Södra Vägen 68A

Bilder

  • Såld!
  • Accepterat pris
  • Välkommen
  • Ljust och luftigt
  • Öppen planlösning

Södra Vägen 68A , Korsvägen/Lorensberg , Göteborg

Välkommen till en sannerligen unik taklägenhet, nybyggd 2005 med utomhusjacuzzi och cirka 50 kvm egen terrass i tre väderstreck. En härligt ljus lägenhet med stora sällskapsytor, inbyggda högtalare och öppen planlösning. Fastigheten på Södra vägen 68 har de senaste åren genomgått stora renoveringar och är idag ett mycket trevligt hus att bo i. Hjärtligt välkommen på visning.

96 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 983 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
96 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3001
Byggår:
1939
Driftskostnad:
1 225 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

96 kvm

Rumsbeskrivning

Skåla med dina vänner framför grillen och avsluta en trevlig kväll med ett dopp i den egna jacuzzin. Välkommen till ett sannerligen unikt boende. Denna lägenhet på våning 5/5 (hiss finns) ligger dessutom bara någon minuts gångväg från Korsvägen. Lägenheten är på 96 kvm boyta med ett sovloft om cirka 10 kvm (ej uppmätt) som med fördel kan användas som gästrum. Takhöjden är generös och varierar upp till cirka 3,2 meter och på golvet i samtliga rum ligger ekparkett. I tak sitter infällda spotlights. Fönstren i lägenheten är extra ljudisolerade 3-glasfönster från Velfac. Lägenheten stod klar 2005 och håller genomgående mycket hög standard. I lägenheten finns utöver en centraldammsugare också ett inbyggt högtalarsystem som ger möjlighet till musik i de flesta rum samt även terrass. Totalt dryga 102 kvm (sovloft ej uppmätt) disponeras enligt följande:

En öppen, ljus och luftig hall med två garderober. Här finns gott om plats för avhängning.

Modernt kök från Kvänum i högblankt vitt och valnöt. Vitvaror i rostfritt från Bosch och bänkskiva i granit. Här finns även inbyggt barskåp, vinförvaring, fullhöjds kyl och frys samt en kökshalvö för extra arbetsyta.

Terrass om cirka 50 kvm (ej uppmätt) med eftermiddags- och kvällssol. Här finns gott om plats för både matbord med åtta stolar, lounge grupp och grillplats. Jacuzzin är från Catalina Spa och har plats för fyra personer. På terrassen finns dessutom infravärme, markiser och utomhushögtalare. Golvet är i granit.

Vardagsrummet är ljust och väl skyddat från insyn. Golv till tak-fönster släpper in rikligt med ljus. Persienner är från Nordic Light.

Helkaklat badrum med inredning i brunt från Svedbergs. Här finns golvvärme, infällda spotlights, handduksvärmare och tvättpelare (Whirlpool) för att underlätta i vardagen. Ett stort fönster ger grön utsikt mot husets baksida.

Även sovrummet lyses upp av infällda spotlights. Här finns Elfa-garderober för förvaring, stora fönsterpatier för ljusinsläpp och mörkläggningspersienner. Rummet är väl skyddat från insyn.

Barnrummet kan med fördel också användas som kontor eller gästrum. Även i detta rum finns mörkläggningspersienner.

Sovloftet har plats för dubbelsäng och används idag som gästrum. Här ligger ett ljust klinkergolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

5 983 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)

Driftskostnad

14 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 12 600 kr
Försäkring: 2 100 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

4,14%

Andel av årsavgiften

4,26891%

Tillträde

enligt ö.k.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939 Takvåningen byggdes 2005

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 september 2009
Energiprestanda: 50 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns två tvättstugor

Förening

Namn

Brf Södra vägen 68

Om föreningen

Brf Södra vägen 68 består av ett flerbostadshus innehållande 36 lägenheter. Den totala bostadsytan är 2429 kvm. Förvaltning sköts av Riksbyggen. Decemberavgiften var gratis 2011 och december 2012 bjöd föreningen på halva avgiften. Man har också tagit beslut att sänka avgifterna från och med januari 2013 med 5%. Detta för att föreningen idag har god ekonomi.

Föreningen har genomgått stora renoveringar de senaste åren. Man har bland annat bytt fönster och installerat bergvärme för att över tid ha låga driftskostnader. Då takvåningarna byggdes 2005 utförde man också stamrenovering samt fasad- och trapphusrenovering. Man har också byggt om balkonger och 2011 renoverades annat föreningens entréer och ventiler gjordes ordning i fastigheten.

Bakom huset finns en uteplats tillhörande föreningen där man sommartid kan sitta och fika.

Kabel-TV levereras från ComHem och internetuppkoppling finns från flertalet leverantörer.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Korsvägen/Lorensberg

Korsvägen ligger i anslutning till Lorensberg som en gång i tiden varit betesmark. Lorensberg är idag en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Den kännetecknas av vackra stenhus med högt kulturvärde som ligger i hjärtat av Göteborg. Här finner du Götaplatsen i sydost i anslutning till den populära paradgatan Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg. Österut finner du nordens största Nöjespark, Liseberg, eller varför inte gå på bio i den populära biografen Bergakungen som ligger insprängd i berget. Norrut finner du vallgraven som en gång i tiden grävdes för att skydda stadens invånare, och som idag karaktäriserar denna underbara stad.

Kommunikation

Med någon minuts gångväg till Korsvägen finns här gott om kommunikation. Ett flertal spårvagnslinjer och busslinjer avgår härifrån. Dessutom ger läget för bilisten en snabb påfart till motorvägen i både söder- och norrgående riktning (se karta).

Närservice

Oavsett om du söker prisvärd eller lyxuös mat från något av jordens menyer finner du det på gångavstånd från Södra vägen. På Avenyn finner du flertalet pubar och nattkrogar såväl som cafeér och restauranger. Blir du hungrig har du heller inte långt till ICA Focus. Korsvägen/Lorensberg är det självklara valet för den som söker boende med närhet till både nattliv, shopping, träning och andra spännande aktivititer som att besöka Universeum eller gå på Liseberg.

Inom gångavstånd finns också Näckrosdammen och Burgårdsparken. Även systembolag samt post/banktjänster finns i närheten.

Parkering

Boendeparkering finns i området, ansökan sker hos Göteborgs Stad. Mer information finner du på www.goteborg.se. I föreningen finns 12 garageplatser (1100kr/mån) och 11 p-platser (550kr/mån), separat kö. Det finns också ett garage intill huset (Södra vägen 70) fr. 980kr/mån. För besöksparkering finns även Världsmuseets parkering intill huset.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte