Carlandersplatsen 6

Bilder

  • Såld!

Carlandersplatsen 6 , Johanneberg / Lorensberg , Göteborg

I pampig 20-talsfastighet ligger denna mysiga tvåa. Detta boende bjuder bl.a. på grönskande Carlandersparken precis utanför föreningsporten samt några minuters gångväg till både kommunikationerna på Korsvägen och restauranger på Avenyn. Trots läget är detta en lugn lägenhet, väl skyddad från stadens puls. Vackra detaljer från 20-talet samt en stark förening med god sammanhållning gör detta till ett riktigt trivsamt hem. Att månadsavgifterna i föreningen är låga vittnar om en stabil förening med god ekonomi. Hjärtligt välkommen på visning.

46 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 957 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
46 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3
Byggår:
1929
Driftskostnad:
366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

46 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande och trevlig hall som angränsar till samtliga rum i bostaden. Gott om utrymme finns för avhängning och förvaring i form av en rymlig klädkammare och det praktiska hörnskåpet. Ljusa och fina väggar med vacker ekparkett i holländsk läggning på golvet.

Vardagsrum:
Härligt vardagsrum med ett fönsterparti som ger rikligt med ljus till rummet. Här finns det gott om plats för en större soffgrupp, tv-möbel, matbord eller arbetshörna om så önskas. Ljust målade väggar med ekparkett i holländsk läggning och fin stuckatur i taket.

Kök:
Fint renoverat kök med ljusa skåpsluckor och vita rektangulära kakelplattor på väggen ovanför den svarta arbetsytan av natursten. Plats för matbord finns intill fönstret och vetter mot den grönskande gården. Köket är utrustad med en kombinerad kyl och frys, inbyggd mikrovågsugn, spis och ugn med fläkt och en inbyggd diskmaskin.

Sovrum:
Några trappsteg upp i lägenheten från hallen ligger det charmiga och mysiga sovrummet. Här finns det plats för en stor dubbelsäng vid fönstret. Förvaring finns i form av öppna hyllplan med en praktisk klädstång. Vitmålade väggar med ekparkett på golvet.

Badrum:
Halvtkaklat badrum i vitt där väggar och tak är målade i blått med blå och vit klinker på golvet. Utrustat med badkar, WC, handfat och spegel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

1 957 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,22%

Andel av årsavgiften

2,21509%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 september 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Johanneberg 14:25

Övrigt

Observera att bredband ingår i månadsavgiften. Till lägenheten hör ett källarförråd. I området finns boendeparkering, se www.goteborg.se eller fråga mäklaren för mer information. Strax utanför lägenheten finns en stor p-plats med boendeparkering.

Förening

Namn

Brf Carlandersplatsen 6

Om föreningen

Föreningen Brf Carlandersplatsen 6 köpte 2005 fastigheten Johanneberg 14:25. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen består av 16 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Total bostadsrättsyta är 1858kvm. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC och fastighetsskötsel av Wira.
Inga större underhållsarbeten/renoveringar är planerade i dagsläget (2015-09-18). Det finns heller inga beslut om förändrade månadsavgifter.

2010-2011 gjordes relining av avloppsstammar. 2007 las taket om och fasaden putsades. Föreningens ekonomi är god, mycket på grund av den låga belåningsgraden (under 5000kr per kvm).

Om området

Johanneberg / Lorensberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte