Sörbrantsvägen 22

Bilder

  • Såld!
  • Bland trädtopparna... Bilder säger mer än ord
  • Accepterat pris
  • Välkommen in i detta svävande hus med naturtavlor!
  • Entréhall med
  • Sovrum 1 för tankarna till Paris

Sörbrantsvägen 22 , Johanneberg , Lerum

Det fantastiska huset präglas av framtidsvision och känsla för både miljön och den moderna människan. Fem välplanerade rum med rymd och ljus samt fönster i alla vädersträck samt balkong i sydväst och terass i söder bland trädtopparna. Fönstren blir till naturliga tavlor, där bilderna växlar med årstiderna. Högt uppe på berget i Norra Hallsås med naturen som närmaste granne, men med promenadavstånd till Lerums centrum. Materialvalen gör huset i det närmaste underhållsfritt och tomten, ja den tar naturen hand om.

166 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
166 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
564 kvm
Byggår:
2008
Driftskostnad:
2 876 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

166 kvm

Rumsbeskrivning

Framtidens boende är redan här! Byggt med naturen och den moderna människans behov som utgångspunkter finner ni här ett hem där fönstren blir tavlor som växlar med årstiderna och underhållskraven är små. Gott om plats att leva! Inomhus finner ni fem väl disponerade rum och ett underbart kök. Högst upp finns dessutom loftet som med fönstergavlar åt norr och söder samt terassen åt söder erbjuder något alldeles extra. Utomhus kan man tillbring tiden på den generöst tilltagna balkongen i sydvästerläge eller på terassen uppe på loftvåningen.
Genomgående lättskött, ute såväl som inne, med vacker ekparkett mot fräscht vita väggar som grund, ibland en fondväg för ge karaktär. Allt detta erbjuder detta fantastiska "svävande" hus, som kan bli ert nya hem!

Entréplan: Erbjuder genomgående vita väggar med fondväggar i kulör/ tapet samt ekparkett och golvvärme.

Entré: Redan här möts vi av en av de stora härliga "fönstertavlorna", här mot söder, där naturen erbjuder ett motiv som växlar med årstiderna. På golvet ligger ett vackert och praktiskt antracitgrått klinker, väggarna är vitmålade. Här finns gott om plats för avhängning samt möbler för den som önskar. Bredvid entredörren sitter ytterligare ett smalt fönster, detta i norrläge. Från entrén leder en vitmålad hall med parkettgolv till övriga delar av huset.

Badrum: I hallen på entréplan hittar vi ett av badrummen. Helkaklat i klassiska färger med antracitgrå klinker på golvet och diskret marmorerade vita kakelplattor på väggarna med en fondvägg i motsvarande grå kakel. Kommod i svart med vitt handfat, spegelskåp, toalettstol i vitt samt duschplats där man har möjlighet att sätta in en vikbar eller hel glasvägg.

Sovrum 1: In till höger i hallen finner man ett ljust och trevligt sovrum i vitt med en fondvägg som för tankarna till Paris! En glasad dörr leder ut till terassen utanför och släpper in ett härligt ljus. Här finns gott om plats för dubbelsäng, bokhylla samt skrivbord eller alternativ möblering. För klädförvaring finns en dubbelgarderob och ett linneskåp.

Kök: I andra änden av hallen finner vi en liten trappa som leder oss till det nivåsänkta köket där stora fönster mot söder och väster skapar ljusfyllda tavlor och nedsänkningen en fantastisk takhöjd och rymd. En välkomnande miljö för umgänge med familj och vänner. Vita väggar, parkettgolv och ett härligt Marbodalskök i fräscht, lättskött högblankt vitt med arbetsbänkari i antracitgrå melanin och ek. Inbyggd kyl/frys, mikro och ugn i vitt samt keramikhäll (allt från Siemens). Här finns även utgången till den generösa balkongen i västerläge.

Balkong: En plats att vara - själv eller med stora och små sällskap! Här kan man sola, äta frukost elller kanske äta en grillad middag vid ett bord för minst 6-8 personer. Du blickar ut mot den fantastiska naturen alldeles vid balkongkanten. Kanske vill du dela med dig av frukosten till en ekorre, ett rådjur eller kanske bjuda grannen på en kopp kaffe?

Från kökets västra sida når man via två trappsteg upp till en vitmålad hall med parkettgolv och där vi hittar följande rum:

Förråd: Ett praktiskt förråd med hyllor och plats för städmaterial och annat som förenklar vardagsarbetet.

Tvättstuga: Vitmålad med ett praktiskt golv i klinkergolv i antracitgrått. Här finns tvättmaskin, torktumlare, vask med underskåp i vitt, avlastningsytor i mörkgrå melanin, trippelt överskåp i vitt och plats att hänga upp tvätt.

Sovrum 2: Stora fönster i västerläge som släppern in ljus i ett sovrum med plats för säng (kanske dubbelsäng), skrivbord och bokhylla. Vitmålade väggar med terrakottafärgad fondvägg gör sig snyggt mot ekparketten. Även här finns en balkongdörr ut mot (norr) framsidan av huset.

Övre plan:
Trappan i ekbetsad furu med ledstänger i dito material leder upp ifrån entréhallen och vi välkomnas av ettt härligt stort fönster samt med ljusinsläpp även uppifrån loftvåningen. Vitmålade väggar samt ekparkett utgör grunden även på denna våning. Ljus strömmar ned i hallen uppfrån loftvåningen, som har ett spjälat räcke i ekbetsad fura just för detta ändamål.

Badrum: Direkt till höger i den vitmålade hallen med ekparkett finner vi husets stora badrum. Helkaklat i vitt med mörkt chokladbrunt i klinkergolv samt detaljer i kakelet. Här finner du alla önskvärda bekvämligheter som, badkar, dusch, handuksvärmare, tvättställ med kommod i mörkt chokladbrunt och överskåp med spegelglas.

Sovrum 3: I slutet av hallen ligger ett ljust och trevligt sovrum med stora fönster i västerläge. Rummet är målat i mjuka gröna toner, med en lite kitchig metallicfärg på ena väggen. Plats finns för säng, skrivbord och bokhylla och kläder hänger du i den inbyggda dubbelgarderoben.

Klädkammare/förråd: Till vänster när vi kommit upp för trappan hittar vi en praktisk klädkammare/ förråd med plats för upphängning och eller att lägga kläder och dylikt på hyllor. Vitmålade väggar och ekparkett.

Vardagsrummet: Nu öppnar hallen upp i ett luftigt vitmålat vardagsrum med en spännande blommönstrad fondvägg i svart och vitt. Fantastisk utsikt genom ett stort fönster i söder och ytterligare ett i västerläge. En generös hörnsoffa med schäslounge, TV-möbel, soffbord, men det finns plats för dans ändå! Ljusramp i taket ger en modern känsla och möjlighet att rikta ljuskällorna dit man önskar.

Klädkammare/ förråd 2: När vi lämnar vardagsrummet på höger sida så finner vi i hallen ytterligare en klädkammare/ förråd identiskt med ovan nämnda klädkammare/förråd.

Sovrum 4: I änden av hallen finner vi ytterligare ett sovrum, identiskt i storlek med sovrum 3, men inrett i mjuka lila toner. Liksom i övriga rum kommer härligt ljusinsläpp genom det stora fönstret, här i österläge. Inbyggd garderob samt plats för dubbelsäng och skrivbord.

Loftplan:
Trappan i ekbetsad furu med ledstänger i dito material leder upp till husets kanske vackraste rum - på sällskapsrummet loftet. Med sitt charmiga snedtak och ljusinsläpp från fönstergavlarna, samt tillgången till den generösa terassen blir detta en plats man gärna tillbringar mycket tid på. Rummet är avgränsat med spjälade räcken i ekbetsad furu vilket tillåter ljusflödet att falla ner till övre planens hall och får rummet att kännas extra rymligt. Här finns gott om plats att inreda som ett sovrum för den som vill och/ eller som sällskapsrum, eller varför inte som ateljé?

Terassen: Sist, men absolut inte minst! Från loftet går du ut på den ljuvliga terassen i söderläge. Härifrån syns den ljuvliga naturen i Norra Hallsås och utsikten sträcker sig över skogen hela vägen ner till Lerum. Balkongräcket av stålnät och tryckimpregnerat trä släpper igenom ljuset och utsikten över naturen inpå knuten. Kan det bli bättre än så här?!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2008 Uppfört av Derome Mark och Bostad

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme via frånluftsVP

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 maj 2013
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta + utkragande
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Fibercement
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandtäckt aluzink
Utv. plåtarbete: Bandtäckt aluzink

Övrigt

Huset har en stor härlig balkong i västerläge med gott om plats för 6-8 personer att sitta till bords. Därutöver ståtar huset med en underbart generös terass i perfekt söderläge uppe på loftvåningen. Ytterligare en, något mindre, stensatt terass finns framför huset i norrläge.

Fasaderna på huset är byggda i fibercement - modern tids svar på eternit - och kräver minimalt underhåll. Takbeläggning, fönsterbågar, rännor, stuprör och andra plåtdetaljer gjorda av materialet aluzink blir med åldern och av oxidering matta i sin framtoning, men är också det i det närmaste underhållsfritt.

Fastighetsbeteckning

Hallsås 1:106

Övriga byggnader

Egen carport med vidbyggt oisolerat förråd på ca 6 m2. Ytterväggar av av fibercement och ett vackert sedumbelagt tak. Parkering för ytterligare en bil framför carporten/förrådet.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 523 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 353 kr
El: 7 245 kr
VA: 10 125 kr
Renhållning: 1 800 kr

Kommentar

2-3 personer i hushållet.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 896 000 kr, varav byggnadsvärde 2 047 000 kr

Summa pantbrev

3 687 000 kr

Tomt

Areal: 564 kvm
Tomttyp: Kuperad naturtomt

Tomtbeskrivning

Mikael Sonnsjö heter arkitekten som har ritat husen på Sörbrantsvägen 22. Sonnsjö är välkänd och välmeriterad aktitektprofil i Göteborg, verksam på Mikael Sonnsjö Arkitektkontor AB. Sonnsjö har många prisbelönta projekt bakom sig och har medverkat till det prestigefyllda Kasper Sahlin-priset två gånger.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Hallsås S:9, GA:18

Tillträde

enligt ö.k.

Viktiga dokument

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till eller Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte