Thorburnsgatan 2B

Bilder

  • Såld!

Thorburnsgatan 2B , Almedal/Johanneberg , Göteborg

Underbart ljus och fin genomgångstvåa med lugnt och centralt läge i mysiga Almedal. Lägenheten karaktäriseras av härligt ljusinsläpp och snygga materialval. Här bor du bekvämt och med goda kommunikationer då endast en kort promenad tar dig till knytpunkten Korsvägen. Välkommen på visning!

47 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 745 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
47 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
17
Byggår:
1929
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

47 kvm

Rumsbeskrivning

Ljus och trevlig tvåa belägen i gröna Almedal. Här bor du bekvämt och med goda kommunikationer in till Göteborgs stadspuls. Tack vare de stora fönstren badar lägenheten i ljus och den har även genomgående snygga materialval. Lägenhetens 47 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Idag är hallen möblerad med två garderober som rymmer mycket, samt även en tamburmajor. På golvet ligger ett praktiskt och lättskött grått klinkergolv och väggarna är ljusa. Från hallen når du lägenhetens samtliga rum.

Kök
Välplanerat kök som renoverades 2006. Snygga beslag och materialval gör att köket känns modernt än idag. Köket är utrustat kyl/frys, spis, ugn och fläkt och alla maskiner har en snygg rostfri finish. Köksluckorna är ek och ovanför diskbänken sitter gått kakel. Väggarna är ljusa och på golvet ligger grått klinker.

Sovrum
Mysigt sovrum med lugnt läge och fönster som vetter mot den lummiga innergården. Idag är rummet möblerat med en 140 cm-säng, men kan även möbleras med en 160 cm-säng. Ljusa väggar och det stora fönstret skapar en härlig rymd i rummet.

Vardagsrum
Det stora och ljusa vardagsrummet är lägenhetens hjärta och känns varmt och inbjudande. Det stora och vackra fönstret ger ett rikligt ljusinsläpp och de nya ytskikten gör att rummet känns fräscht och nytt. I vardagsrummet finns gott om plats för en stor soffgrupp samt även ett skrivbord om så önskas.

Badrum
Helkaklat badrum med klinker på golvet. Badrummet är utrustat med flera skåp som ger goda förvaringsmöjligheter, WC, tvättställ, handdukstork och duschkabin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 745 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 800 kr

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

5,08358%

Andel av årsavgiften

5,08358%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 mars 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 9:11

Övrigt

Parkering
I området finns betal- och gratisparkeringar.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

TV/Internet
Grundutbud för kabel-TV via ComHem ingår i avgiften. Bredbandstjänster kan köpas av ComHem.

Gemensamhetsanläggningar
Föreningens gemensamma tvättstuga nås från gården och den är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. I föreningen finns även ett cykelrum. Medlemmar i föreningen har tillgång till den lummiga innergården som är möblerad med utemöbler.

Förening

Namn

BRF Thorburnsgatan 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Thorburnsgatan 2 äger sedan 2003 fastigheten Krokslätt 9:11 som bebyggdes 1928 och består av ett flerbostadshus. Av byggnadens totalt 1041 kvm utgör 970 kvm bostadsyta och 71 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 16 st lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

Lägenhetsfördelning i föreningen:
- 2 st 1 rum & kök
- 5 st 2 rum & kök
- 9 st 3 rum & kök

Genomfört underhåll:
- 2014, Staket på innergård
- 2011, Relining i samtliga lägenheter
- 2010, Sanering av ventilationssystemet samt plattläggning på innergården
- 2006, Omläggning av tak
- 2005, Trädgårdsskjul för sopor uppfördes
- 2004, Renovering av fönster samt lagning och målning av fasad

Planerat underhåll:
Under det kommande 1,5 åren kommer fönstren i fastigheten att ses över. Någon fastställd tidsplan för detta finns dock inte än.

Övrigt:
I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2015-08-25).

Om området

Almedal/Johanneberg

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

Karta

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte