörjats på A-huset (Doktor Forselius Gata 2-6). Årsavgifterna höjdes med 3 % from 1/7 2016 och troligtvis kommer samma höjning göras även i juli 2017, detta är dock inte bestämt ännu (kontrollerat 2017-01-05)

Gemensamhetsanläggningar:
- Barnvagnsrum
- Hobbyrum (uppgång 10)
- Bastu (uppgång 20)
- Samlingslokal med plats för 120 gäster (uppgång 14).
- Lekplatser

Övrigt
Föreningen har en mycket informativ websida; www.gbghus23.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

378

TV och Bredband

ComHem basutbud för kabel-TV ingår i avgiften, bredband via fiber erbjuds från Bredbandsbolaget.

Parkering

Det finns 166 p-platser i föreningen, dessa kostar 250 kr/månad.
För närvarande är det kö till p-platserna, ca 10 personer i kö (kontrollerat 2017-01-05).
Det finns även 71 garageplatser vilka kan köpas eller hyras av medlemmarna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Södra Guldheden

Södra Guldheden har ett lugnt och trivsamt läge med promenadavstånd till centrum. 50-talshusen i den kuperade terrängen är mjukt inbäddade i grönska och med en direkt närhet till Sahlgrenska Sjukhuset är gatorna namngivna efter doktorer och sjuksköterskor.
Här syns blomstrande gårdar, parkytor och gemensamma uteplatser med lek- och grillplats. Bebyggelsen med punkt- och låghus kom till på 1950-talet. Tankarna bakom planeringen av bostadsområdet byggde på grannskapskänsla och närhet. Det är heller aldrig långt till närservice och rekreation i Södra Guldheden.
Centralt i området ligger Dr Fries torg med den mesta service man kan behöva i vardagen. Hemköp, bankomat, bibliotek, vårdcentral, apotek, gym, pizzeria, fiskbil... Som rest ur berget tronar Guldhedens majestätiska vattentorn ett stenkast västerut. Tar du hissen längst upp hittar du Guldhedstornets Café där du 130 meter över havet har en makalös utsikt, här ser du ända bort till Vinga och Marstrands fästning. Här fikas det och spelas spel alla veckans dagar. Vattentornet och serveringen invigdes 1953 och ritades av arkitekt Nils Einar Eriksson som också ritade Göteborgs konserthus.
I väster gränsar Södra Guldheden till naturreservatet Änggårdsbergen som erbjuder en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i. Från de högsta höjderna som är täckta med ljunghedar har du en fantastisk utsikt över Göteborgs västra delar och havet. Intill ligger Göteborgs Botaniska Trädgård som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat köttätande växter och Sveriges största samling av tropiska orkidéer.
Kommunikationerna från området är goda. Till och från Södra Guldheden tar du dig med spårvagn 10 och buss 52 som går med täta turer. Hållplatser finns vid Dr Fries torg, Doktor Sydows gata, Doktor Forselius gata, Doktor Weltzins gata, Doktor Westrings gata och Syster Estrids gata.

Karta

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad