Eklandagatan 56b

Bilder

  • Såld!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Eklandagatan 56b , Johanneberg , Göteborg

Bra planlösning, stor balkong, nyrenoverat kök och badrum samt en fin genomgående stavparkett är bara några attribut som beskriver denna lägenhet. Bra läge med gångavstånd till Avenyn, Chalmers och resten av stadens cityliv. Balkongen ligger i ett soligt söderläge.

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 789 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
91
Byggår:
1938
Driftskostnad:
410 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten präglas av genomgående fina ytskikt och hög standard. Stora fönsterytor i två vädersträck i kombination med hög takhöjd och ljusa färger ger lägenheten en luftig känsla. Fint bevarade orginaldetaljer såsom djupa fönsterbänkar och spegeldörrar sätter en genuin prägel på lägenheten. Lägenhetens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall: I hallen finns plats för att hänga av sig ytterkläderna och ytterligare förvaring finns i form att ett inbyggt skåp. På golvet ligger en välbevarad stavparkett som fortsätter in i sov- och vardagsrum. Från hallen når man lägenhetens övriga rum.

Vardagsrum: Detta rum är smart planerat och har gott om plats för möblemang. Här finns plats för soffgrupp, tv-bord och tv-möbel. Alkoven bildar en naturlig plats för skrivbord eller matplats. Från vardagsrummet tar man sig ut på den stora balkongen som ligger i ett soligt söderläge.

Kök: Rymligt kök med bra arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Här finns också utrymme för matplats med för 4-6 stolar. År 2010 totalrenoverades köket och ett nytt golv lades in. Vita blanka luckor ger en modern känsla.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i form av 2st klädkamrar.

Badrum: Nytt och fräscht badrum från 2010. Här är väggarna kaklade med vita plattor och på golvet ligger en svart klinker. Här finns dusch med glasdörrar, kommod, handdukstork och golvvärme.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 789 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)

Driftskostnad

4 920 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 320 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,84681%

Andel av årsavgiften

0,84681%

Tillträde

enligt ö.k.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 mars 2010

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 178:1

Övrigt

Balkong söderläge
Vindsförråd
Källarförråd

Förening

Namn

HSB Brf Ottnaren 1938 i Göteborg

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ottnaren 1938 äger fastigheten Krokslätt 178:1 och därpå 3 st uppförda byggnader. Totalt finns det 117 lägenheter, varav 109 st om 2 rok och 8 st om 3 rok. Till varje lägenhet hör källar- och vindsförråd. Tvättstuga finns i alla tre husen och medlemmarna kan boka tid i valfri stuga.

I föreningen finns också en samlingslokal som föreningens medlemmar kan hyra gratis. Lokalen kan användas för övernattningen eller kalas (toalett och pentry finns). I nära anslutning till denna lokal finns även en bastu.

Föreningen arbetar fortlöpande med den underhållsplan som upprättats av HSB Göteborg. Planerat underhåll är fasadrenovering och översyn av balkonger. Stammar är renoverade 1988.

Inga avgiftshöjningar är planerade (2013-01-31)

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

TV
ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Bredband
Bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Parkering

Boendeparkering "S" gäller i området.
Styr och ställ finns i direkt närhet till lägenheten.

Renoveringar

Föreningen följer upprättad underhållsplan.
Senaste underhållet i föreningen blev klart under våren 2016 och var ett byte av termostater vilket har medfört lägre värmekostnader.
I övrigt är inget större planerat underhåll utöver underhållsplanen (kontrollerat 2018-05-18)

Ekonomi

Stabil och välskött HSB-förening.
Inga planerade ändringar av avgifterna (kontrollerat 2018-05-18).
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av eventuella höjda tomträttsavgifter.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Föreningen har en informativ websida: www.ottnaren.se

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte