Viktor Rydbergsgatan 46

Bilder

  • Såld!
  • Stort och luftigt vardagsrum med vacker parkett och stuckatur
  • Välutrustat kök från 2011
  • Balkong med fritt läge och utsikt mot grönskande parker
  • Snyggt och helkaklat badrum med tvättmaskin
  • Lugnt hörnläge med lummig utsikt

Viktor Rydbergsgatan 46 , Nedre Johanneberg , Göteborg

Välkommen till denna ljusa hörntrea på Viktor Rydbergsgatan, belägen högt upp i huset och med fantastisk utsikt. Med bland annat generös takhöjd och vacker fiskbensparkett är detta en 30-talspärla att älska. Stabil och välskött förening.

66 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 775 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
19
Byggår:
1936
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

Högt upp (Hiss finns) i ett vackert 30-talshus på Viktor Rydbergsgatan 46 finns nu en ljus och välplanerad hörntrea till salu. Här översköljs du av 30-talscharm i form av välbevarad fiskbensparkett i flera rum, generös takhöjd, stuckatur och djupa fönsternischer. Lägenheten ligger insynsskyddat med utsikt mot Johannebergskyrkan samt grönområden. Lägenhetens 66 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en rymlig hall där ni direkt möts av en vacker fiskbensparkett som slipats 2013. 'Förvaring' är ett ord som känns väldigt passande till detta rum då ni finner tre klädkammare här samt smart förvaring ovan ytterdörren. Från hallen når ni kök, badrum, vardagsrum och lägenhetens mindre sovrum.

Kök
Köket nås till höger i hallen och det totalrenoverades 2011. Kökets färgskala går i modernt vitt och grått och har goda förvaringsmöjligheter i de många skåpen. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. På golvet ligger samma fina fiskbensparkett som i hallen och väggarna är målade ljusa.

Vardagsrum
Lägenhetens vardagsrum är känns ljust och luftigt tack vare sin generösa takhöjd samt rikliga ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finns gott om plats för möblering med soffor och mediamöbel. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade ljusa.

Sovrum
Lägenhetens mindre sovrum når ni rakt genom hallen och vetter mot vackra Johannebergskyrkan. Detta rum rymmer en enkelsäng och passar perfekt som barnrum, gästrum eller varför inte som kontor om det önskas? Här finns förvaringsmöjlighet i garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa med en mönstrad fondtapet.

Sovrum
Lägenhetens större sovrum är stort och ljust tack vare rikligt ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblering. Goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob. På golvet ligger fiskbensparkett, som även den slipades 2013, och väggarna är ljusa med en mönstrad fondtapet. Från sovrummet nås lägenhetens mysiga balkong med sydligt läge.

Badrum
Snyggt och fräscht badrum som renoverades 2008 av föreningen. Klinkret går i en sober, grå ton och väggarna är vitkaklade med en mörkare kakelaccent. Badrummet är utrustat med WC, duschväggar, tvättställ och toppmatad tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

3 775 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

4,81%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 mars 2009
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 8:15

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör två vindsförråd.

Gemensamhetsanläggningar
I föreningen finns tillgång till två cykelförråd, barnvagnsförråd, snickarrum och gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torkrumlare och ett torkskåp. Medlemmarna har även tillgång till gästlägenhet för 100 kr/natt.

TV/Internet
Grundutbud för kabel-TV via Telia ingår i avgiften. Obligatorisk avgift för Internet via fiber utgår med 225 kr/mån till föreningen.

Parkering
I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se. I området finns dessutom flera garage att hyra p-plats i. Fråga mäklaren för mer information.

Förening

Namn

Brf Viktor Rydbergsgatan 46

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Viktor Rydbergsgatan 46 bildades år 2006 och äger fastigheten Johanneberg 8:15. Fastigheten bebyggdes med ett flerbostadshus år 1936 som består av 21 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med bostadsrätt.

Lägenhetsfördelning
- 4 st 1 rum och kök
- 1 st 2 rum och kök
- 16 st 3 rum och kök

Genomfört underhåll
- Hissen har renoverats, 2015
- Fönster mot öster har laserats och tätats, 2015
- Avlopp har spolats, 2015

Planerat underhåll
Under 2016 planeras endast ett fåtal mindre underhållsinsatser, bland annat tätning av fönster och balkongdörrar mot väster och söder samt målning av en ytterdörr. Under 2017 kommer ett större underhåll av fasaden genomföras och kostnaden beräknas uppgå till ca 2 milj kr (se Årsredovisning 2015), ingen avgiftsjustering planeras i dagsläget i samband med detta (kontrollerat 2016-09-05).

Gemensamhetsanläggningar
I föreningen finns tillgång till gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för 100 kr/natt. Medlemmarna har även tillgång till två stycken cykelförråd, barnvagnsrum, snickarbod och gemensam tvättstuga.

Övrigt
Föreningen håller på och säljer en hyresrätt som gjorts om till bostadsrätt. Köpeskillingen för denna kommer förbättra föreningens ekonomi och en del av summan kommer gå till att amortera på föreningens lån (kontrollerat 2016-09-05).

Om området

Nedre Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte