Nedre Fogelbergsgatan 5D

Bilder

  • Såld!
  • Det rymliga sovrummet med bevarade detaljer
  • Stig på - det här är ett hem att förälska sig i!
  • Gammalt möter nytt är genomgående för denna tvåa

Nedre Fogelbergsgatan 5D , Vasastaden , Göteborg

Om du vill bo mitt i populära Vasastaden men på en lugn och stillsam gata, uppskattar sekelskiftescharm och önskar en renoverad tvåa med kvadraten på rätt ställe, ja då har du nu hittat ett hem som infriar alla önskningar. Häng med in och bli överraskad!

59 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 537 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59 kvm
Våning:
1
Byggår:
1892
Driftskostnad:
335 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning

I ett välbevarat hus från 1892 ligger denna kompletta tvåa med tidstypisk charm.

Lägenhetens 59 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall:
Innanför den kulturmärkta ytterdörren från 1892 öppnar hallen upp till både vardagsrummet och köket. Här finns plats för avhängning och gott om förvaringsmöjligheter i form av garderob och städskåp. På golvet ligger ett klinker i mörkt grå och väggarna är målade i vitt.

Kök:
I öppenhet med vardagsrummet och i direkt anslutning till hallen hittar vi köket. Modernt och stilrent. Här finns gott om förvaring bakom vita släta luckor. Stora arbetsytor i vitt med nedsänkt diskho. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, ugn med induktionshäll samt ovansittande fläkt. Trestavs ekparkett och vitmålade släta väggar. Ovanför bänkskivan sitter ett grått stavkakel och i taket finns fyra spotlights som ger bra arbetsbelysning.

Vardagsrum:
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder på en härlig social yta perfekt för umgänge och avkoppling. I vardagsrummet finns plats för både soffa, tv-möbel och favoritfåtöljen. Väggarna är vitmålade och framhäver de fina snickerierna och fotlisterna. Klassiskt vackra pardörrar är ännu en bevarad detalj och avskiljer mot sovrummet.

Sovrum:
I fil med vardagsrummet ligger det stora sovrummet. Två stora fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp. Djupa fönsternischer bidrar till den bevarade sekelskiftescharmen och ger en fin avställningsyta. Här finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. I anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare/walk-in-closet som ger ytterligare förvaring.

Badrum:
Bredvid klädkammaren, i anslutning till sovrummet ligger badrummet. Snyggt och tidlöst med helkaklade väggar i vitt och mörkgrå klinker på golvet. Här finns tvättmaskin från Whirlpool, duschhörna med glasdörrar, wc-stol, handfat med kommod och en stor väggfäst spegel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns ej

Avgift

2 537 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 025 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 425 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,7613%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1892

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 10:5

Övrigt

Lägenheten har en egen kulturmärkt entrédörr utifrån. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Nedre Fogelbergsgatan 5

Om föreningen

Brf Nedre Fogelbergsgatan 5 äger och förvaltar fastigheten Vasastaden 10:5 i Göteborg. Föreningen består av totalt 16 lägenheter och den totala boytan utgör 1593 kvadratmeter.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BO REB Konsult.

Underhåll:
2013 Byte av värmepump
2009 Nya elledningar
2008 Säkerhetsdörrar

Vid räkenskapsår 2013 bedömdes fastigheten vara i gott skick och inga större underhållsåtgärder fanns planerade.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

16

TV och Bredband

TV och bredband via leverantören Comhem.

Parkering

Boendeparkering finns inom område "M". För mer information, se www.goteborg.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte