Ekmansgatan 7

Bilder

  • Såld!

Ekmansgatan 7 , Lorensbergs Villastad , Göteborg

Sällsynt tillfälle att förvärva ett unikt objekt på Göteborgs kanske bästa adress med tillhörande parkeringsplats. En charmig vindslägenhet i två etage högst upp i en vacker och historisk fastighet med Götaplatsen som närmsta granne. Denna rymliga tvåa med genomgående fiskbensparkett är belägen i en förvånansvärt skyddad miljö mitt i centrum, med fin utsikt och braskamin för ruggiga höstkvällar.

70 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 605 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
4+5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
9
Byggår:
1918
Driftskostnad:
504 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning
Tag hissen upp till tredje våningen och längst ner i korridoren stiger vi in i lägenhetens entréplan. Entréhallen binder samman köket med anslutande matplats, badrum och den svängda trappa som leder upp till lägenhetens övre plan. I entrén med öppen planlösning finns plats för avhängning och en naturlig plats för förvaring i garderob. Genom hela lägenheten är väggarna vitmålade och golven belagda med fiskbensmönstrad ekparkett med undantag av badrum och sovrummets ensuite.

Köket genomgick en lättare renovering 2013 med smakfulla färg- och materialval och samtliga vitvaror byttes ut. Köksbänk i Carraramarmor, stommar & luckor i körsbärsträ och rostfria vitvaror. I badrummet finns wc, handfat med tillhörande spegel, tvättpelare, ett väggskåp och badkar med dusch samt behaglig golvvärme. Väggarna är ljust kaklade och harmoniserar med klinkerplattorna på golvet.

Väl en trappa upp förbinder en hallyta med öppen planlösning det luftiga vardagsrummet med sovrummet, hallytan lämnar många olika möjligheter till förvaring. Ett högt beläget takfönster ger gott om naturligt ljus över hela området runt trappan som lyser enda ner till nedanvåningen.

Det rymliga vardagsrummet har sedan två takfönster till samt ett stort och charmigt cirkelformat fönster som ger karaktär åt hela ovanvåningen. Detta fönster ger en grön utsikt upp mot Viktor Rydbergsgatan. I rummets mitt finner vi en gemytlig och väl fungerande braskamin som ger mysfaktor även åt de allra ruggigaste av vinterdagar.

Sovrummet ges gott om naturligt ljus genom ett takfönster och rymmer lätt en dubbelsäng. I direkt anslutning finns även en nyrenoverad ensuite med toalett (2013), handfat och spegelskåp. Smakfullt inredd i ljust kakel och på golvet ligger tumlade klinkers av Carraramarmor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4+5 av 5, hiss finns

Avgift

3 605 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

6 053 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 518 kr
Försäkring: 2 535 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

7,91%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1918 totalrenoverad 1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 augusti 2009
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Bredband finns via ComHem. TIll lägenheten hör ett källarförråd samt utrymme i föreningens gemensamma vinförråd.

Förening

Namn

Brf Villa Ekman

Om föreningen

Patricervilla som byggdes 1918, arkitekt var Karl Samuelsson. Ursprungligen
var villan en privatbostad för familjen Ekman. Från 1920- talet fram till 1949 var Gustaf Sandström, generalkonsul och skeppsredare, ägare. Under perioden 1950-1966 var villan arbetsplats för Göteborgs stads Löne- och tjänstenämnd. 1966 flyttade Göteborgs Musikkonservatorium in i villan. Den blev senare en del av Musikhögskolan. Musikhögskolan var kvar i villan fram till 1992. Ägare har också varit Wallenstam samt stiftelsen Gästforskarbostäder (GU). Huset består av fyra våningar samt källare under en del av huset samt inredd vind. Föreningen består av tio lägenheter. 1994 gjordes en stor renovering av fastigheten då bl.a. stammar, ventilation och el renoverades.

Om området

Lorensbergs Villastad

Lorensbergs villastad, är ett villaområde i stadsdelen Lorensberg i Göteborg. Villorna och en radhuslänga uppfördes 1913-25. Alla byggnader utom tre var av sten med tegelfasader, och samtliga innehöll stora bostäder, dock begränsade av byggnadsbestämmelserna till 400 kvadratmeter. De uppfördes framför allt i nationalromantisk stil men även 1920-talsklassicism förekom. Villorna är byggda i 2-3 våningar och nästan alla har fasader av rött eller rödbrunt tegel. Villorna är uppförda på ett område bakom Götaplatsen, mellan Viktor Rydbergsgatan och Näckrosdammen, där terrängen är starkt kuperad och har nivåskillnader på upp till 40 meter. Genom att användanda handslaget tegel, granit och tunga murar i natursten skapades en stor samhörighet med marken samt de lokala omgivningarna. Stadsplanen innehöll även vissa byggnadsbestämmelser där byggnadernas höjd, placeringen och storlek reglerades. Området var främst avsett för förmögna och byggnaderna beskrevs när de stod klara som representanter för den moderna tidens patricierbostäder.

Kommunikation

Efter bara någon minuts gångväg står du på Götaplatsen. Både Götaplatsen samt Valand bjuder på kommunikationer till vår stads samtliga hörn. Inom gångavstånd finns dessutom Korsvägen där utöver bl.a. flygbussar även den kommande västlänken kommer att ha hållplats.

Parkering

Till lägenheten hör en parkeringsplats (500kr per månad). I området finns dessutom boendeparkering (S) med gott om platser.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad