Haga Kyrkogata 20C

Bilder

  • Såld!
  • Mäktiga pardörrar
  • Välkommen in på den lugna gården
  • Haga Kyrkogata 20
  • Möblerbar hall
  • Avhängning i hall

Haga Kyrkogata 20C , Vasastaden , Göteborg

Välkommen till denna sekelskiftestrea i en av Göteborgs kanske bästa föreningar, helt obelånad. På Haga Kyrkogata bjuder detta boende bl.a. på en ögonbrynshöjande låg avgift, vinkällare i huset och vacker kakelugn. Byggåret 1895 gör sig påminnt på många ställen i lägenheten. Det lugna läget i gårdshuset skyddar från stadens vimmel. Med adress Haga Kyrkogata har du ett smörgåsbord av restauranger och butiker på gångavstånd. Hjärtligt välkommen på visning!

77 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
1 798 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
215
Byggår:
1895
Driftskostnad:
460 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

Denna härliga trea från 1895 är idag i gott skick. Dryga 77kvm disponeras enligt följande:

I hallen ligger precis som i största delen av lägenheten ett tidstypiskt plankgolv. Väggarna är vitmålade och de höga golvlisterna samt takhöjden vittnar om husets byggår. Här finns plats för både avhängning samt mindre möbel mot vardagsrummet. Här finns även smart extra förvaring i de platsbyggda överskåpen. Överskåpen har infällda spotlights vilket ger rummet en trevlig belysning.

Vardagsrummet är stort och luftigt, även här ligger plankgolv. Den vackra kakelugnen är idag ej i bruk men möjlighet kan finnas att göra iordning rökkanalen. Här finns vacker stuckatur, takrosett samt ett stort fönsterparti.

Genom de mäktiga parspegeldörrarna nås det stora sovrummet som har gott om plats för dubbelsängen men även en arbetshörna för den som vill. En hel garderobsvägg ger generöst med plats för kläder. Två stora fönsterpartier ger ljus från den lugna gården. På grund av det skyddade läget på gården kan man sova med fönstret öppet utan att störas av stadens puls. Färgglad fondvägg från Josef Frank.

Badrummet är renoverat med kakel i vitt med brun dekor. På golvet ligger mörkt klinker med värmeslingor. Här finns en stor kommod med dubbla handfat och en duschhörna med både takdusch samt handmunstycke.

Även köket från Invita är renoverat med kyl/frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt inbyggd ugn. Här finns gott om arbetsyta för kocken. Samtliga vitvaror är av märket Siemens. Det stora fönsterpartiet ger en grön utsikt mot föreningens grönskande bakgård.

Det mindre sovrummet nås från köket kan användas som arbetsrum, barnrum eller gästrum.Här finns en rymlig garderob med skjutdörrar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

1 798 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 520 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 920 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

4,45%

Andel av årsavgiften

4,45226%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1895

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 april 2009
Energiprestanda: 132 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 10:17

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Både bredband (upp till 1000mbit/s) samt TV via ComHem. I föreningen finns en fräsch tvättstuga (samma uppgång) med god tillgänglighet.

Förening

Namn

Brf Enen nr17

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Enen nr 17 är obelånade och äger sedan 1983 fastigheten Vasastaden 10:17. Föreningen upplåter 27 bostadsrätter. Huset är i väldigt gott skick och det finns idag (2015-08-21) inga beslut om varken avgiftsförändringar eller stora renoveringar. Total yta uppgår till cirka 1800kvm. Fastigheten genomgick en större renovering 1976 då bl.a. el- och rörstammar byttes. Samtliga balkonger renoverades 1997. Utöver detta har delar av taket lagts om, fasaden har renoverats samt trappuppgångar och entréer målats de senaste åren.

För något år sedan byggde föreningen en egen vinkällare (!) för sina medlemmar där alla lägenheter har en egen "box" där man kan förvara sina vinklenoder. Utöver detta bygger man nu i långsamt tempo en mindre spa/bastuavdelning för föreningens medlemmar och man diskuterar också att bygga en gemensam terrass.

Tvättstugan ligger i uppgång C, den är fräsch och har en maskinpark med två tvättmaskiner, torktumlare samt ett stort torkrum. Tillgängligheten är mycket god.

Föreningens ekonomi förvaltas av SBC, fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och trappstädningen sköts internt.

För mer informatrion, se årsredovisning eller fråga din mäklare.

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte