Storgatan 63

Bilder

  • Trädgård
  • Vy över köket
  • Vem blir inte sugen på att ta ett dopp?
  • Källare
  • På den västra väggen sitter fönster som är bevarade från lanthandeln

Eller Högstbjudande

3 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Storgatan 63 , Ekeby , Bjuv

Nu har vi glädjen att presentera denna idyll till bostad som är byggd 1909. Fastigheten ligger belägen på Storgatan 63 i Ekeby. För hundra år sen var den här delen av Ekeby centrum i byn. I fastigheten låg lanthandeln som ända in på 1970-talet höll öppet. Man har när bostaden genomgick den omfattande renoveringen som tog fart 2005 för att sedan stå färdigt 2006 tagit tillvara på vackra detaljer som man lät renovera upp och som än idag är en del av huset.
Källaren grävdes ur och gråstensväggen man möts av när man kommer ner till källaren tog man tillvara på vid utgrävningen. På bottenplan och i källaren har man bevarat takbjälkarna som ett spår av det gamla.
På det övre planet finns tre sovrum varav det ena har direkt anslutning till en stor walk in closet, helkaklat badrum och generös sällskapsyta i allrumsdelen.
På entréplan finns en stor rymlig hall, kök med utgång till uteplatsen, helkaklat badrum, matsal/vardagsrum, stort sällskapsrum som idag används som biljardrum, vidare från rummet finns två gästrum/sovrum varav det ena med egen ingång. I denna delen är möjligheterna stora. Här kan man som nuvarande ägare använda det till ett gästrum med ett tv-rum och då med egen ingång. Man kan även bedriva mindre verksamhet/hemmakontor. Här finns med andra ord möjligheten att utforma och skapa vad just din familj behöver. Utvändigt är det den inbjudande altanen med tillhörande lusthus och kanske framför allt poolhuset som drar till sig ens uppmärksamhet.

250 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
250 kvm
Biarea:
130 kvm
Tomtarea:
1 870 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
6 517 kr/månad
Eller Högstbjudande:
3 995 000 kr

Mer information

Visningar

Kontakta mäklare för privata visningar!

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 sovrum

Boarea

250 kvm

Biarea

130 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Stor rymlig hall med klinkers och vita väggar. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda och under trappan som leder oss till övre plan finns en garderob, perfekt att stuva undan ytterkläder, skor och väskor som inte används för stunden. I hallen finns vattenburen golvvärme som fortsätter in i kök, biljardrum och även in i det första gästrummet.

Kök

Köket renoverades 2015. Här har vi ett snyggt kvalitetskök från Ballingslöv i vitt med generösa arbetsytor och en bänkskiva i komposit sten som utseendemässigt påminner om marmor. Maskinparken består av kyl-frys, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad Micro samt diskmaskin, allt från Husqvarna. Altandörren leder oss ut till den otroligt härliga uteplatsen.

Badrum

Vidare från köket har vi bostadens första badrum med blå mosaik och vitt kakel på väggarna. Här ryms duschhörna WC samt en större kommod.

Vardagsrum

Stort harmoniskt vardagsrum ett snyggt plankgolv. Här ryms det både matsalsmöblemang och större soffmöblemang. Kaminen som är placerad strax intill tv:n höjer mysfaktorn ytterligare för rummet.

Sällskap/Biljardrum

Tillbaka in i hallen, i motsatt riktning ligger ett stort sällskapsrum. Det va i detta rum som lanthandeln var inrättad. Idag används rummet som biljardrum. Men en elegant röd heltäckningsmatta och en matchande tapet skapas det en trivsam atmosfär. Här finns trappan ner till källaren.

Sovrum/gästrum

Vidare från biljardrummet når man ett sovrum, heltäckningsmattan fortsätter in här och på väggarna en ljus färg. Här har man på ett smakfullt sätt renoverat upp fönsterna och innerdörrarna från fastighetens ursprungstid.

Sovrum/gästrum

Detta sovrummet har egen ingång och ligger vägg i vägg med det första sovrummet efter biljardrummet. Här finns ett snyggt mörkare trägolv och en behaglig grön färg på väggarna.

Källarplan

Tar vi oss ner för trappen som leder till källaren möts vi av en snygg stenvägg som man tog tillvara på vid utgrävningen av källaren. Det finns bra med plats för förvaring eller bara sitta och njuta av lugnet.

Tvättstuga

Tvättstugan består av två rum. På golvet ett rött klinkers och väggarna är vita. Längs den ena väggen i första rummet ryms flertalet garderober. Här är gott om plats för tvätten att torka. I rummet innanför är tvättmaskinen tillsammans med vask placerad och även här finns goda förvaringsmöjligheter.

I källaren finns även ett mindre rum, med möjlighet till förvaring. Rummet längst in agerar pannrum.

Övre plan

Om vi tar oss ut i hallen igen och upp för trappan kommer vi upp till allrummet som binder ihop våningsplanet. Här bjuds vi på generösa ytor. Hela ovanvåningen har ett snyggt och gediget plankgolv. I anslutning till soffan finns balkongen som bjuder på en magisk utsikt över vidderna. Den byggdes i samband med att man renoverade.

Sovrum

Sovrummet vi har om vi svänger till vänster när vi kommit är det största. Rummet är ljust och harmoniskt och i direkt anslutning har vi en mycket rymlig walk in closet. Här ryms kläder, skor och väskor utan att behöva trängas. I motsatt ände ligger ytterligare två jämnstora sovrum.

Badrum

Från allrummet når man ett generöst badrum med kakel och klinkers i jordnära färger. Här finns ett hörnbadkar, dusch, handfat och wc

Poolhus/garage

Här har vi ett pampigt poolhus om 135kvm med takfönster, putsade innerväggar och klinkers med vattenburen golvvärme. Poolhuset har eget badrum med klinkers och vita väggar. Här finns en större duschkabin, wc samt handfat. Poolen mäter 9*4,5 meter och värms upp bland annat med hjälp av solfångare som sitter placerade på garagetaket. Runt poolhuset sitter stora öppningsbara fönsterpartier. Här finns ett pentry med kyl/frys och i anslutning till detta en härlig sällskapsyta. Från poolhuset når man även dubbelgaraget.

Utemiljö

Stort härligt trädäck med gott om plats för umgänge, här finns plats för både trädgårdsmöblemang och solstolar. Man hittar sig lätt en favoritplats på det stora däcket. I anslutning finns även ett mysigt lusthus som man kan förflytta sig in till när temperaturen sjunker.

Att bostaden 2007 blev utsedd av Bjuvs kommun till årets ombyggnad är inte så svårt att förstå.
Här möter gammalt nytt och man har tagit tillvara på mycket av det som återspeglar historien om fastigheten.
Bostaden bjuder på flertalet generösa ytor med gott om sovrum.
Det pampiga poolhuset blir pricken över i:et.

Detta är bostaden för den kräsna som ställer höga krav på sitt boende!
Blev du nyfiken på att se mer?
Välkommen att höra av dig till Kristian Svensson.

Byggnad

Byggnadsår

1909 ombyggt 2006

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp

Övrigt

Balkong.
Centraldammsugare

Larm kan överlåtas vid överenskommelse.

Fastighetsbeteckning

Ekeby 10:17

Övriga byggnader

Garage/Poolhus
Lekstuga
Lusthus

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

78 211 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 56 194 kr
VA: 6 094 kr
Renhållning: 3 557 kr
Sotning: 255 kr
Försäkring: 12 111 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 979 000 kr, varav byggnadsvärde 1 710 000 kr

Summa pantbrev

1 800 000 kr

Tomt

Areal: 1 870 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Flaggstång,

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 1260-619

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Ekeby

I Bjuvs kommun är det nära till det mesta. I våra tre orter finns skolor, affärer och fritidsaktiviteter. Småstadskänslan bidrar till en mysig och familjär atmosfär.
Vill du bo lite mer lantligt är Ekeby platsen för dig. Trots sitt lugna och vackra läge är det nära till både Bjuv och Helsingborg. I Ekebys centrum finns några butiker och mataffär.
På Gröningen, det vackra grönområdet mitt bland bostäderna, arrangeras bland annat midsommar och valborgsfirande, ett uppskattat inslag bland det boende i området.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss.

Närservice

Bank, post, livsmedelsaffär, konditori och pizzerior, möbelaffär.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Kristian Svensson för mer information!

Kristian Svensson

Kristian Svensson

Klippan

Bjuv / Åstorp

Reg.Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0708-233 960

kristian.svensson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte