Doktor Forselius Gata 32

Bilder

  • Såld!
  • Socialt och hemtrevligt vardagsrum
  • Rikt ljusinsläpp från de stora fönstren
  • Välplanerat kök med mycket goda förvaringsmöjligheter
  • Inbjudande kök som lockar till matlagning
  • Oslagbar utsikt över Johanneberg och Krokslätt

Doktor Forselius Gata 32 , Södra Guldheden , Göteborg

Här i Södra Guldheden finner ni en trevlig fyra med öppen planlösning och social kökslösning. Närhet till natur och hela stadens nöjesutbud ger guldkant till detta bekväma boende. Balkong i västerläge. Stabil och välskött förening. Välkommen på visning!

81,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 196 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
8, hiss finns
Lägenhetsnummer:
303
Byggår:
1960
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

81,5 kvm

Rumsbeskrivning

På åttonde våningen på Doktor Forselius Gata 32 finner ni denna fyra med öppen och social planlösning samt fantastisk utsikt över Johanneberg och Krokslätt. Lägenhetens 81,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande och luftig hall med gott om plats för avhängning i de platsbyggda garderoberna. Hallen, köket och vardagsrummet delar yta i en öppen och trevlig planlösning. På golvet ligger praktiskt och lättskött klinker och väggarna är ljusa. Innan tillträdet kommer lägenheten utrustas med säkerhetsdörr.

Kök
Trevligt och välplanerat kök med goda förvaringmöjligheter bakom de snygga, vita skåpluckorna. Ovanför bänkskivan sitter svart kakel som kontrasterar modernt mot den i övrigt ljusa inredningen. Köket är utrustat med kyl/frys -16, induktionshäll -15, inbyggd ugn med kombinerad micro -15 samt diskmaskin -16. Köket är möblerat med ett matbord med plats för sex sittande och det är bland annat från köket du når balkongen med härligt västerläge.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med ett stort fönsterparti som släpper in rikligt med ljus. Eftersom det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum blir vardagsrummet ett socialt nav i lägenheten som passar sig väl för sociala sammankomster med vänner och familj. Om ni kikar ut genom fönstret möts ni av en milsvid utsikt över Göteborg.

Sovrum 1
Väl tilltaget sovrum som utan problem möbleras med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Om så önskas finns även plats att möblera med garderober av större modell för att öka förvaringsmöjligheterna.

Sovrum 2
Rymligt sovrum som idag används som musikrum och kontor, men här får man utan problem plats med en dubbelsäng alternativt två enkelsängar om så hellre önskas. Även här finns utrymme för garderob eller annan förvaringslösning. Från detta rum finns en andra utgång till balkongen.

Sovrum 3
Direkt genom hallen nås lägenhetens mindre sovrum som med fördel kan användas som barnrum, gästrum eller kontor.

Badrum
Helkaklat badrum som renoverades av föreningen i samband med stamrenoveringen 2002/2003, men delar av badrumsinredningen har moderniserats nyligen. I badrummet finns ett fönster som ger ett naturligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod, duschkabin och tvättmaskin med kombinerad torktumlare -13.

Klädkammare
I lägenhetens inre hall finner ni den rymliga och praktiska klädkammaren med fönster. Tack vare det naturliga ljusinsläppet kan denna yta användas som ett mindre kontor om så önskas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

8 av 11, hiss finns

Avgift

4 196 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,281%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2008
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Guldheden 65:8-14

Övrigt

Parkering
Föreningen hyr ut parkeringsplatser för 250 kr/månad, till dessa är det separat kö. Under kötiden kan medlemmar i föreningen köpa parkeringstillstånd som gäller på gästparkeringarna i området. Garageplatser förvaltas av en separat garageförening och kan köpas eller hyras av medlemmarna.

TV/Internet
Grundutbud för TV via Comhem ingår i avgiften. Övriga TV- och Internettjänster kan köpas till av ComHem eller Bredbandbolaget. Bredbandsbolaget tillhandahåller Internettjänster via fiber.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt en liten matkällare.

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkrum finns i byggnaden. Det finns även tillgång till en så kallad "akut-tvättstuga" som är bokningsbar dygnet runt. I föreningen finns tillgång till hobbyrum, bastu och samlingslokal.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 23

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 23 registrerades 1956 och föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Guldheden65:8-14 med adresserna Doktor Forselius Gata 2-36. På Fastigheterna står sex stycken byggnader som innehåller totalt 378 lägenheter med en total lägenhetsyta om 29 909 kvm. Tomträttsavtalet löper ut 2018. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Lägenhetsfördelning:
- 49 st 1 rum och kök
- 7 st 3 rum och kök
- 285 st 4 rum och kök
- 37 st 5-6 rum och kök

Genomförda renoveringar och underhåll:
- Stambyte år 2002-2003, samtliga badrum totalrenoverades
- Automatsäkringar installerades i samtliga lägenheter
- OVK
- Radonmätning utan anmärkning
- Översyn och tätning av tak år 2011-2012
- Uppfräschning av tvättstugor

Framtida underhåll:
Föreningen följer uppsatt underhållsplan. Framöver planeras för att fönster, tak, fasad, dränering (efter behov) samt balkonger åtgärdas. Se årsredovisningen för närmare information angående renoveringar och underhåll. Renoveringarna har påbörjats på A-huset (Doktor Forselius Gata 2-6). Årsavgifterna höjdes med 3 % from 1/7 2016 och troligtvis kommer samma höjning göras även i juli 2017, detta är dock inte bestämt ännu (kontrollerat 2017-01-05)

Gemensamhetsanläggningar:
- Barnvagnsrum
- Hobbyrum (uppgång 10)
- Bastu (uppgång 20)
- Samlingslokal med plats för 120 gäster (uppgång 14).
- Lekplatser

Övrigt
Föreningen har en mycket informativ websida; www.gbghus23.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

378

TV och Bredband

ComHem basutbud för kabel-TV ingår i avgiften, bredband via fiber erbjuds från Bredbandsbolaget.

Parkering

Det finns 166 p-platser i föreningen, dessa kostar 250 kr/månad.
För närvarande är det kö till p-platserna, ca 10 personer i kö (kontrollerat 2017-01-05).
Det finns även 71 garageplatser vilka kan köpas eller hyras av medlemmarna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Södra Guldheden

Södra Guldheden har ett lugnt och trivsamt läge med promenadavstånd till centrum. 50-talshusen i den kuperade terrängen är mjukt inbäddade i grönska och med en direkt närhet till Sahlgrenska Sjukhuset är gatorna namngivna efter doktorer och sjuksköterskor.
Här syns blomstrande gårdar, parkytor och gemensamma uteplatser med lek- och grillplats. Bebyggelsen med punkt- och låghus kom till på 1950-talet. Tankarna bakom planeringen av bostadsområdet byggde på grannskapskänsla och närhet. Det är heller aldrig långt till närservice och rekreation i Södra Guldheden.
Centralt i området ligger Dr Fries torg med den mesta service man kan behöva i vardagen. Hemköp, bankomat, bibliotek, vårdcentral, apotek, gym, pizzeria, fiskbil... Som rest ur berget tronar Guldhedens majestätiska vattentorn ett stenkast västerut. Tar du hissen längst upp hittar du Guldhedstornets Café där du 130 meter över havet har en makalös utsikt, här ser du ända bort till Vinga och Marstrands fästning. Här fikas det och spelas spel alla veckans dagar. Vattentornet och serveringen invigdes 1953 och ritades av arkitekt Nils Einar Eriksson som också ritade Göteborgs konserthus.
I väster gränsar Södra Guldheden till naturreservatet Änggårdsbergen som erbjuder en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i. Från de högsta höjderna som är täckta med ljunghedar har du en fantastisk utsikt över Göteborgs västra delar och havet. Intill ligger Göteborgs Botaniska Trädgård som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat köttätande växter och Sveriges största samling av tropiska orkidéer.
Kommunikationerna från området är goda. Till och från Södra Guldheden tar du dig med spårvagn 10 och buss 52 som går med täta turer. Hållplatser finns vid Dr Fries torg, Doktor Sydows gata, Doktor Forselius gata, Doktor Weltzins gata, Doktor Westrings gata och Syster Estrids gata.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte