Carlandersplatsen 6

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna in
  • Möblerbar hall
  • Ljust och luftigt
  • Göteborgs bästa utsikt?

Carlandersplatsen 6 , Johanneberg / Lorensberg , Göteborg

Med en av Göteborgs bästa utsikter hittar du här en kort sagt unik vindslägenhet (hiss finns) i fastighet från 1920-talet. Denna 2,5a, där det "halva" rummet går att göra om till ytterligare ett sovrum, är verkligen ett boende för dig som vill trivas i hemmet. Lägenheten renoverades 2013/2014 och håller idag mycket hög standard. Adressen Carlandersplatsen bjuder på ett lugnt boende med grönskande Carlanderska parken utanför den maffiga föreningsporten men en kort promenad räcker för att nå både restaurangerna runt Avenyn, shopping och servicebutiker. Hjärtligt välkommen på visning!

91 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
4 812 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
19
Byggår:
1929
Driftskostnad:
542 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

91 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Här välkomnas du in av en fräsch hall med vita väggar. Hallen rymmer plats för avhängning och ytterligare möbel. På golvet ligger grå klinker.

Vardagsrum:
Luftigt vardagsrum med gediget ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vitmålade väggar och ekparkett. Rummet rymmer plats för både soffgrupp och TV-hörna om så önskas. Härlig utsikt!

Matsal/gästrum/kontor:
Detta rum går att avskilja med vägg vilket då ger ett mysigt sovrum. Men rummet kan också med fördel användas som matsal eller arbetsrum. Vitmålade väggar och ekparkett.

Kök:
Ett mycket trevligt kök med en snygg tegelvägg i kontrast till de vita luckorna och vitvarorna i rostfritt. Varmluftsugn, spishäll samt kobinerad kyl och frys från Electrolux (2014), Diskmaskin och mikrovågsugn från Whirlpool. Plats för matbord. Härlig utsikt över Johannebergs takåsar.

Sovrum:
Härligt och harmoniskt sovrum. Detta ljusa rum med ekparkett ger god plats för dubbelsäng och tack vare en stor välvd fönsterbåge går det att fylla ut med ett skrivbord. Bra förvaringslösningar i form av en väl tilltagen och inredd klädkammare med ljus heltäckningsmatta. Här inne nås en vindslucka för ytterligare förvaring.

Badrum:
Helkaklat badrum. Här finns WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med vikbar glasdörr, två skåp och handdukstork. Här finns även en tvättmaskin för att underlätta i vardagen. Vitt kakel på väggarna och sandfärgad klinkers på golvet.

Förråd:
Till lägenheten hör både vindsförråd och utrymme i källaren. Vindsförrådet ligger dessutom bara något steg utanför lägenhetsdörren. Utöver detta så nås ett stort vindsutrymme via en vindslucka i klädkammaren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

4 812 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

6 513 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 700 kr
Försäkring: 1 813 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,459%

Andel av årsavgiften

5,44637%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 september 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör både vindsförråd och utrymme i källaren. Vindsförrådet ligger dessutom bara något steg utanför lägenhetsdörren. Utöver detta så nås ett stort vindsutrymme via en vindslucka i klädkammaren. I föreningen finns 4 garageplatser samt 8 p-platser (separat kö). Bredband ingår i avgiften.

Förening

Namn

Brf Carlandersplatsen 6

Om föreningen

Föreningen Brf Carlandersplatsen 6 köpte 2005 fastigheten Johanneberg 14:25. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen består av 16 lägenheter och en lokal. 2010-2011 gjordes relining av avloppsstammar. 2007 las taket om och fasaden putsades. För nuvarande (2014-10-24) finns inga beslut om avgiftsförändringar. Föreningens ekonomi är god, mycket på grund av att belåningsgraden är låg.

Om området

Johanneberg / Lorensberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte