Fredriksdalsgatan 6A

Bilder

  • Såld!

Fredriksdalsgatan 6A , Fredriksdal/Johanneberg , Göteborg

Ljus och trevlig galvellägenhet med visst renoveringsbehov, belägen högst upp i huset. Med fungerande öppen spis och en härlig balkong i söderläge bor ni både bekvämt och lugnt. I Fredriksdal har ni närhet till grönområden samt till centrum tack vare goda kommunikationer. Välkommen på visning!

83 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 769 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
99
Byggår:
1950
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trevliga fyra med visst renoveringsbehov i grönskande Fredriksdal! Här bor du med närhet till staden och med naturen runt hörnet. Ljus, vacker fiskbensparkett och balkong i söderläge är bara några attribut som beskriver denna fyra. I närområdet, med mindre än 5 minuters gångavstånd, finns matbutik, restaurang och bageri. Med endast 250 meters gångavstånd till spårvagnshållplatsen tar 4- eller 2:an dig smidigt in till centrum från hållplatsen Elisedal. Lägenhetens disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en praktisk hall med lättrengjort klinkergolv. Det finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och avställning av skor. Från hallen når du lägenhetens klädkammare där ni enkelt kan gömma undan både bylsiga vinterjackor och diverse fritidsattiraljer. Utöver klädkammaren finns det goda förvaringsmöjligheter i de många inbyggda garderoberna. Den rymliga inre hallen är möblerbar och hemtrevlig och på väggen sitter en färggrann fondtapet.

Kök
Välplanerat kök med mycket plats för förvaring bakom de vita skåpluckorna. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Golvet är målat vitt och väggarna är ljusa. I köket finns plats för en matplats med upp till 5 sittande.

Vardagsrum
I vardagsrummet möts du av vacker fiskbensparkett på golvet. De ljusa väggarna och många fönstren ger en luftig och trevlig känsla i rummet. Här finns gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande TV-möblemang. Det är från vardagsrummet som lägenhetens trevliga balkong i söderläge nås och där spenderar man gärna ljumna sommarkvällar. Under höst och vinter kanske man hellre befinner sig framför den öppna spisens värmande lågor. Genom vardagsrummet nås ett av lägenhetens tre sovrum.

Sov 1
Detta sovrum nås från vardagsrummet och har tidigare använts som matrum. I rummet finns gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord samt för förvaring. Väggarna är målade ljusa och på golvet ligger parkett.

Sov 2
Lägenhetens andra sovrum nås från hallen. Även detta sovrum är rymligt och kan möbleras med dubbelsäng om så önskas, idag nyttjas rummet som barnrum.

Sov 3
Detta sovrum ligger vägg i vägg med det andra sovrummet, och nås även det från hallen. Idag möblerat med dubbelsäng och skrivbord, men kan självklart även användas som barnrum eller kontor om behovet finns.

Badrum
Helkaklat badrum med vita kakelväggar och ljusblått klinkergolv och ett fönster som släpper in naturligt ljus. Badrummet är utrustat med tvättställ, WC, badrumsskåp och duschkabin. Det är förberett för tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 769 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr

Kommentar

Kostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en personlig kalkyl.

Andel i föreningen

0,72132%

Andel av årsavgiften

0,72153%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1950

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 januari 2009
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 39:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör två rymliga förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Parkering
Föreningen har 21 st garageplatser och 31 st parkeringsplatser.
Till garaget och p-platserna är det separat kö. Finns gott om avgiftsfria parkeringar på gatorna i området.

Internet-/TV-anslutning
TV: Ansluten till kabelnätet. Leverantör: ComHem.
Internet: Bredband, fiber. Leverantör: Telia

Tvättstuga
Det finns 4 tvättstugor i området de renoverades 2005 då stammarna byttes. De är belägna på Falkenbergsgatan 13C, Fredriksdalsgatan 8A, Brynolfsgatan 1D samt Falkenbergsgatan 9C med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Grovtvättmaskin finns på Falkenbergsgatan 11B.

Övriga gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam relaxavdelning med bastu och biljardrum på Fredriksdalsgatan 8A, gästlägenhet på Fredriksdalsgatan 12C. Utöver det finns det tillgång till cykelförråd, festlokal på Fredriksdalsgatan 6B, solarium på Brynolfsgatan, matt-tvättstuga, träslöjd och samlingslokal. Källsortering på framsidan av fastigheten.

På sommaren spenderar föreningens medlemmar gärna sin tid i den lummiga parken som ligger precis utanför huset. Det är en mycket barnvänlig miljö med stora grönytor och lekplatser. Tillgång till grillplatser finns.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 13

Om föreningen

Föreningen Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 13 har tomträtt till fastigheten Krokslätt 39:1 och år 1950 bebyggdes fastigheten med flerbostadshus på adresserna Falkenbergsgatan 9-13, Fredrikdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3.

Lägenhetsfördelning:
- 12 st 1:or
- 123 st 2:or
- 48 st 3:or
- 9 st 4:or

Totalt finns 192 lägenheter i föreningen där den totala bostadsarean är 11 151 kvm. Utöver det finns 5 lokaler där den totala lokalarean är 727 kvm. Lokalerna innefattar bland annat festlokal, övernattningslägenhet, syrum/vävrum, snickeri, bastu och biljardrum.

Exempel på åtgärder som utförts:
- Stambyte 2004/2005
- Målningsarbete av portar, källarfönster och trappräcken 2013
- Byte av ventilställdon 2013
- Upprustning av grillplats
- Målning av trapphus 2015

Planerade åtgärder under 2018-2020:
- Målning/utvändigt
- Entré/sten/betong trappor
- Tvätt/torkutrustning
- El, exteriör/interiör belysning
- Kabel tv-nät
- Värmesystem, cirkulationspump
- Övrigt

Ekonomi:
Tomtgäldsavgiften höjdes 2018-12-07 från 734 452 kr/år till 1 363 176kr/år och den avgiften gäller i 10 år framöver. Föreningen har inte höjt årsavgiften sedan år 2010 och man inte tagit något beslut om eventuella höjningar än. Beslut kommer tas under våren. (kontrollerat 2019-02-06)
Tillgången på likvida medel är fortsatt god och täcker de planerade underhållsplanen.
Lån kr/kvm ligger lågt på ca 3 500kr, snittet i Göteborg ligger mellan ca 6000-7000 kr/kvm. Föreningens förvaltare är Riksbyggen.
Så ekonomin är väldigt god.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://goteborgshus13.se för mer information.

Kontaktperson

Johan Ohlsson

Telefon

073-031 14 63

Om området

Fredriksdal/Johanneberg

Fredriksdal är en trevlig stadsdel som har mycket att erbjuda. Här finns variation av restauranger, gym, naturområden och livsmedelsbutiker. Bland annat har du både Willys och Ica-Maxi inom promenadavstånd.

Fredriksdal är ett spännande och expansivt område där det händer mycket. I Fredriksdal är det i dagsläget mest bebyggt med flerfamiljshus från 50-talet samt även villor i området som gränsar till Krokslätt och Johanneberg. Men på senare tid har det även planerats för nyproduktionsprojekt allt eftersom Göteborg och efterfrågan på bostäder växer. Tack vare närhet till flertalet skolor, dagis och universitet är Fredriksdal ett perfekt bostadsområde för både studenten och barnfamiljen.

Inte långt från Fredriksdal finner du Krokslätt och Salfjällets naturreservat. Här kan du promenera på någon av de många stigarna eller motionera i el-elljusspåret som nås direkt från Krokslätts idrottsplats.

Från Fredriksdal tar du dig snabbt in till centrum med både spårvagn 2 och 4 från hållplats Elisedal. Även bussarna 19/761/771 går förbi närliggande hållplatser som Lana och Sörgårdsskolan. Dessutom har Göteborgs stad byggt ut sina gång- och cykel som tar dig smidigt både in till centrum och Mölndal.

Karta

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte