Skrakgränd 9, 8 & 9 tr

Bilder

Utgångspris

2 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Skrakgränd 9, 8 & 9 tr , Farsta - Fagersjö , Stockholm

Äntligen är en magisk etagelägenhet med imponerande sjöutsikt till salu i natursköna och barnvänliga Fagersjö. Här finns chansen att ropa hem en paradvåning om hela 123 kvm, smakfullt fördelat på två plan med både en vanlig balkong och en fransk balkong. Lägenheten har dessutom, utöver det stora badrummet, även två gästbadrum - vilket underlättar både för familjen eller för eventuell inneboende. Denna möjlighet att hyra ut finns (med föreningens godkännande) då lägenheten har två separata ingångar på varsitt plan.

Den förtrollande utsikten från både åttonde och nionde våningen skvallrar om ett vackert naturlandskap med lugn och fridfull radhusidyll i kombination med närhet till både Farsta centrum på mindre än 5 min och bara 15 minuter till stan med bil. Här finns dessutom flertalet kommunikationsalternativ, med bussarna 165 och 167 (även nattbussar på helgerna). Lägg därtill att en kort promenad bort finns ytterligare kommunikationsalternativ med pendeltåg i Farsta Strand och även tunnelbana/buss i både Farsta och Farsta Strand.

Bra förening med stabil ekonomi och låga månadsavgifter. Föreningen har dessutom ca 10 hyresrätter kvar att upplåta. Detta är en stor, dold tillgång på ett åttasiffrigt belopp utifrån dagens marknadsvärde av dessa bostäder.

Det är därför verkligen en ära att få chansen att förmedla denna etagefemma, som vid föreningens begynnelse tillhört föreningens första ordförande (och tillhör än idag). Mycket inspirerande att återigen vara tillbaka med en försäljning här i föreningen, efter ett kortare uppehåll. Förhoppningsvis får ni åter se mer av mig framöver. Varmt välkomna på visningarna, kontakta gärna ansvarig mäklare för mer information!

123 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 381 kr inkl värme, vatten, kabel TV och bostadsrättstillägg hemförsäkring (exkl. gruppanslutning bredband 125kr/mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
123 kvm
Våning:
8, hiss finns
Lägenhetsnummer:
62
Byggår:
1962
Utgångspris:
2 495 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
2 610 000:- 2 2018-11-16 12:55
2 600 000:- 1 2018-11-14 09:27

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

123 kvm

Rumsbeskrivning

NEDRE ETAGE
Hall
Ljus och rymlig hall med ljust tapetserade väggar och linoleumgolv. Direkt till vänster finns ett städskåp/garderob och till höger en hatthylla, perfekt för avhängning av ytterkläderna. Dessutom har Ni i hallen på övervåningen ytterligare förvaring i klädkammaren, samt i vindsförrådet.

Kök
Den rätta känslan infinner sig direkt när Ni kliver in i detta kök med sin tongivande fondtapet och köksfönster med förtrollande vy mot Magelungen. Utrustat med två kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt samt vita köksluckor med träbeslag. Möjlighet finns dessutom att installera diskmaskin. Utgång till balkong med förmiddagssol och sjöutsikt.

Balkong
Solig balkong med trätrall och imponerande utsikt från åttonde våningen. Har kan du njuta av morgonkaffet och frukosten sent in på förmiddagarna och samtidigt njuta av fågelkvittret, den vackra naturen och insjön Magelungen.

Badrum
Stilrent och stambytt badrum sedan ca 15 år tillbaka. Helkaklat badrum och klinkers på golvet i ljusa, neutrala färger. Här finns tillgång till egen tvättmaskin, om Ni inte föredrar att tvätta i tvättstugan i samma port. Badrummet är utrustat med badkar, spegelskåp ovan handfat och två vädringsfönster vid tvättstället.

Separat WC
Perfekt utrymme för att utföra sina morgonrutiner, ifall det största badrummet blivit tillfälligt ockuperat av annan familjemedlem. Vita väggar och klinkers i grå kulör på golvet. Här finns både spegel, vitt kakel ovanför handfatet och vägghängd wc.

Sovrum
Rofyllt sovrum med två dörrar. Ljusa väggar som går bra ihop med det nylagda parkettgolvet. Gott om plats för sängen, byrån och skrivbordet. Även här erbjuds en mycket fin sjöutsikt.

Vardagsrum
Vardagsrum med stora fönsterpartier som låter ljuset flöda in i över de stora öppna sällskapsytorna. Välbevarad och slipningsbar stavparkett av björk på golvet. Fri sikt över insjön Magelungen och vackra naturomgivningar som ger en rogivande känsla, särskilt när solen lyser in på kvällskvisten.

Sovrum / Del av vardagsrum
Rofyllt rum med storslagen vy utanför fönstret. Detta fungerar idag som en förlängning av vardagsrummet, men fungerar minst lika bra som ytterligare ett sovrum. Redan idag går att anpassa rummet efter behov, genom att antingen skjuta ihop eller dra isär dragspelsväggen.

ÖVRE ETAGE
Hall
Möblerbar hall med utgång till vindsförrådet och trapphuset. Utöver detta finns här goda förvaringsmöjligheter på flera håll. Exempelvis har Ni både den rejäla klädkammaren att tillgå och längre in, bredvid gästbadrummet, finns ytterligare goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum
Mycket rymligt sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Här finns även en Fransk balkong med fantastisk utsikt, denna gång från nionde våningen!

Sovrum
Trivsamt sovrum med två stora fönster, där utsikten, med största sannolikhet, är som bäst! Ljust tapetserade väggar och linoleumgolv i jordnära nyans. Rymmer med lätthet både dubbelsäng, nattduksbord och garderober längs med väggen.

Separat WC
Även här ett utmärkt och framförallt rymligt "gästbadrum". Nu slipper Ni trängas på morgnarna innan dagen börjar på allvar. Ljusa väggar och klinkergolv i jordnära nyans. Här finns både spegel, vitt kakel ovanför handfatet och även wc. OBS! För den som vill skapa ett ännu större badrum på övervåningen så finns möjlighet att (med föreningens godkännande) ”slå ihop” badrummet med förvaringsutrymmet intill!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

8 av 8, hiss finns

Pris

2 495 000 kr Utgångspris

Avgift

6 381 kr inkl värme, vatten, kabel TV och bostadsrättstillägg hemförsäkring (exkl. gruppanslutning bredband 125kr/mån)

Andel i föreningen

2,80038%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

HSB Brf Mätkilen 1

Om föreningen

Antal lägenheter: Föreningen äger fastigheten Mätkilen 1 som har två bostadshus, Skrakgränd 11 och 9, med totalt 64 lägenheter. Föreningen har dessutom ca 10 hyresrätter kvar att upplåta. Detta är en stor, dold tillgång på ett åttasiffrigt belopp utifrån dagens marknadsvärde av dessa bostäder.

För ytterligare information om föreningen, se Årsredovisning för 2017, Ekonomisk Plan, Stadgar & Energideklaration, eller kontakta ansvarig mäklare.

Föreningen har dessutom en bra hemsida som ni gärna får besöka; https://www.hsb.se/stockholm/brf/matkilen1/

Antal lägenheter

64

Antal hyresrätter

10

TV och Bredband

Alla lägenheter är anslutna via fiber hela vägen (100/100). Varje medlem tecknar själv avtal med Bredbandsbolaget/Telenor som tillhandahåller tjänsten. Internet och fast telefon-abonnemang är inkluderat i avgiften. ComHem är leverantör av såväl analoga som digitala sändningar. Grundutbudet ingår i årsavgiften. För dom som önskar går det även skaffa IP-TV med valfri leverantör via ditt fibernät.

Parkering

Det finns totalt 56 platser för parkering, varav 40 p-platser och 16 garageplatser, som det i dagsläget är en mindre kö på.

Parkeringsplatserna kan enbart disponeras av föreningens medlemmar och kostar ca 175/mån, eller ca 400/mån med elstople.

Garageplatserna kan enbart disponeras av föreningens medlemmar och kostar ca 594 kr/mån.

Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
De senaste åren har samtliga fönster bytts ut, balkonger samt fasader renoverats, stambyte gjorts, el och ventilationsinstallationer bytts ut och förbättrats. Spolning av vatten och avlopp har även skett.

Under 2015 har hissarna bytts ut, nytt porttelefonsystem installerats samt tvättstuga byggts. Därefter målades även trapphusen om och det byggdes också en ny lekplats intill Skrakgränd 9. Nyligen installerades också bredbandsfiber via bredbandsbolaget. Detta ansluts kollektivt och debiteras 125 kr/månad för 100/100.

Under 2017
- Stenmjölsytor, omläggning, handläggning.
- Motoriserad ventil, värme, byte.
- Renovering av portar

PLANERADE RENOVERINGAR
2018
- Översyn och komplettering av fasader.
- Fortsatt upprustning av markytor.
2020
-Byte av värmeväxlare i undercentralerna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

TVÄTTSTUGA
Finns i porten på Skrakgränd 9.

BARNVAGNSRUM/CYKELFÖRRÅD
Det finns barnvagnsrum och cykelförråd i källarplan på både 9:an och 11:an.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd, som är bekvämt beläget utanför den andra ingången på övre etage.

Om området

Farsta - Fagersjö

Fagersjö är ett lugnt och barnvänligt område nära sjön Magelungen

Kommunikation

Med buss 165 och 167 tar du dig snabbt och enkelt till Farsta C och Högdalen

Närservice

I området finns flera förskolor och en grundskola (Fagersjöskolan) åk F-6.
Det finns även en matbutik (Lidl)

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lidl
170 m
ICA Nära Bomben
1,4 km
Köpcentrum & Gallerior
Farsta Centrum
1,7 km
Stuvsta Centrum
3,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ejdern förskola
70 m
Fagersjöskolan
220 m
Grundskolor
Fagersjöskolan
220 m
Solglimten Martingården, Högerudsbacken
1,1 km
Gymnasium
Solglimten Martingården, Högerudsbacken
1,1 km
Farsta Gymnasium
1,6 km
Universitet & Högskolor
Ersta Sköndal Högskola sköndal
3,2 km
Kulturstudier
4,8 km
Banker
FOREX Bank
1,5 km
Nordea Bank AB
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ågesta Gk Drift AB
2,7 km
Årsta Golf
4,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Västboda Bollplan
1,3 km
Hökarängens Bollplan
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Farsta Sim & Idrottshall
1,3 km
Huddinge sim- och sporthall
3,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till William Wallsén för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte